KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 11, 2014 18:06 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

justyna8585 pisze:błagam, błagam, błagam...

viewtopic.php?f=1&t=163967&p=10711037#p10711037

Słuchajcie, maluchy nie zostały zabrane dzisiaj, dopiero jutro. Mama musi znaleźć DT, sąsiad chce ją otruć.Nie jest dzika, pozwala głaskać się, podchodzi do człowieka,jest przestraszona, nie wiem co będzie w domu.Ona tam zginie :)

viewtopic.php?f=1&t=164036&p=10715661#p10715661

Kotka z ubytkiem skóry po ropniu, zdj. okropne, ona musi znaleźć tymczas i to już :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon sie 11, 2014 19:57 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

Potrzebny test na pp :(

justyna8585

Post » Wto sie 12, 2014 17:01 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

Dziewczynka jest u mnie,szuka tymczasu,do mnie mają maluchy przyjechać z ulicy.Malutka zdecydowanie powinna być jest z mamą, jest maleńka,bardzo chuda-czuć wszystkie kosteczki :( sierść matowa...:( bardzo źle wygląda.Jest tak mała,że przeszła przez kratki transportera dużego.Z apetytem na razie kiepsko-otworzyłam animonde dla kociaków,ale nie chce, wzięłam trochę udka z kurczaka od psa,ale ona ma problem pogryźć.Gotuję jej filet z kurczaka.Jest odrobaczona i odpchlona,na szczepienie to chyba za wcześnie.Czy ktoś mógłby doradzić?

Ona jest jakby dymna z rudymi znaczeniami, dziwny kolor...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Wto sie 12, 2014 17:10 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

Może ją trzeba jeszcze butelką karmić albo wręcz strzykawką jak nie chce czy nie umie ssać.
Mlekiem lub czymś co przez smoczek przejdzie, proszek convalescence lub jakiś gourmecik w pasztecie.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro sie 13, 2014 14:19 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

Malutka,która była od wczoraj u mnie ma panleukopenie.Przez to nie mogę wziąć 3 maluchów z ulicy z Zabrza,a jutro ich matka ma jechać do DT.Błagam o DT dla tych maluchów :(

viewtopic.php?f=1&t=163967

viewtopic.php?f=1&t=164068

justyna8585

Post » Śro sie 13, 2014 14:25 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

justyna8585 pisze:Malutka,która była od wczoraj u mnie ma panleukopenie.Przez to nie mogę wziąć 3 maluchów z ulicy z Zabrza,a jutro ich matka ma jechać do DT.Błagam o DT dla tych maluchów :(

viewtopic.php?f=1&t=163967

viewtopic.php?f=1&t=164068

.....................................................

Puściłby mi nerwy dzisiaj,jak zobaczyłam ile osób pomaga psom i nikt nie chce z nich pomóc kotom...

Napisałam na fb na stronie schroniska, może to kogoś ruszy w końcu.

W schronisku prawie spod mojego bloku został zabrany wielki pingwinek,widywałam go,ale uciekałam,bo bałam się,że oswojony.I oczywiście jest.Trafił do schroniska,bo ma coś z miednicą, albo to nowy uraz po kopnięciu/wypadku albo stary.Widać tylko,że troche zarzuca nim na boki.Jest wspaniałym,dostojnym kotem, wykastrowany,spragniony kontaktu.

Oprócz tego jest masa maluchów i dorosłych, od koloru do wyboru.

justyna8585

Post » Czw sie 14, 2014 15:16 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

Wielki krówek, o którym pisała Justyna i jeszcze nietoperek - trollątko, 3 miesięczny kocurek, strasznie spragniony ludzkiego dotyku :(

[Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw sie 14, 2014 21:26 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

Liwia_ pisze:Wielki krówek, o którym pisała Justyna i jeszcze nietoperek - trollątko, 3 miesięczny kocurek, strasznie spragniony ludzkiego dotyku :(

[Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=164094

Wątek pingwinka

a co do czarnego,to jest on podwójnie zaszczepiony

justyna8585

Post » Pt sie 15, 2014 17:58 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

viewtopic.php?f=1&t=164109

Wątek 3 mies. czarnuszka, ma grzybice na uszkach.Potrzebna Wasza obecność :(

justyna8585

Post » Pt sie 15, 2014 18:18 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebują wolontariuszy

Dla małej kotki ,która trafiła do schronu znalazł sie tymczas, tylko potrzebna jest karma i klatka, Dt w okolicach Dąbrowy Górniczej.To jej jedyna szansa na życie.Potrzebny transport
Obrazek
Wątek
viewtopic.php?f=1&t=164111

justyna8585

Post » Nie sie 17, 2014 20:33 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebna klatka, karma transport

Są zdjęcia kotów ze schronu , ale wkleję jutro.Zrobiłam im wczoraj,albo przedwczoraj olx.

Doszła paczka od Justyny25.Bardzo dziękuję w imieniu kotów :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dzisiaj kłóciłam się z sąsiadami.Mój śmietnik jest zamykany na klucz od dobrych paru miesięcy.Jest tak zrobiony,że nawet kot nie przecisnie się pod spodem.Wszyscy dostali klucz, tylko nie ja...Obok zaraz jest normalny śmietnik i tam wyrzucałam, tam też zostawiam jedzenie dla kotów.Dostałam niezłą awanturę...Uwielbiam tekst" bo Ty i te twoje koty..." Upomniałam się o moją piwnicę, chciałabym ją odzyskać i zostawiać okienko na zimę.Będzie walka,ale ja nie odpuszczę...

justyna8585

Post » Wto sie 19, 2014 15:00 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebna klatka, karma transport

Obrazek

Nie udało się, mimo ogłoszeń już za późno...:(
Zagłodziła się na śmierć:(

["]
TO W OBECNEJ CHWILI KOTY,KTÓRE PILNIE SZUKAJĄ CZEGOKOLWIEK,PODOBNO KOTÓW JEST 90,TO TYLKO GARSTKA ,KTÓRA PRAWDOPODOBNIE JEST SKAZANA NA ŚMIERĆ BEZ DT

Joko, wyglada jak szkielet, on nie przetrwa już ani paru dni.Nie mogę jej zabrać,ona nie jest szczepiona,już każdą opcje z wetem obgadywałam:(

viewtopic.php?f=1&t=164212

Whiskasowy chłopak, trafił do schronu z mamą ,jako 2 tyg. maleństwo, reszta rodzeństwa zmarła,on ma niesamowitą wolę życia, wciąż był leczony na koci katar,potem grzybica, teraz już jest praktycznie zdrowy,zaszczepiony, 2 razy dostał szczepionke na grzybice.Popada w depresję, wyciągnięty z klatki nie chce do niej wracać, tam samo jak czarny malec tak wbił pazurki i wtulił się,że na siłę trzeba było rozdzielać :(

viewtopic.php?f=1&t=164213

Czarnuszek,który ma już wątek,
On marnieje w oczach, płacze...:(
Tak samo,jak whiskasowy chłopak,po wyciągnięciu go, tak wbił pazurki,że siłą odczepialiśmy go :(
On tak bardzo chce do ludzi.
Ufa im...nie wiem dlaczego...

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Leon przestaje walczyć, poddaje się, już tak nie cieszy się na widok człowieka, nie ma w nim chęci walki.Widziałam jak załatwia się w kuwecie, jest w pomieszczeniu z innymi kotami wypuszczony.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na lecznicy w Zabrzu jest kot po wypadku, jeszcze nie wiem jakie rokowania :( ma być odwieziony do schroniska,oglądają go.

Kubuś, dodawany już na wątek, ma 3 mies., fajny kociak,zdrowy,ma olx zrobione,zero odzewu
Obrazek

Koteczka,przerażona, nic nie je i nie da się wyciągnąć,ręki nie da sie tam wcisnąć,oddana po śmierci Pani wraz z psem, łagodna,nie dało sie zdj. zrobić :( nie da rady nawet paru dni

Mietek, kot 4 lata, oddany,bo podobno drapie meble,nie miał drapaka, jest wielki,gruby,właścielowi powiedzieli,ze jego zwłoki przyniosą mu, a on-nie ma sprawy.On nie akceptuje kotów, przez niego koty są zastraszone,jemu trzeba coś znaleźć,inaczej będzie uśpiony dla dobra kotów, ludzi boi się,ale na początku dawał sie głaskać.
Obrazek

Bardzo źle, wyglaał/wygladała,słaba,wg mnie początek kociego kataru,a był już leczony :(
Obrazek

Obrazek

Przerażona kotka/kot, też nie wychodzi z budki :(
Obrazek

justyna8585

Post » Wto sie 19, 2014 18:00 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebna klatka, karma transport

same bidoki :(
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto sie 19, 2014 21:19 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebna klatka, karma transport

Tyle przekochanych, cudnych kotów, ale nawet na wątku pusto :( Przydałby się ktoś, kto mógłby pomóc z robieniem fb, ogłoszeń. U tych kotów nie ma żadnych wolontariuszy, nikt o nich nie wie, nikt ich nie widział. Na miau nie są "medialne" - co oznacza, że mają zerowe szanse na adopcję.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto sie 19, 2014 21:40 Re: KOTY z RUDY ŚL. potrzebna klatka, karma transport

Liwia_ pisze:Tyle przekochanych, cudnych kotów, ale nawet na wątku pusto :( Przydałby się ktoś, kto mógłby pomóc z robieniem fb, ogłoszeń. U tych kotów nie ma żadnych wolontariuszy, nikt o nich nie wie, nikt ich nie widział. Na miau nie są "medialne" - co oznacza, że mają zerowe szanse na adopcję.

Mogę porobić kilka wydarzeń, może w weekend, w tygodniu krucho z czasem.
Zdjęcia pościągam z wątku ale "na zaś" przydałyby się co kilka dni nowe zdjęcia, same wpisy to za mało, wydarzenie musi żyć a zdjęcia to bardzo ważny element wydarzenia.
I tu pytanie: kto ma robić te nowe zdjęcia? znowu Justyna?
W Rudzie mieszka prawie 150 tys mieszkańców, nie do wiary, że nie może znaleźć się choć grupa osób, którym zależy na życiu tych kotów.
Jedna Justyna nie uratuje całej populacji rudzkich kotów!

Ręce opadają, zresztą nie tylko ręce :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]