Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lip 29, 2014 22:09 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Czas Słoneczka był policzony. Smutne, ale i tak dużo czasu udało się dla niego wykraść.
To kto następny może być moim wirtualnym podopiecznym? Wygryzka, Podleś, Stuart czy Teoś.
Obrazek

selenicereus

Od: Wto mar 24, 2009 20:16

Post » Nie sie 03, 2014 23:09 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Sel, przepraszam, że tak długo się nie odzywałam.

A Trusia, to się nie liczy :wink: :?: Moją pierwszą myślą był Podleś... ale ten jegomość, też niestety nie rokuje :| Chociaż walczymy i cieszy nas każdy cień poprawy. Myślę więc, że Stuart lub Teoś. Z większym wskazaniem na Teosia. Stuart jest już duży i pewnie dołączy w zagrodzie do innych jeży, więc kontakt z nim będzie mniejszy. Teoś jeszcze nie ma mleczaków, więc dłużej będziemy z nim w bliskim kontakcie, z możliwością robienia zdjęć :P I Stuart, i Teoś są wielkimi słodziakami :1luvu: Takich jeży jeszcze nie mieliśmy - do głaskania i przytulania :roll:

Morelciu, Baltek to bardzo dobry pies, tylko najpierw robi, a później myśli. Dziś mieliśmy tragiczny dzień. Moje ucho nie daje się naprawić domowymi sposobami i wszyscy są poirytowani. Pani, która pomaga nam utrzymać porządek w biurze nadepnęła całą sobą na łapę śpiącego Balcia i polała się krew. Pani, nie Balcia :roll: Bardzo się martwię, żeby nie pojawiła się jakaś reakcja alergiczna. Osamka kiedyś zadrapnęła naszego teścia i ręka spuchła mu jak balon .
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon sie 04, 2014 7:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

A co jest Twojemu uchu?? hu, hu,hu...

Biedny Baltek - musiał się przestraszyć. Mam nadzieję, że pani nie jest ciężka. Panią czymś posmarować i cześć :?
Kocie uszkodzenia goją się gorzej niż psie chyba.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon sie 04, 2014 9:49 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Co uchu jest to nie wiem - wygląda na zapchane, boli i przeszkadza. W głowie mi gra chyba z tysiąc świerszczy... Pani waży, tak z 80 kilo :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon sie 04, 2014 10:19 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Próbowałaś kiedyś masaż stóp?
Ucho jest chyba na dużym palcu nogi.
Ja korzystam ze swojej starej broszurki Jadwigi Górnickiej.
Z powodzeniem przećwiczyłam niektóre rzeczy na sobie i dawno temu wiele razy syna udawało się bez leków wygrzebywać z chorób.
Naprawdę polecam.
Z uchem nie miałam na szczęście problemów ale koleżanka ćwiczyła.
W pierwszym momencie może trochę boleć i na nodze i ucho, to pamiętam.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon sie 04, 2014 11:37 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Trusia mi gdzieś informacyjnie umknęła :oops:
To tym razem zapisuję się na Teosia. Przed nim jeszcze długa droga do samodzielności.
Myślałam o Podlesiu, ale może dla odmiany pomogę troszkę komuś, kto zasili populację genami w przyszłości. Po tym jak Teoś pójdzie do dziczy kolejnym wyborem znowu zostanie jeż wymagający opieki hospicyjnej.
Chciałoby się pomóc większej ilość, ale chwilowo mój budżet pruje się w każdą stronę.
Obrazek

selenicereus

Post » Śro sie 06, 2014 0:04 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Sel moją pierwszą myślą też był Podleś, ale pomyślałam sobie, fajnie jest poobserwować jeża, który ma szanse na przyszłość. Nie mówię, że Podleś nie ma ... trenuje w kojcu, dostaje leki i mam nadzieję, że jeśli nie trafi na wolność, to może chociaż będzie wiódł spokojne życie w ogrodzie. Strasznie miły z niego jeż :1luvu:

U nas dziś wielkie zmiany. Co prawda nie udało mi się spróbować masażu stóp, tak jak radziła Lidka, ale wizyta u lekarza przyniosła niespodziewane efekty. Ucho ma się lepiej i chyba zniknęły dolegliwości, które miałam od ponad roku i uważałam, że tak ma być, bo się starzeję. Naprawdę niesłychane ! Mam jeszcze podobno, jakieś przewlekłe zapalenie, ale co to dokładnie jest okaże się po badaniach, których wyniki mają być za 10 dni.

Dziś jeżyk Stuart odprawił się do zagrody zewnętrznej, a Teoś trafił do samodzielnej klatki i nie będzie już jeździł z nam do pracy. Trusia zostaje, bo jest strasznym niejadkiem :roll: Dokumentacja fotograficzna w opracowaniu :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro sie 06, 2014 7:14 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Napradę niesłychane! :strach: Niesłychane to jest to, że kobieta w Twoim wieku mówi, że może mieć COŚ u uchu czy gdzieś i uważać , że tak może być z powodu wieku 8O
Psie zdjęcia będą?
Jak koty?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 06, 2014 9:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

morelowa pisze:(...) :strach: Niesłychane to jest to, że kobieta w Twoim wieku mówi, że może mieć COŚ u uchu czy gdzieś i uważać , że tak może być z powodu wieku 8O (...)

Kolega informatyk mi tak powiedział :roll:

Psie zdjęcia mam. Zamierzałam zrobić albumik i Wam pokazać, ale ciągle wypada coś nowego. Więc wklejam. Koty czują się dobrze - postaram się też je pokazać :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro sie 06, 2014 10:00 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Tiaaa.. informatyk..
Nie żeby coś miała przeciwko informatykom.

Ależ piękne psy! Ależ piękne miejsce!
To miejsce to masz zaraz obok spacerowo, czy musisz jakoś dojechać?

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 06, 2014 13:49 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ale się u Was dzieje :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 06, 2014 23:39 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Morelciu, mam w odległości mniej więceJest pięj 1 kilometra, więc codziennie rano sobie pędzimy do bliższego zejścia do wody. Na drugi brzeg, tam gdzie psy ganiają po plaży - jest trochę dalej. Jest pięknie, ale było jeszcze piękniej zanim właściciel nie wyciął chaszczy...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw sie 07, 2014 23:44 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Wstawiłam zdjęcia na FB - powinny być widoczne :P https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt sie 08, 2014 12:08 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Sa :ok:
Super fotki :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sie 17, 2014 22:12 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Doczytałam o Zziębkach i Teosiu. :placz: Tak mi strasznie przykro i żal. Żal malców, które przegrały i żal Was, którzy walczyliście o nie.
Obrazek

selenicereus

[poprzednia][następna]