Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
akne pisze:Pani_Chichotkowa pisze:Witam Wszystkich
Jestem tutaj nowa, odkryłam to forum niedawno. Chciałabym zapytać jaką mokrą karmę polecacie dla wybrednego kota? Próbowałam już animondy, miamora, granata pet, royala, schesira... nic mu nie pasowałoZ góry dziękuję za odpowiedź
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/catz_finefood/pakiet_probny/360912
Nr 19, o którym pisze blathin, to "jagnięcina z mięsem bawołu". "Śledź z krewetkami" też wiele kotów lubi ze względu na intensywny "rybny" zapach.
To są jedyne dwa smaki, jakie jest łaskawie spożywać mój kot "chrupkowy"
Na pewno Twój kot nie pogardzi świeżym mięsem - kawałek filetu z kurczaka albo wołowiny, a do tego dobra karma sucha.
ania_gd2 pisze:Witam,
chciałam sie Was poradzić w kwestii mieszania karm
ania_gd2 pisze:Właśnie tak próbowałam jej mieszać zeby przestawic na bezzbożową jak miała zmieszaną to jadła jak tylko zmiejszałam to wtedy robiła bunt Doszłam do momentu czystej bezzbożowej i wtedy sie zaczeło .. 50 g karmy na 2 dni albo i 3 Wiec poddałam sie Nad mokrym tez grymsi raz zje raz nie. No w sumie wyniki krwi były ok Nawet troszke przytyła Bo waży teraz 3,7 kg Wet mowił ze moze max do 4 kg Tylko ze dosc mocno wychodzi jej siersc i czasem widze ze ma troszke takiego lupiezu Wet mowil ze to malo i zejdzie ze podawac kwasy omega tylko ze ona tego nie chciała jesc w zadnej postaci Ona nie je ogolnie za dużo bo kupuje 5 opakowań po 400 g i to mam na ponad 2 msc Tylko ze to ciągła mieszanka zawsze 2 karm bo raz cos na sprobowanie itd I zastanawiam sie czy jej nie zrobie jakis niedobrorów predzej czy pozniej takimi eksperymentami
ania_gd2 pisze:To może uderzyć w tego Puriozona ?? Mam wrażenie ze dość chetnie to je Bo właśnie konczymy opakowanie 400g Bedzie lepsza niż Hill's ??
grainfreek pisze:ania_gd2 pisze:To może uderzyć w tego Puriozona ?? Mam wrażenie ze dość chetnie to je Bo właśnie konczymy opakowanie 400g Bedzie lepsza niż Hill's ??
Zdecydowanie, bez dwóch zdań - sądzę że i łupież zniknie.
Mieszaj tak długo jak będzie trzeba, niektóre koty potrzebują więcej czasu. Zwłaszcza jak przechodzi się z karm zbożowych na bez zbożowe. Zbożówki zawierają hydrolizaty białkowe czyli takie dosmaczacie od których koty się uzależniają - nie dziwne, że kot je ją chętniej - jest od niej uzależniony.
Mój się obżerał TOTW RM.
ania_gd2 pisze:Szczerze to tylko nie probowałam Acany i Orjena bo nie maja małych opakowań a kupowanie nawet 2 kg to slabo u mnie wygląda Zeby tyle czasu jesc jeden smak hehe nie ma mowy
Maupa pisze:ania_gd2 pisze:Szczerze to tylko nie probowałam Acany i Orjena bo nie maja małych opakowań a kupowanie nawet 2 kg to slabo u mnie wygląda Zeby tyle czasu jesc jeden smak hehe nie ma mowy
mają, oczywiście, że mają - właśnie po 400 g. i to nawet w stacjonarnych zoologach, nie tylko w necie.
ania_gd2 pisze:Maupa pisze:ania_gd2 pisze:Szczerze to tylko nie probowałam Acany i Orjena bo nie maja małych opakowań a kupowanie nawet 2 kg to slabo u mnie wygląda Zeby tyle czasu jesc jeden smak hehe nie ma mowy
mają, oczywiście, że mają - właśnie po 400 g. i to nawet w stacjonarnych zoologach, nie tylko w necie.
Ooo to dziękuje za info bo właściwie to ja tylko w zooplusie kupuje. W stacjonarnych pytałam w 2 to nie mieli. Chyba będe musiała zgłębić ten temat Gdańsk jest dużyA one są ogólnie lubiane przez koty? Pewnie wszystko zależy od delikwenta
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia, kasiek1510, misiulka i 265 gości