Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właściciela

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 02, 2014 16:55 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Wypisz wymaluj mój....nie usiedzi na kolanach, głaski tylko po powrocie z pracy :) jedyna pora gdy sam przychodzi po pieszczoty to wieczór, do łóżka, wtedy jest włączany traktor kładzenie się na ręce i można głaskać, miziać...aż mu się znudzi i zwieje :ryk:
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Sob sie 02, 2014 21:59 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Czasami sobie myślę, czy kompan nie "otworzyłby" troszkę Tuptusia :)

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Nie sie 03, 2014 0:11 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

servantez wiesz jak mi się Artem ożywił jak w domu pojawiła się Masza?! Normalnie nie ten kot :D Wcześniej leżał i tylko spał, teraz szaleje jak młody kociak, połowę domu mi wspólnie zdemolowali, kwiatki musiałam powynosić na taras i schować moją kolekcję VW Garbusów bo leciały z półek lotem koszącym :D A co najważniejsze, Artem zaczynał rosnąć w brzuchu z zastania, teraz pięknie zeszczuplał i nawet weci go chwalą :D Zatem owszem jak najbardziej Tuptusiowi przyda się kolega...Lub koleżanka :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Nie sie 03, 2014 19:49 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

kocia_mendka pisze:servantez wiesz jak mi się Artem ożywił jak w domu pojawiła się Masza?! Normalnie nie ten kot :D Wcześniej leżał i tylko spał, teraz szaleje jak młody kociak, połowę domu mi wspólnie zdemolowali, kwiatki musiałam powynosić na taras i schować moją kolekcję VW Garbusów bo leciały z półek lotem koszącym :D A co najważniejsze, Artem zaczynał rosnąć w brzuchu z zastania, teraz pięknie zeszczuplał i nawet weci go chwalą :D Zatem owszem jak najbardziej Tuptusiowi przyda się kolega...Lub koleżanka :D

Znam różne przypadki. Są koty, które rzeczywiście dostają nowej energii, są takie, które całkowicie się wygaszają.

servantez

Post » Nie sie 03, 2014 20:05 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Bywa różnie, bo to przecież zależy od charakteru obu kotów. Ale też od właściciela jak te koty bedzie traktować. Nasz po wprowadzeniu kotki do domu wcale sie nie zmienił za to miał za kim ganiać. Przypuszczam, że naszej obecnej nudzi się w pojedynkę. Wszędzie za nami łazi.Jak sie da to nawet do łazienki wciśnie się :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Nie sie 03, 2014 21:30 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Shogun + pesio.

Widzę, że Shogun ustawił towarzystwo.

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sie 05, 2014 10:38 przez servantez, łącznie edytowano 1 raz

servantez

Post » Nie sie 03, 2014 22:08 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Co było od razu do przewidzenia :D

Atta

Post » Pon sie 04, 2014 22:17 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

U mnie psy chodzą jak w zegareczku odkąd w domu są dwa koty :D A ja sie głupia bałam, że zeżrą mi Maszkę...Ta, prędzej ona ich oboje zje :D Takie male a takie bojowe ja wam mówię szok po prostu :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Wto sie 05, 2014 11:30 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Atta pisze:Bywa różnie, bo to przecież zależy od charakteru obu kotów. Ale też od właściciela jak te koty bedzie traktować. Nasz po wprowadzeniu kotki do domu wcale sie nie zmienił za to miał za kim ganiać. Przypuszczam, że naszej obecnej nudzi się w pojedynkę. Wszędzie za nami łazi.Jak sie da to nawet do łazienki wciśnie się :mrgreen:

No właśnie kiciuś jak jest na przechowaniu u moich rodziców to gania za kotką i ją zaczepia... ale to nie jest jego terytorium, więc cholera wie jak zareaguje na mieszkańca tutaj. Na Shoguna reagował dość wrogo, ale też nie próbowałem ich socjalizować, bo wiedziałem, że Shogun jest na chwilę.

Inna sprawa czy dam radę ogarnąć dwa koty :P

servantez

Post » Wto sie 05, 2014 11:39 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

servantez nic nie musisz robić, koty same się ogarną :D Ja też myślałam,że może być ciężko, będą się kłócić,bić podgryzać oraz obrażać. Nic takiego nie miało miejsca, same między sobą ustaliły strefy wpływów, podzieliły dom i teraz jestem dodatkiem do moich słodkich kociątek kochanych... Najlepiej jest, jak sie nie wtrącam, reaguję tylko wtedy, kiedy któreś ze stworzonek demoluje na przykład łazienkę, ewentualnie uporczywie drze dziób siedząc koło lodówki. Dasz sobie radę twardym trza być a nie miętkim :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Śro sie 06, 2014 20:49 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Od piątku będę miał w domu 3 koty 8O . Dwie kotki mojej siostry biorę na czas urlopu :catmilk:

servantez

Post » Śro sie 06, 2014 21:03 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Trzy koty to nic strasznego :mrgreen:
Będzie wesoło, a przy okazji przekonasz się jak Tuptuś reaguje na inne koty :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 06, 2014 23:55 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

servantez pisze:Od piątku będę miał w domu 3 koty 8O . Dwie kotki mojej siostry biorę na czas urlopu :catmilk:

To raczej Ty będziesz się oswajał z tą sytuacją, jak to jest z większą ilością futer, bo Tupek pewnie wyczuje że to chwilowe. My też mieliśmy koty "przechodnie" i kocur był do nich anty-nastawiony, jednak gdy trafiła do nas maltretowana kotka i było dla nas oczywiste ,że na zawsze to kot jakoś to wyczuł bo zupełnie inaczej zachowywał się od początku. Można powiedzieć,że ją oswajał z domem ;) Cóż..nasz kot to w ogóle lubił psy, ale takie dużego kalibru, bo małe chyba traktował jak koty,nie warte jego uwagi :mrgreen: I wolał psie zabawy,np jak go człowiek ganiał albo bawił sie z nim w chowanego. Taaa zabawki były zbędne... A teraz jest inaczej, widac ze Kluska jest kotem :P
Ciekawe jak przebiegnie Twoja socjalizacja ;)

Atta

Post » Pt sie 08, 2014 15:40 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Na razie siedzą pod łóżkiem :)

servantez

Post » Pt sie 08, 2014 16:13 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

To normalne :) poczekaj do nocy :mrgreen:
Będzie dobrze :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]