Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 05, 2014 14:09 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Fascynuje mnie to zjawisko;]
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Wto sie 05, 2014 15:45 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Ustawione stałe zlecenie :) kwota niewielka ale zawsze coś. Powodzenia!
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Wto sie 05, 2014 15:49 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Artyna pisze:Ustawione stałe zlecenie :) kwota niewielka ale zawsze coś. Powodzenia!

Najserdeczniej Ci dziękuję! :201465

Suma drobnych kwot jest naprawdę potężna. :201449

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto sie 05, 2014 16:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Zabiegi zostały przełożone na jutro, bo kotki znów uciekły i nie dały się złapać. A w ogóle są takie dzikie i mieszkają na strychu.

Pewnie przelew jednak nie doszedł... :evil:

Przelew doszedł i dziś nie uciekły. :20145

Pojechały na zabiegi. :piwa:

uff... :201413
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Wto sie 05, 2014 16:28 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Wybaczcie, że dopiero teraz, jakaś słabo pozbierana jestem => viewtopic.php?f=20&t=163913
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto sie 05, 2014 16:29 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Axa76 pisze:Wybaczcie, że dopiero teraz, jakaś słabo pozbierana jestem => viewtopic.php?f=20&t=163913

Dzięki!! :1luvu:

Chiara

Post » Wto sie 05, 2014 21:01 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Na szczęście mamy też wiele szczęśliwych zakończeń...

Chiara pisze:
Chiara pisze:Właśnie przyjęłam kolejne zgłoszenie od forumowej Magedy dotyczące kotki z Zambrowa, której kocięta są co roku topione w rzece. Kotka znowu jest w ciąży. Sterylizacja będzie kosztować nas 120 zł, a resztę dopłaci Mageda.

Mam nadzieję, że uda się załatwić sterylkę, to czekanie na urodzenie kociąt, aby je potem zabrać kotce i potopić to koszmarne barbarzyństwo tak popularne w środku Europy w XXI wieku. :201484

Mageda zaniosła kotkę do lecznicy w bardzo zaawansowanej ciąży. Kicia już po zabiegu. :201467 Co za ulga... :201461

Kocięta tej kotki nie będą się już rodzić, nie będą topione, a i kicia będzie mieć lepsze życie. :piwa:

Obrazek

Obrazek

Opłaciłam fakturę kici N°101 ( FV 75/01/2014 z dnia 28.07.2014 na kwotę 120 zł ) i życzę jej szczęścia na nowej drodze życia. :piwa:

Chiara

Post » Wto sie 05, 2014 23:32 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Powszechna Sterylizacja będzie się angażować w pomoc kotom babci Stanisławy z Sobibora pod Włodawą. Jest to pięć kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: i dziesięć kociaków. :strach: Kociaki szukają domów, było ich jeszcze więcej, ale część została już wyadoptowana. Napisała do mnie wnuczka babci Stanisławy, Małgorzata. Będzie koordynować akcję, ogłasza kociaki, ale nie stać jej, aby pomóc finansowo, bo sama żyje z renty socjalnej i utrzymuje z niej córkę. Małgorzata znalazła już panią weterynarz, która zgodziła się wykonać zabieg sterylizacji za 100 zł, czyli cała akcja cięcia dorosłych kocic będzie kosztować 500 zł. :roll: Zdjęcia wkrótce...

A zatem mamy dwie bure i trzy czarne, a każdej zostały po dwa maluchy... :( :( :(

Obrazek

Dwie kicie babci Stanisławy po zabiegach. Obydwie były w ciąży. Osiem dodatkowych kociaków by się tam urodziło, gdyby nie interwencja Powszechnej Sterylizacji, a jest tam już piętnaście kotów. Trzy następne kicie już umówione, pewnie też w ciąży. :strach: :strach: :strach: Reszta zdjęć s. 45 Koszt całej akcji 500 zł.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Obrazek

Zapłaciłam właśnie 200 zł za te dwie mordki N°104 i N°105, Rachunek 13/07/2014 z dnia 25.07.2014 na kwotę 500 zł. :201437

Trzy kolejne kazałam umówić w trybie natychmiastowym, bo pewnie też są w ciąży. Powiedziano mi, że uciekły, ale uważna lektura maili pozwala mi przypuszczać, że ze strachu, że fundacja nie zapłaci zabrano na zabieg tylko dwie. Gdyby nie to, że miałam kasę w Sakiewce, aby zapłacić od ręki, te następne by po prostu urodziły... Ludzie mnie czasem przerażają. :roll:

Dziękuję Wam za wsparcie, bo jeśli te trzy dojadą na zabieg w terminie to dzięki Wam. :201440 :201440 :201440

Zabiegi zostały przełożone na jutro, bo kotki znów uciekły i nie dały się złapać. A w ogóle są takie dzikie i mieszkają na strychu.

Pewnie przelew jednak nie doszedł... :evil:

Przelew doszedł i dziś nie uciekły. :20145

Pojechały na zabiegi. :piwa:

I znów wycięli tylko dwie. Trzecia... uciekła. Chyba nadal nie do końca nam ufają. :20145

Tak czy inaczej zbliżamy się do końca tej przygody. 8) A może raczej do końca jej pierwszego etapu, bo jeszcze kocięta...

I mogę z radością zaprezentować kicie N°106 i N°107:

Obrazek

Mam bardzo staranną dokumentację zdjęciową. Tak staranną, że aż jej nie zamieszczę. Dodam jedynie, że uwieczniono wyciąganie macicy z kotki. Nie ma absolutnie żadnych wątpliwości, że zabiegi się odbyły. :lol: Może nam nie ufają, ale za to sami potrafią udowodnić niewinność, trzeba przyznać. :twisted:

Koneserom mogę wysłać zdjęcie na pw. :ryk:

Chiara

Post » Wto sie 05, 2014 23:43 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara ja chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem, ale nie kumam 8O, pani się zgłosila do Ciebie po pomoc w sterylizacjach i boi się, że fundacja nie opłaci faktury? jaki cel miałaby mieć fundacja by nie zapłacić faktury?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro sie 06, 2014 0:02 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

sylwia1982 pisze:Chiara ja chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem, ale nie kumam 8O, pani się zgłosila do Ciebie po pomoc w sterylizacjach i boi się, że fundacja nie opłaci faktury? jaki cel miałaby mieć fundacja by nie zapłacić faktury?

Wiele osób boi się, że nie opłacę faktury. Boją się, że nie mamy pieniędzy, że kłamiemy ? Taki mamy klimat. :roll: Ale zawsze są to rozmnażacze, którzy doprowadzili do niekontrolowanego rozrodu własne koty. Wolontariusze jakoś zawsze spokojnie czekają aż zapłacę. Prawowici właściciele kotów zaś poszturchują mnie, piszą, żądają i przypominają ZANIM jeszcze faktura dotrze do fundacji. Jak kiedyś kasy braknie i nie zapłacę od ręki poniosą mnie na widłach. Szczyt jednak osiągnęła p. Monika, która zaczęła pytać przypadkowe osoby na FB czy płacę rachunki mając gdzieś jak to wpłynie na wizerunek fundacji, która ratuje jej koty na jej prośbę. Nawet nie wiem jak to skomentować... :roll: Obrzydliwe. :x

Ale potem patrzę na te ryjki, na te chude, mnożące się w nieskończoność koty i myślę sobie, że zniosę i to. Dla nich.

Chiara

Post » Śro sie 06, 2014 10:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Chiara pisze:Na zabieg pojedzie pięć kolejnych kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: z gospodarstwa w Krakowie Bronowicach. Przybłąkały się najpierw dwie, potem trzy kolejne i zostały. Nie mieszkają w domu, są wolno żyjące, śpią w piwnicy. W gospodarstwie mieszka starsze małżeństwo, które zupełnie nie radzi sobie z opieką nad nimi. Kocice urodziły piętnaście kociaków tej wiosny. :( :strach:

A oto bohaterki naszej kolejnej akcji, pięć kocic. Zabiegi będą kosztować nas 500 zł w sumie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Śro sie 06, 2014 10:29 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:
sylwia1982 pisze:Chiara ja chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem, ale nie kumam 8O, pani się zgłosila do Ciebie po pomoc w sterylizacjach i boi się, że fundacja nie opłaci faktury? jaki cel miałaby mieć fundacja by nie zapłacić faktury?

Wiele osób boi się, że nie opłacę faktury. Boją się, że nie mamy pieniędzy, że kłamiemy ? Taki mamy klimat. :roll: Ale zawsze są to rozmnażacze, którzy doprowadzili do niekontrolowanego rozrodu własne koty. Wolontariusze jakoś zawsze spokojnie czekają aż zapłacę. Prawowici właściciele kotów zaś poszturchują mnie, piszą, żądają i przypominają ZANIM jeszcze faktura dotrze do fundacji. Jak kiedyś kasy braknie i nie zapłacę od ręki poniosą mnie na widłach. Szczyt jednak osiągnęła p. Monika, która zaczęła pytać przypadkowe osoby na FB czy płacę rachunki mając gdzieś jak to wpłynie na wizerunek fundacji, która ratuje jej koty na jej prośbę. Nawet nie wiem jak to skomentować... :roll: Obrzydliwe. :x

Ale potem patrzę na te ryjki, na te chude, mnożące się w nieskończoność koty i myślę sobie, że zniosę i to. Dla nich.

I chwała Ci za to :1luvu:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro sie 06, 2014 10:37 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Axa76 pisze:
Chiara pisze:

I chwała Ci za to :1luvu:

Chwała WAM za to, że pomagacie i to tak, że każdą fakturę jak dotąd mogłam zapłacić natychmiast. :1luvu: :1luvu: :1luvu: I chociaż na styk - zawsze starczyło, a sami wiecie, że naprawdę nie są to małe kwoty, bo koty tniemy po prostu hurtem...

Chiara

Post » Śro sie 06, 2014 13:43 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

hurtowe sterylizacje 8) fajnie to brzmi :piwa:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Śro sie 06, 2014 15:21 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Pani Mariola prowadzi dom tymczosowy w Górze ( sekcją fundacji Mondo Cane ), ale podobno marnie jej tam idzie, finansuje po prostu co może z własnej kieszeni. Uratowała i wyleczyła kociaki jakieś staruszki ze swojej wsi, ale na sterylizację kotki już jej zabrakło. Zgłosiła się na FB do mnie. Cena sterylizacji u niej to 130 zł, poprosiłam, żeby wynegocjowała 100 zł. Powiedziała, że to nie tak drogo, bo inny wet chce 150 - 170 zł. Opowiedziałam jej o naszych weterynarzach i doradziłam, aby spróbowała negocjować w imieniu kotów, bo wtedy może pani doktor zechce pomóc. Doradziłam też, aby wspomniała, że jest to cena hurtowa, bo przecież możemy wysterylizować całą wieś, a może nawet okoliczne. Mam nadzieję, że uda się jej coś wynegocjować. :ok: :ok: :ok:

Nie możemy lekceważyć tego pierwszego etapu - poszukiwania weterynarza i negocjowania cen, bo jeśli go zaniedabamy mniej kotów w rezultacie będzie mogło liczyć na wsparcie. Sterylizacja to dość trudna dziedzina i nigdy nie przyciąga zbyt wielu ludzi chętnych do pomocy, a jednak to właśnie sterylizacja może zapobiec wielu dramatom.

Powszechna, czyli tania sterylizacja. :201461

Chiara

[poprzednia][następna]