Tymon i tymczasy..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 12, 2014 7:55 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

Tosia o najpiękniejszym umaszczeniu na świecie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lip 13, 2014 14:00 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

Co tam słychać u Tosi?

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

Post » Nie lip 13, 2014 19:58 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

Tosia jest grzeczną małą kicią, jak na razie nauczyła się że ludzie nie są tacy źli na kolanach mruczy i udeptuje potrafi już strzelać baranki :mrgreen:
Natomiast nadal nie udało mi się jej rozbawić, nie interesują ją zabawki i wszystkiego bardzo się boi, pies jest straszny inne koty też. Natomiast dzieci są ok mogą ją głaskać i tulić, przytulona w kocyku zasypia na rękach.
Myślę że potrzeba jej czasu jeśli nie jest na rękach lub kolanach, zaszywa się w budce i nie wychodzi poza kuwetą i jedzeniem....mam wrażenie że jest smutna :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść głęboko w serce. Potem je łamią....Lemur, Gruba, Ciasteczko, Kropka,Nori Bibi...

ObrazekObrazek

marta765

Od: Pt sie 09, 2013 12:40

Post » Pon lip 14, 2014 10:45 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

Białe skarpeteczki :-)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon lip 14, 2014 11:43 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

Śliczna jest i smutna bo może rodzeństwa jej brakuje :?

MaPi

Post » Śro sie 06, 2014 22:40 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

Czyżby w Łodzi kotów brakło 8O
Dlaczego tutaj taki spokój i cisza 8O
Obrazek
Obrazek

anmajo

Od: Śro sty 30, 2013 15:28

Post » Śro sie 06, 2014 23:44 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

Śliczna koteczka. Taka tygryskowata.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw sie 07, 2014 7:04 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

W Łodzi kotów nie brakło, ale ciągle jestem w rozjazdach i zwyczajnie nie mam na nic czasu. Dobrze że wywiozłam moje dzieci w góry z babcią to chociaż tydzień spokoju w domu będzie a ja nadrobię wszystkie zaległości.
Ale niestety jeżeli chodzi o Tośkę to cisza w eterze ani jednego zapytania o małą, no ja wiem że małe dziki to nie jest szczyt marzeń adopcyjnych a i okres wakacyjny nie pomaga.
Natomiast Tośka powoli chyba zamierza się przełamać tzn. od początku brana na siłę mruczała ale teraz wychodzi z kryjówek a jak już śniadanie pojawia się na widoku to jest pierwsza w kolejce. Chętnie bawi się wędką i zazwyczaj jest gdzieś w pobliżu oczywiście nie oczekuję cudów, ale nadal jak widzi że mam zamiar ją złapać na mizianko ucieka gdzie się da :mrgreen: Z rezydentami się już zakumplowała wyjada im z misek i tylko nadal nie rozumie że pies wcale nie chce jej zjeść tylko się pobawić :twisted: Toleruje go ale uważa że godność osobista kota nie zezwala na bliskie kontakty z tym "gatunkiem"
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść głęboko w serce. Potem je łamią....Lemur, Gruba, Ciasteczko, Kropka,Nori Bibi...

ObrazekObrazek

marta765

Post » Czw sie 07, 2014 7:19 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

marta765 pisze: Toleruje go ale uważa że godność osobista kota nie zezwala na bliskie kontakty z tym "gatunkiem"

:ryk:

MaPi

Post » Wto sie 12, 2014 19:37 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

A więc dzisiaj w ramach towarzystwa dołączył Biszop mały niby dziki rudasek.
Tośka ma go w tyłku z resztą jak wszystkich :mrgreen: ale spróbujemy w ramach ładności małego, opchnąć ich w dwupaku :mrgreen: taki właśnie mam plan :D
A w ogóle to mała robi postępy małe bo małe a jednak robi czyli że jednak nie taki dzik straszny :mrgreen:
Popatrzcie:
Biszopek:

Obrazek

Obrazek[quote][/quote]

Obrazek

Tosia :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

marta765

Post » Wto sie 12, 2014 20:36 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

Rudy cudny :D
Widzę, że Tosia zdjęła dumę ze swego kociego serca i już lepiej w kontaktach międzygatunkowych :mrgreen:

MaPi

Post » Śro sie 13, 2014 7:20 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

skąd masz rudzielca? :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sie 13, 2014 8:11 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

Z pod krzaków :mrgreen: A tak na poważnie trafił do nas z okolic Parzęczewa gdzie z piątką rodzeństwa i mamusią w następnej ciąży sobie koczowali wyłudzając jedzenie od ludzi. Pani zwróciła się do KOTYliona z prośbą o pomoc no to co zgarnęłam chociaż jednego.
I tak oto Tośka dostała w prezencie kolegę i już rano urządzali sobie dzikie gonitwy, a wczoraj wieczorem nie mogła się nadziwić czemu mały nie spyla ode mnie i czemu się ze mną bawi aż w końcu zrezygnowana dołączyła do zabawy :D

ObrazekObrazek

marta765

Post » Wto lis 04, 2014 14:19 Re: Tymon i tymczasy..Dzika Tosia

No dobrze odkopałam swój własny zaniedbany porzucony wątek.
Troszkę chyba powinnam się sama przed sobą po usprawiedliwiać że niestety zawirowania życiowe, że los jest niesprawiedliwy i sama nie wiem co tam jeszcze.....
No w każdym bądź razie jestem, jestem i nieustająco mam tymczasy o których nie piszę .....przez ten wredny los oczywiście.
Co by w życiu było trudniej powiększyła nam się rodzina :mrgreen: całe szczęście zwierzęca :mrgreen:
I tak oto w spadku rodzinnym otrzymaliśmy 9 letnią sunię owczarka niemieckiego z Coli (na zdjęciu to ta wywalona na plecy :mrgreen: )która ma na imię Bila
Obrazek

i bardzo chorą kotkę 8 letnią z którą po 2,5 miesięcznej walce musieliśmy się pożegnać (niewydolność wielonarządowa).
W tym miesiącu z kolei pożegnałam moją panieńską kotunię która mieszkała z moją mamą miała 17lat i niewydolność nerek.
Żeby było jeszcze gorzej zabrana ze schroniska powypadkowa kotunia Ciasteczko przeżyła u nas tylko jedną noc zostawiając dziurę w sercu

Obrazek

No dobra a jak już się poużalałam nad sobą to z dobrych wiadomości Tosia w dwupaku z Biszopem dawno już w domu.
Po nich były u nas:
Suri
Obrazek
Lilu ze schronu:
Obrazek
I Majka szczeniak z adhd ale ciocia Balbina i babcia Bila troskliwie się nią opiekowały
Obrazek
Obrazek
W między czasie podrzucono nam pod dom 5 miesięczną Zuzię-całe szczęście też już w nowym domu

Obrazek

Wszystkie maluchy już w domkach.

Teraz mam dwa okruszki 6 tygodniowe na odchowanie, jeden z nich zamieszka z moją siostrą jej mężem ,synkiem i sunią.

Obrazek

Dla burasi jak już będzie gotowa znajdziemy jak zwykle najlepszy dom na świecie.

Tak więc jak widać od sierpnia się u nas działo sporo, więc proszę o wyrozumiałość :mrgreen:

ObrazekObrazek

marta765

Post » Śro lis 05, 2014 7:15 Re: Tymon i tymczasy..

Oj , faktycznie dużo się u Was działo złego i dobrego. Nie ma się co dziwić , że brakło Ci czasu na pisanie. Wybaczamy zatem zaniedbany wątek :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]