Toluś/Toru w swoim DS.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 06, 2014 13:31 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

Prawda :wink:
Ja tam bym się nadmiernie nie przejmowała różnicą gabarytów - nie zdarzyło mi się, żeby dorosły kocur zrobił krzywdę maluchowi. Czasami wyglądało to dziwnie jak większy siedział na wrzeszczącym malcu, ale jak tylko rozdzieliłam, to małe zaraz znowu zaczepiało i było dokładnie to samo - najwyraźniej obydwu taka zabawa odpowiadała. Urazów ani nawet udrapnięć nie zanotowano.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sie 06, 2014 13:39 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

ewar pisze:Toluś zjada trzy saszetki dziennie, o ile nie ma w menu mięska.Oprócz tego biały serek, śmietankę i suchą karmę, ale tę, kiedy już nic innego nie ma, a jest głodny.Łobuzuje okrutnie i wszystko to spala.Namiętnie wygrzebuje ziemię z doniczek, na nic moje prośby i groźby :mrgreen: Ściga Melę i Gucię, one uciekają przed nim, ale jest Benia i Bohun, one akurat znoszą tego łobuziaka.Najbardziej zainteresowany Tolusiem jest Maniuś, pozwalam im się trochę pobawić, ale krótko i pod kontrolą.Toluś nie boi się Maniusia, podgryza go, paca łapką..itd.Ja się boję, Maniuś jest duży, silny, ma długie pazury, a Toluś nie, ale co tam postura, ważny jest charakter, prawda?

Ładnie Toluś je, jakie dostaje saszetki? :) Przepraszam, że tak na wątku Tolusia Ewo, ale mam pytanie : czy serduszka mogę podawać Tosi?. Kupiłam ostatnio, pokroiłam i ... mała oszalała - dosłownie, bardzo jej smakują. Surowe podaję.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sie 06, 2014 14:33 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

aannee99 pisze:
ewar pisze:Toluś zjada trzy saszetki dziennie, o ile nie ma w menu mięska.Oprócz tego biały serek, śmietankę i suchą karmę, ale tę, kiedy już nic innego nie ma, a jest głodny.Łobuzuje okrutnie i wszystko to spala.Namiętnie wygrzebuje ziemię z doniczek, na nic moje prośby i groźby :mrgreen: Ściga Melę i Gucię, one uciekają przed nim, ale jest Benia i Bohun, one akurat znoszą tego łobuziaka.Najbardziej zainteresowany Tolusiem jest Maniuś, pozwalam im się trochę pobawić, ale krótko i pod kontrolą.Toluś nie boi się Maniusia, podgryza go, paca łapką..itd.Ja się boję, Maniuś jest duży, silny, ma długie pazury, a Toluś nie, ale co tam postura, ważny jest charakter, prawda?

Ładnie Toluś je, jakie dostaje saszetki? :) Przepraszam, że tak na wątku Tolusia Ewo, ale mam pytanie : czy serduszka mogę podawać Tosi?. Kupiłam ostatnio, pokroiłam i ... mała oszalała - dosłownie, bardzo jej smakują. Surowe podaję.

Dawaj spokojnie. Nie wszystkie koty lubią, ale jak jej smakują, to na bank nie zaszkodzą - moje dwa kocurasy chętnie jedzą.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sie 06, 2014 14:57 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

Toluś łobuziak :1luvu:

Moje koty też uwielbieją serduszka, przekrajam im tylko na pół żeby nie uciekały :lol: serduszka nie koty
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 06, 2014 17:06 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

Toluś je dobre saszetki, takie z najwyższej półki, ale czasem dostaje też Felixa albo Catessy, taki koci fast food.Bardzo mu smakują :wink: Daję mu surową wołowinę, indyka, z podrobów tylko serca, ale tego malutko, tak jako obrywkę bardziej.Oczywiście pokrojone i sparzone.Wątróbki nie próbowałam, ale może mu dam, ma dość twarde kupki, a wątróbka rozluźnia nieco.
Mimo wszystko boję się o Tolusia.Miałam ogromnego kocura Zusia, który wychował mi trójkę kociąt, ale Maniuś jest jednak nerwowy, nie chcę ryzykować i puszczać ich na żywioł.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sie 07, 2014 6:20 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

Toluś jest nie do opanowania, to kot kipiący energią.Z jednej strony to ja się bardzo cieszę, bo to oznaka zdrowia, ale nic przy nim zrobić nie można.Zamiatam, Toluś rozrzuca śmieci, wchodzi do szufelki.Prasuję, Toluś bawi się sznurem żelazka.Powinnam mieć oczy jak kameleon, każde patrzące w inną stronę.Aha, dzisiaj spał na kołdrze na moich nogach.Po raz pierwszy.Wygodnie mu nie było, bo przecież się w nocy ruszam, ale tak mu jakoś pasowało.Dzisiaj rano był w kuchni u Maniusia, Maniuś był zachwycony, ale nadal muszę ich bardzo pilnować.Strzeżonego...itd.
edit: zdjęcia śpiącego Tolusia
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw sie 07, 2014 8:37 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

Fantastyczne pozy przyjmuje Toluś podczas snu :lol:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw sie 07, 2014 9:42 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

Często śpi na parapecie z Benią, ale mój aparat nie zrobi zdjęcia, kiedy jest zbyt ostre światło :( Fajnie razem wyglądają.

ewar

Post » Czw sie 07, 2014 12:35 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

Toluś jest fantastyczny, piękny! <3

Fajnie, że mogę podawać Tosi serduszka, one jej bardzo smakują, z kolei Marcelowi znacznie mniej, coś tam skubnie, ale tyle co nic :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw sie 07, 2014 13:47 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

Toluś z Maniusiem jedzą obiadek
Obrazek

ewar

Post » Czw sie 07, 2014 13:54 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

jak Toluś wyrósł :love:
w jakim jest wieku teraz?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw sie 07, 2014 14:56 Re: Toluś,około 10-tygodniowy maluszek.

Ma prawie trzy miesiące.

ewar

Post » Pt sie 08, 2014 6:01 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Toluś zaczyna być przytulakiem :D Pakuje się już na kolana, domaga głasków.Chyba śpi na kołdrze w nogach łóżka.Nie jestem pewna, czy całą noc, ale tak było, kiedy zasypiałam i rano, kiedy się obudziłam też czułam jego ciałko obok swoich nóg.Słodziaczek :1luvu:

ewar

Post » Pt sie 08, 2014 17:04 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

Pewnie, że słodziaczek, i to z tych najsłodszych :D :love:.
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Pt sie 08, 2014 17:14 Re: Toluś,prawie 3-miesięczny malec.

On naprawdę robi się coraz fajniejszy :lol: Taka przylepa.Najbardziej jednak cieszy mnie to, że zdrowiutki ( odpukać!!!).Nie miał dobrego startu w życiu, ale jakoś dał sobie radę.Oczywiście, że miałam pomoc, dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dostawał i dostaje dobre jedzonko, które nie jest tanie.To taka inwestycja, gorąco w to wierzę, że kocięctwo rzutuje na całe przyszłe życie kota.Miałam kilka kociąt na DT, dbalam o nie bardzo i do dzisiaj są w świetnej kondycji, nie chorują.Moja Gucia też jest u mnie od kociaka, jako jedyna i naprawdę jest zdrowa, chociaż ciut za gruba :oops: Toluś w dodatku zyskał też nianię, najwspanialszą pod słońcem, co bardzo mu pomogło.

ewar

[poprzednia][następna]