Toluś/Toru w swoim DS.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 13, 2014 19:36 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Dla Tusi [*]
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro sie 13, 2014 19:52 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Amika6 pisze: Bohun bardzo przypomina mi moją kotkę Tusię.

Naprawdę? Musiała być piękna.
Bohun potrzebuje drugiego kota jak powietrza.Kiedy brakło Czarusia przytulał się do Meli albo Guci.Benia też musi mieć kocie towarzystwo, ona czuje potrzebę opiekowania się innym kotem.Tak samo jest z Tusią, jej siostrą, która jest u p.Izy.Jakoś tak je mama wychowała, albo to geny, nie wiem sama.
Toluś zrobił się przesłodkim kocim chłopczykiem.Coraz bardziej lgnie do ludzi, wcześniej taki nie był.Rośnie chyba, apetyt ma przeogromny, co mnie cieszy.Cudownie jest mieć takie małe, cieplutkie ciałko przy sobie, kiedy kładę się spać.On w dodatku tak pięknie mruczy.A z Benią tworzą przeuroczy duet.Wklejam tylko zdjęcia, ale to trzeba byłoby zobaczyć na żywo.To jest miłość, czułość, ufność, same pozytywne uczucia i człowiekowi robi się tak ciepło na sercu, kiedy się na nie patrzy.To są koty, zwierzęta w końcu, ale relacje pomiędzy nimi są jakieś ładniejsze niż często u ludzi.Nie ma zazdrości, niechęci, zniecierpliwienia, wrzasków...itd.Już pisałam, że od Beni wiele ludzkich matek mogłoby się uczyć jak postępować z dzieckiem.Kiedy był malutki bardzo go pilnowała,szczególnie, kiedy wspinał się gdzieś wysoko.Teraz daje mu swobodę, ale jest zawsze do jego dyspozycji, kiedy tylko malec ma potrzebę przytulenia się na przykład.On ją podgryza, ale ona jakoś delikatnie go odsuwa łapką, liże, nie okazuje złości.Z resztą ona nigdy nie jest zła, najwyżej przestraszona.Bardzo pozytywnie nastawiona była do Maniusia, ale on jest jeszcze zbyt nerwowy, brak mu delikatności.Szkoda.
Toluś, owszem,lubi Maniusia, pozwalam im na wspólną zabawę, ale pod kontrolą.
Koty chyba dobrze się u mnie czują ( poza Maniusiem).Jest ich jednak trochę za dużo na tak małej powierzchni, ale lubią się, mają zabawki, dobre jedzonko i spokój.To im zapewniam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sie 13, 2014 21:44 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Koty czuja sie u Ciebie wspaniale, wszystkie lacznie z Maniusiem, ktory przeciez dzis tego dowiodl - przezciez wrocil :1luvu: Wyszedl na taras ale wrocil zaraz :lol:
Przeciez to nie tajemnica, ze Manius chce byc kotem wychodzacym - ale jednoczesnie chcialby miec wspanialy dom - taki sam jak ma u Ciebie, dzis to po kociemu powiedzial :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw sie 14, 2014 6:00 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Maniusiowi brakuje jednak tego, że nie wychodzi, chociaż coś musiało się stać, bo jest zdecydowanie spokojniejszy.
Kotom nie jest teraz za dobrze, bo hałasy, bałagan, obcy ludzie kręcący się po domu, no i brak balkonu :( Mela całymi dniami wylegiwała się na hamaczku, pozostałe też lubiły tam leżeć, obserwować, co się dzieje, oddychać świeżym powietrzem, a jeszcze długo nie będą mogły tam wychodzić.Nic na to nie poradzę.

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 9:32 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Toluś ma się świetnie, rozrabia jak zwykle :D Bardzo smakuje mu pasta Gimpeta, którą dostał w prezencie, dziękujemy :1luvu: W ogóle to słodki malec z niego.Nadal jest malutki, ale już nie wielkości komórki, jak to było, kiedy do mnie trafił.Pięknie korzysta z kuwetki, nigdy nie miał żadnej wpadki.Apetyt ma ogromny, lubi absolutnie wszystko.No, suchej karmy nie je za dużo, chyba, że już w brzuszku burczy :mrgreen: Serek bieluch wręcz uwielbia, a sos z saszetek kocha nad życie.Wszędzie go pełno, ale jest przesłodki :1luvu: Mam kłopoty z podcięciem mu pazurków, po prostu to za długo trwa i Toluś się niecierpliwi.W środę go zaszczepię i to już chyba będzie koniec na razie.

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 11:54 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

Zapomniałam napisać, że dzisiaj Toluś kończy trzy miesiące :lol: Oczywiście, nie znam dokładnej daty jego urodzin, ale tak zapisałam w książeczce zdrowia.Wetka mogła się pomylić najwyżej o tydzień.

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 11:59 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

Tolusiu, rośnij zdrowo !!!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek <3
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Pt sie 15, 2014 13:30 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

:birthday: :torte: :201430
Zdrowka i wspanialego DS wraz z przybrana mamcia Benia :!:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pt sie 15, 2014 19:21 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

Dziękujemy za życzenia :1luvu:
Teraz Benia i Toluś najchętniej przebywają w czerwonej budce Bohuna.Już ją wyczyściłam, bo było mi wstyd :oops: Nie robię już zdjęć, bo wciąż są takie same.Koty się przytulają, myją nawzajem, no sielanka po prostu.

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 19:36 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

Tyle jest nieszczęśliwych zwierzaków wokół, że bardzo chętnie popatrzymy na szczęśliwe :) Wrzucaj zdjęcia :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob sie 16, 2014 10:00 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

Wrzucę, ale na razie aparat u p.Izy.Tusia i Kubuś potrzebują nowych zdjęć.A wiesz, że ja też lubię takie wątki optymistyczne, bez chorób, dramatu...itd.Nawet jak mam chore koty ( rzadko na szczęście) to staram się tym nie epatować.Toluś jest jednak okazem zdrowia, łobuziak z niego okrutny, ale to przywilej młodości i oznaka dobrego samopoczucia.Na bycie ospałym, leniwym ma mnóstwo czasu, w końcu przecież młodość szybko mija, a potem już tylko wiek dojrzały.
Toluś miał naprawdę sporo szczęścia, bo trafił do doświadczonego domu, trochę o kotach wiem, ale przede wszystkim zyskał kocie towarzystwo.Nauczył się od nich wielu rzeczy, chociażby korzystania z drapaka.Kontakt z człowiekiem również, lubi ludzi, nie boi się obcych, ale też potrafi się odnaleźć w stadzie.Kot idealny pod każdym względem.

ewar

Post » Nie sie 17, 2014 7:30 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

Toluś był wczoraj bardzo brudny :mrgreen: Benia myła go chyba przez kwadrans, a maluch był zachwycony.One leżą razem w czerwonym domku, umaszczenie mają podobne i tworzą jeden kłąb, fajnie to wygląda.Toluś jest bardzo energiczny, próbuje zaczepiać Melę i Gucię, ale one stanowczo protestują.Maluch nie odpuszcza, ale one są jednak duże, warkną na niego i Toluś się uspokaja.Ma do towarzystwa Benię i Bohuna, powinno mu wystarczyć.Zdrówko dopisuje, apetyt wilczy, kuwetka OK, tylko się cieszyć.Malec jest po prostu książkowy, wszystko jest tak, jak być powinno.W środę wizyta u weta i szczepienie.

ewar

Post » Nie sie 17, 2014 13:53 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

Niezawodna Benia :D nie mozna tej dwojki rozdzielac - bo Tolus zarosnie brudem, on chyba sam nie potrafi sie myc bo mu dotychczas nie bylo potrzebne :lol:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Nie sie 17, 2014 16:48 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

Cindy pisze:Niezawodna Benia :D nie mozna tej dwojki rozdzielac - bo Tolus zarosnie brudem, on chyba sam nie potrafi sie myc bo mu dotychczas nie bylo potrzebne :lol:

Zgadzam się w 100% Obrazek.
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Nie sie 17, 2014 19:26 Re: Toluś, 3-miesięczny malec.

Toluś uwielbia ten prymitywny hamaczek zrobiony dla Maniusia.Jest w kuchni, więc Toluś nie może z niego korzystać cały czas, ale jak tylko może to tak się pakuje i śpi.W ogóle lubi poslanka Maniusia :wink:

ewar

[poprzednia][następna]