Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 13, 2014 12:04 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

W jednym pokoju mam porządną bardzo moskitierę, tej koty nie sforsują.W pokoju z balkonem nie mam nic, bo była i będzie siatka.Zabezpieczyłam prowizorycznie, Maniuś nie interesował się tą "moskitierą", ale w końcu spróbował i udało mu się :evil: Dzisiaj zrobię inaczej, ale już będę pilnować.
Ale on jest mądry, naprawdę.Potrzebuje jednak wolności, przestrzeni, żeby się wyhasać.Bardzo potrzebuje domku z ogródkiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sie 13, 2014 20:19 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Maniuś jest wybitnie inteligentnym kotem.Zorientował się, że drzwiami się nie wydostanie i już znowu próbował otworzyć okno.Nie mogę mu pozwolić na wychodzenie, tuż pod oknami jest bardzo ruchliwa ulica, wiele kotów na niej ginie :cry: Poza tym, on jest ufny, lgnie do ludzi, ktoś mógłby go skrzywdzić.
Nadal jednak nie mogę się nadziwić jak on trafił do mnie z powrotem? Na drugie piętro, po rusztowaniach i nie pomylił okna? P.Iza już go rano szukała, chodziła po okolicy, ale na szczęście ten łobuz wrócił.Uff!
Ciekawe, że Tusia nie jest zainteresowana wychodzeniem, tak jak Benia zaakceptowała to, że wychodzenie nie wchodzi w grę.U p.Izy jest to tym ciekawsze, że przecież Tino wychodzi na całą prawie noc i jest to mieszkanie na parterze.Kubusia bardziej trzeba pilnować, ale bez przesady.A przecież urodziły się i dorastały na działkach.Są takie miłe i łagodne.P.Iza nigdy nie słyszy syków, koty żyją w przyjaźni, a słodka Tusia "matkuje" chłopakom.P.Iza bardzo lubi koty, jest bystrą obserwatorką, rozumie kocie potrzeby i koty staja się u niej bardzo grzeczne, spokojne, miziaste.Wiedzą, że nie będą do niczego zmuszane, strofowane, a głaskane będą wtedy, kiedy same zechcą.I chcą.Ocierają się o nogi, wywalają brzuszki do głaskania, ale wciąż nie lubią być na rękach.No i trudno.Na szczęście już są zdrowe, kupki ładne, więc nie będę ich stresować wizytą u weta.W poniedziałek jeszcze tylko odrobaczenie i spokój.Po ich wyglądzie można poznać, że zdrowiutkie jak rybki,mają ogromne,czyściutkie oczka,uszka też idealne, no, a sierść błyszczącą, milutką, zwłaszcza Tusia lśni jak lusterko.P.Iza zauważyła jednak ,że Kubuś z powodu braku ogonka niechętnie skacze wysoko, ale to nie jest jakiś problem.Ma tylko taki kikucik, pięknie już zarośnięty i zupełnie brak ogonka nie ujmuje mu urody.

ewar

Post » Śro sie 13, 2014 20:39 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

A ja wiedziałam, ze Maniek wróci :D, to koci mądrala, który wie, czego chce :D

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Czw sie 14, 2014 5:54 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

To prawda, jest bardzo mądry.A w ogóle to po tym gigancie zrobił się o niebo spokojniejszy.Dlaczego? W bloku są cztery nie wysterylizowane kotki, w tym jedna wychodząca, kocurów nie wykastrowanych nie ma, ale jest papuga.W ciepłe dni wynoszona jest w klatce na balkon i wydaje niesamowite dźwięki.Widziałam, że bardzo to interesowało Maniusia.Boję się, że wczoraj w nocy mógł odwiedzić kotki i papugę :wink: Ktoś go przegonił? Tego już się nie dowiem.Różnica w zachowaniu jest tak ogromna, że spróbuję go wpuścić do kotów, ale ostrożnie, zobaczę jak się będzie zachowywał.Zwykle w kuchni miałam bałagan po nocy, teraz nie.

ewar

Post » Czw sie 14, 2014 6:06 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Zapomniałam o czymś napisać.Piję herbatę ekspresową z lenistwa :oops: , z resztą z mlekiem, tak jestem przyzwyczajona od dzieciństwa.Maniuś uwielbia torebki z herbaty, potrafi wyciągnąć taką z kubła na śmieci i wtedy jest coś koszmarnego.Cała podłoga brudna, paprochy wszędzie, muszę uważać.Ostatnio włożyłam torebkę do kubka, odwróciłam się na chwilę, a Maniuś już trzymał ją w zębach.Upolował coś :mrgreen:

ewar

Post » Czw sie 14, 2014 8:10 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Normalnie herbatotorebkowy potwór :mrgreen:

Yoanne

Post » Czw sie 14, 2014 8:13 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Spokojniejszy jest,bo wyszalał się na zewnątrz, pewnie coś upolował... :). Najważniejsze, że ma gdzie wrócić :)

Yoanne

Post » Czw sie 14, 2014 12:07 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Teraz nie będzie mu łatwo zwiać, pilnuję go bardzo.Chyba ktoś go pogonił, bo teraz boi się hałasu.Tak go lubię, chciałabym, aby mógł chociaż bawić się z pozostałymi kotami, zawsze to byłoby inaczej.Nadal jednak hormony w nim buzują.

ewar

Post » Czw sie 14, 2014 19:36 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Nawet ja go lubie :1luvu: Taki madry kotecek :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt sie 15, 2014 6:01 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

To prawda.To,że wrócił do domu, że znalazł bez trudu drogę, że pojął, że tu ma jedzenie, miękkie posłanko świadczy o jego mądrości.Jest bardzo mądry, ale nie chce zrozumieć, że będzie izolowany, dopóki nie wyciszy się.Ale to chyba wina hormonów, to silniejsze od niego.Ktoś miałby z niego jednak pociechę.Jest energiczny, zdrowy, bardzo czyściutki.Nigdy nie załatwił się poza kuwetę, nie jest łakomczuchem, nie objada się i jest bardzo zgrabny.Na pewno w pobliżu domu nie byłoby żadnych gryzoni, Maniuś to urodzony myśliwy.No i jest piękny.
Dałam p.Izie aparat, ma zrobić nowe zdjęcia Tusi i Kubusiowi.To są takie dobre kotki.Muszę je ogłosić, może już adopcje ruszą.

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 10:59 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

ewar, tak to jest z kocimi instynktami... Maniek widocznie ma instynkt łowcy i będzie próbował się wydostać zawsze w miarę możliwości... Ale jak widać potrafi o siebie zadbać i wrócić, kiedy chce :D

Yoanne

Post » Pt sie 15, 2014 11:40 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

To świetny kot, tylko u mnie się męczy.Bardzo potrzebuje domku.Nigdy nie ma tak z moimi tymczasami, że domek już, natychmiast. Mają DT dopóki nie trafi się naprawdę dobry domek.Z Maniusiem jest trochę inaczej, nie wyrzucam go, o tym nie ma mowy, ale chciałabym, aby był szczęśliwy.Gdyby jeszcze dogadywał się i innymi kotami nie byłoby źle, ale on tylko Tolusia akceptuje.Męczymy się w sumie wszyscy, a on najbardziej.Adoptuję koty od dawna, wiele domków było wychodzących, dla jedynaka, a mnie takie nie interesowały.Teraz owszem, to żaden się nie trafia.Oczywiście nie pozwolę, aby Maniuś był maszynką do łapania myszy, nie będzie wiejskim kocurem, który ma się wyżywić sam i mieszkać w stodole.

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 13:32 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

:ok: :ok: za wymarzony domek dla kochanego Maniusia :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt sie 15, 2014 19:09 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Bardzo potrzebny, naprawdę.To taki fajny kot.Pozostałe z resztą też, są zupełnie inne, zupełnie innych domków potrzebują.Wszystkie są piękne, zadbane, zdrowiutkie, bardzo prokocie, z wyjątkiem Maniusia.On też chyba będzie się dogadywał z kotami, ale musi się wyciszyć, to trwa ponoć do trzech miesięcy od kastracji.

ewar

Post » Nie sie 17, 2014 11:40 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

P.Iza zrobiła trochę zdjęć, nie ma jednak wprawy, no i mój aparat jest do niczego, ale wklejam jak leci.Tusia jest siostrą mojej Beni, to krówka z przewagą czarnego.Tusia miała sterylkę aborcyjną, najpóźniej została złapana.Tak jak Benia nie lubi być na rękach, ale uwielbia być głaskana.Poza tym kocha inne koty, MUSI się jakimś opiekować, kocha jeść i drzeć tekturę.Zdrowiutka, nawet na zdjęciach widać jak lśniące ma futerko.Kotka przegrzeczna, nie kłopotliwa zupełnie, ideał na dokocenie.
Kubuś to wielkooki pingwinek, któremu amputowano ogonek.Przestraszony bywa często, ale to zrozumiałe, ktoś go chyba skrzywdził.To kotek,który jako jedyny na działce przychodził na mizianki.Po tym jak uszkodzono mu ogonek ( ktoś go uderzył? ), po pobycie w lecznicy stracił zaufanie do ludzi, ale p.Iza nieustannie nad tym pracuje.I są efekty.Kotek już wydobrzał, jest kluskiem, ma cudną sierść i piękne oczka.Bardzo przywiązany jest do Tusi, bawią się razem, wylizują, przytulają.Naprawdę świetne kotki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
P.Iza jest lepszym DT niż ja, naprawdę.Więcej czasu poświęca kotom, ma więcej cierpliwości, jest spokojna i u niej koty są właśnie takie grzeczne, odstresowane.P.Iza je wyczesuje, są naprawdę piękne.Jedzą dobrze, o to ja też dbam.

ewar

[poprzednia][następna]