dalia pisze:z informacji z fb które zostały wykasowane wiem:
kot jest z pseudo, został kupiony przez znajomą Vailet, jak się zepsuł to Vailet pilnie szukała mu domu, tak szukała, że kot nie miał żadnych ogłoszeń - przypadkiem na fb dowiedziałam się że poszukiwany jest sponsor, aby zapłacić za transport niepełnosprawnego kota do Lidki, bo Lidka nie ma pieniędzy.
Zapytałam więc
1. gdzie kot był ogłaszany - dowiedziałam się że "tu" (fb?) ale ogłoszeń Vailet nie była w stanie wskazać, mimo tego twierdziła że "nikt" go nie chce
2. jak Vailet sobie wyobraża diagnostykę i leczenie chorego kota u Lidki, która ma pierdylion kotów, jakieś psy się przewijają, nie ma pieniędzy na te zwierzaki, które posiada, a co dopiero na leczenie chorego kota - przypomniałam też Gaję, której Lidka ze względu na brak środków pomóc nie mogła - dowiedziałam sie że Lidka ma ludzi ją wspomagających oraz wydobędzie kasę spod ziemi
wątek został wykasowany
na profilu Vailet zapytałam dlaczego Vailet, która ma tylko 3 koty nie weźmie tego kociaka do siebie - ten watek również został wykasowany
ot i cała awantura, o której Lidka pisze
po jakimś czasie od znajomej dowiedziałam się , że Lidka kociaka nie chce i kociak do niej nie przyjedzie - a tu niespodzianka kociak dojechał i watek się pojawił
pytanie do Lidka02 - po co jest ten wątek?
lidka02 pisze:i o co taki szum o to żeby malec mógł godnie odejść
mamy uczestniczyć w powolnym umieraniu malca? czy jednak ten wątek jest po to aby litościwi ludzie zaczęli otwierać portfele? mimo tego, ze nie masz żadnych szans na pomoc? bo to że żyje może i wystarczy na to aby ludzie dawali Tobie pieniądze, ale dla kociaka to stanowczo za mało
Vailet a teraz pytanie do Ciebie - wiesz doskonale bo pisałam, że ten kot jeśli miałby mieć jakąś szansę to powinien być ogłaszany i nagłośniony, a diagnostykę powinien mieć w dobrych ośrodkach - Warszawa albo Wrocław - czy Ty poczuwasz się do odpowiedzialności za tego kociaka? przecież niesprawnego kociaka swojej znajomej wcisnęłaś osobie, która nie ma możliwości pomocy ? i najważniejsze - rozumiem że sponsorujesz tego kota, jego diagnostykę i leczenie
edit
i jeśli ten malec ma, jak piszesz Lidka02, godnie odejść to należy mu się humanitarna śmierć