Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ ,Lolita

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 26, 2014 16:06 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

muza_51 pisze:Świeże niusy z życia Bułeczki.
Wczoraj zaliczyła kąpiel w wannie.Zdejmowałam gadzika co chwilę z brzegu wanny a ta z uporem maniaka wciąż wskakiwała, aż wskoczyła ale do wnętrza wanny wypełnionej wodą.Prędzej wyskoczyła niż wskoczyła. Co się potem działo. Nie dała się wytrzeć, biegała strzepując raz przednie, raz tylne łapki o brzusiu już nie wspomnę. Nie minęła minuta jak siedziała na grzbiecie Bandika. Mam nadzieję,że nic jej nie będzie bo do wody wlałam płyn do kąpieli.Nie wiem czym mnie jeszcze zaskoczy w swoich wariactwach :strach:

Przerabiałam to - przeżyje :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lip 26, 2014 21:20 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Właśnie wskoczyła na półkę w lodówce.Kto chce takiego wariatuńcia ?.

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Sob lip 26, 2014 21:57 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Mogę ja . Tak do pary by było :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt sie 01, 2014 9:59 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Zaznacze :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 04, 2014 9:51 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Hej ! :D
Co słychać ?
Jakieś nowe wieści z piekarniczego frontu? :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon sie 04, 2014 11:11 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Na piekarniczym froncie bz. Dalej szaleje mimo upału.Całe szczęście ,że do piekarnika jeszcze nie weszła jak i do bębna pralki.Upadek do wanny niczego jej nie nauczył. W dalszym ciągu przechadza się po jej brzegach. Próbowała wejść do pustej wanny ale strach był silniejszy.Niszczycielka pierwszej klasy.Pogryzła i pogięła płatki żaluzji,podrapała rolety - normalka.Dokucza Bandikowi , przeszkadza w prasowaniu,wylizuje masło z maselniczki. Cała Bułeczka ot co.
Nie piszę często ponieważ moja Mamcia znowu wylądowała w szpitalu.Bardzo duży mocznik i potas.Jestem wściekła na tzw. służbę zdrowia ,że nie przenieśli Jej z neurologii gdzie już wtedy miała duży mocznik na inny oddział tylko wypisali do domu. I po dwóch tygodniach znowu trafiła do szpitala.
Ze względu na stan zdrowia nie kwalifikuje się do dializ.
Obrazek

muza_51

Post » Pon sie 04, 2014 11:19 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

muza_51 pisze:Na piekarniczym froncie bz. Dalej szaleje mimo upału.Całe szczęście ,że do piekarnika jeszcze nie weszła jak i do bębna pralki.Upadek do wanny niczego jej nie nauczył. W dalszym ciągu przechadza się po jej brzegach. Próbowała wejść do pustej wanny ale strach był silniejszy.Niszczycielka pierwszej klasy.Pogryzła i pogięła płatki żaluzji,podrapała rolety - normalka.Dokucza Bandikowi , przeszkadza w prasowaniu,wylizuje masło z maselniczki. Cała Bułeczka ot co.
Nie piszę często ponieważ moja Mamcia znowu wylądowała w szpitalu.Bardzo duży mocznik i potas.Jestem wściekła na tzw. służbę zdrowia ,że nie przenieśli Jej z neurologii gdzie już wtedy miała duży mocznik na inny oddział tylko wypisali do domu. I po dwóch tygodniach znowu trafiła do szpitala.
Ze względu na stan zdrowia nie kwalifikuje się do dializ.

Właśnie :evil: pozostawię to bez komentarza.
Co do Bułeczki - cóż prawo wieku. :mrgreen: Ja trzy lata temu też przez to przeszłam. Kąpiele w kibelku albo w wannie pełnej wody, spanie w bębnie pralki, przeszkadzanie nagminne w zmywaniu bo trza se woda pochlapać .....to standard. Ale pociesz się że niedługo z tego wyrośnie. Kocie dzieciństwo w porównaniu z ludzkim szybko mija. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto sie 05, 2014 8:10 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Co u Bułeczki ?
cisza ty taka ,czyżby Was zamęczyła :smokin:
maluchy rozkoszne ..som :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sie 05, 2014 12:47 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Wcale nie zmęczyła nas ani siebie. Wczoraj tak bzylowała jak nigdy. Normalnie motorek miała w pewnej części ciała.Chyba na Jej wariactwa ja tak działam. Jak przyszłam do domu to leżała na piersi TŻ. Jak mnie zobaczyła to zaczęły się wariactwa.Parę razy przebiegła po leżącym TŻ-cie więc co chwilkę słyszałam wrzask 'Zabierz tego gadzika. Wspina się po mnie jak po drzewie.Zaczyna dokuczać jamniczce.
Bandik ucieka przed nią jak przed ogniem. Tyle jest spokoju jak śpi.Chodzimy wtedy na paluszkach coby Jej nie zbudzić.Rano po moskitierze wspięła się na szczyt skrzydła okiennego ale z wdziękiem tyłem zeszła.
W/g mnie ma słabą,cienką sierść. Co na poprawę okrywy włosowej zastosować ?
Obrazek

muza_51

Post » Wto sie 05, 2014 13:25 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

życie w rozkwicie :lol:
Marto ,to kociak ,jest ciepło ,żeby nie powiedzieć upalnie ,nic bym nie dawała oprócz dobrego papu. :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto sie 05, 2014 14:17 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Dorotko - dziękuję :1luvu:
Obrazek

muza_51

Post » Wto sie 05, 2014 21:56 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Lońka też się dopiero ,,pierzy " . A Filek jak był malutki , to jego kłaczki przypominały tą ostrą część gąbki do naczyń . Dorotka ma rację . Dobre papu poprawi jej kłaczki :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro sie 06, 2014 8:01 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Papu ma chyba dobre w/g mnie. Ale nie bardzo Jej podchodzi surowy wół.Coś tam skubnie ale bardzo mało.
Dzisiaj tak bardzo bzylowała jak mówi TŻ ,że wziął Ja na ręce,przytrzymał bo się wyrywała i wygłosił taką przemowę.
Cytyję TŻ : "jak będziesz tak wariowała to Cie oddamy a masz tutaj jak bąk w kobylej du...ie.
Koniec cytatu.
Przemowa nie pomogła.Za moment wisiała na moskitierze w oknie. :strach:
Obrazek

muza_51

Post » Śro sie 06, 2014 8:27 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

muza_51 pisze:Papu ma chyba dobre w/g mnie. Ale nie bardzo Jej podchodzi surowy wół.Coś tam skubnie ale bardzo mało.
Dzisiaj tak bardzo bzylowała jak mówi TŻ ,że wziął Ja na ręce,przytrzymał bo się wyrywała i wygłosił taką przemowę.
Cytyję TŻ : "jak będziesz tak wariowała to Cie oddamy a masz tutaj jak bąk w kobylej du...ie.
Koniec cytatu.
Przemowa nie pomogła.Za moment wisiała na moskitierze w oknie. :strach:

:ryk: :ryk: :ryk:

wiedziałam :ok:

:1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 06, 2014 8:33 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

:ryk: :ryk: :ryk:

Przemowa chyba była niedostosowana do wieku dziecięcia i Bułeczka pewnie nie zrozumiała o co TŻ-wi chodziło :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]