SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 03, 2014 22:54 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

galos3max pisze:kurcze, czekałam na nią, aż wyzdrowieje, już się przyzwyczaiłam, że to będzie właśnie ona, że mogą być problemy ze zdrowiem i czekałam.... mimo, że nie była u mnie ani chwili, strasznie mi ciężko i przykro, ze tak się to skończyło

Wszystkim jest przykro, mimo determinacji wielu osób nie zawsze udaje się pomóc, schronisko jest pełne takich zwierzaków.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Pon sie 04, 2014 14:51 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

zaznaczam

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pon sie 04, 2014 18:18 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

ponieważ po śmierci Balbinki nie miałam już siły dłużej czekać na kolejnego kotucha, pojechaliśmy do schronu dzisiaj i w efekcie Diego już jest w naszym domu :D wprawdzie chciałam wziąć Florysa, ale w schronisku odradzono, bo "bije inne koty" :( nota bene, jest przepiękny <3 potem mieliśmy brać małą, rudą Ewkę (tak nazwała ją pracownica i wet), ale okazało się, że ma koci katar i wetka stwierdziła, że absolutnie nie powinna iść do domu z trzema kotami :( ponieważ czas się kończył, bo była już 17, uprosiliśmy, żeby pokazano nam Diega, no i wpadliśmy :1luvu: pani, która z nami poszła do tego magazynu, powiedziała, że będzie do innych domowników kocich spoko. teraz od niespełna godziny, Diego spaceruje po domu i zwiedza, niespecjalnie mu przeszkadzają fuki i pomruki reszty ;)
ObrazekObrazek

galos3max

Od: Sob lip 31, 2010 9:06

Post » Pon sie 04, 2014 18:19 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

a i jeszcze Gustlik poszedł do domu, chociaż dziwna sprawa, bo facet, który go wziął, twierdził, że to jego kot od urodzenia i nie nazywa się Gustlik :?
ObrazekObrazek

galos3max

Post » Pon sie 04, 2014 18:30 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

Za Diego i Gustlika :ok:

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pon sie 04, 2014 18:46 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

galos3max pisze:ponieważ po śmierci Balbinki nie miałam już siły dłużej czekać na kolejnego kotucha, pojechaliśmy do schronu dzisiaj i w efekcie Diego już jest w naszym domu :D wprawdzie chciałam wziąć Florysa, ale w schronisku odradzono, bo "bije inne koty" :( nota bene, jest przepiękny <3 potem mieliśmy brać małą, rudą Ewkę (tak nazwała ją pracownica i wet), ale okazało się, że ma koci katar i wetka stwierdziła, że absolutnie nie powinna iść do domu z trzema kotami :( ponieważ czas się kończył, bo była już 17, uprosiliśmy, żeby pokazano nam Diega, no i wpadliśmy :1luvu: pani, która z nami poszła do tego magazynu, powiedziała, że będzie do innych domowników kocich spoko. teraz od niespełna godziny, Diego spaceruje po domu i zwiedza, niespecjalnie mu przeszkadzają fuki i pomruki reszty ;)

Za Diega i towarzystwo :)

jej siostra

Post » Pon sie 04, 2014 18:49 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

dziękujemy wszyscy razem :D
ObrazekObrazek

galos3max

Post » Pon sie 04, 2014 19:43 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

Czekamy na foty :D

jej siostra

Post » Pon sie 04, 2014 20:02 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

jak tylko wzajemnie fuczenie się skończy, to stado obfocę :)
ObrazekObrazek

galos3max

Post » Pon sie 04, 2014 20:49 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

galos3max pisze:a i jeszcze Gustlik poszedł do domu, chociaż dziwna sprawa, bo facet, który go wziął, twierdził, że to jego kot od urodzenia i nie nazywa się Gustlik :?

Imię Gustlik dostał w schronisku i takiego kota szukali przez gumtree.

mk999

Post » Pon sie 04, 2014 21:12 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

aaaa, to już rozumiem :)
ObrazekObrazek

galos3max

Post » Wto sie 05, 2014 10:38 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

Fuci pisze:
mk999 pisze:
Fuci pisze:Zamieściłam ogłoszenia 8 kotków z magazynu 6 na olx.pl (dawniej tablica.pl):
Strzałka, Kika, Eśka, Janosik, Ola, Pszczółka, Zofia i Mini.

Bardzo dziękujemy za pomoc w ogłaszaniu

http://olx.pl/oferta/kotka-jak-marzenie ... d282207f2f

W takim razie podaję linki do ogłoszeń pozostałych kotków na olx.pl (poza Eśką, do której jest link powyzej).

Bardzo się cieszę, ze Pszczółka znalazła dom. W takim razie jej ogłoszenie usuwam z tablicy. W najbliższych dniach zmaieszczę te same ogłoszenia na innych portalach.

http://olx.pl/oferta/strzalka-czyli-koc ... 0;promoted
http://olx.pl/oferta/nakolankowy-koci-p ... 510bfcde70
http://olx.pl/oferta/ola-koteczka-ideal ... 510bfcde70
http://olx.pl/oferta/zauwaz-i-adoptuj-n ... 510bfcde70
http://olx.pl/oferta/taki-koci-przystoj ... 510bfcde70
http://olx.pl/oferta/bure-jest-piekne-p ... e3dc6418ef

Te same kotki: Strzałka, Kika, Eśka, Janosik, Ola, Zofia i Mini mają już ogłoszenia na: alegratka.pl, morusek.pl, gumtree.pl. Wieczorem zostaną zamieszczone jeszcze na: koty.pl, przygarnijzwierzaka.pl, krakow.lento.pl (na których jest już zamieszczona Strzałka)

Fuci

Od: Sob maja 31, 2014 12:45

Post » Wto sie 05, 2014 11:48 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

mk999 pisze:
galos3max pisze:a i jeszcze Gustlik poszedł do domu, chociaż dziwna sprawa, bo facet, który go wziął, twierdził, że to jego kot od urodzenia i nie nazywa się Gustlik :?

Czy ktoś zajmuje się regularną analizą ogłoszeń o zaginionych/zagubionych kotach zamieszczanych na różnych portalach i porównywaniem ich z kotami przyjętymi do schroniska?

A może dałoby się na stronie schroniska dodać taką opcję, żeby osoba poszukująca zaginionego kota mogła wybrać kolor maści (np. bura) i płeć, i żeby zobaczyła wszystkie koty danej maści i płci, przyjęte w ciągu 6 miesięcy, z krótkimi opisami miejsca i okoliczności znalezienia oraz znakami rozpoznawczymi?

Fuci

Od: Sob maja 31, 2014 12:45

Post » Wto sie 05, 2014 14:40 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

Fuci pisze:
mk999 pisze:

Czy ktoś zajmuje się regularną analizą ogłoszeń o zaginionych/zagubionych kotach zamieszczanych na różnych portalach i porównywaniem ich z kotami przyjętymi do schroniska?

A może dałoby się na stronie schroniska dodać taką opcję, żeby osoba poszukująca zaginionego kota mogła wybrać kolor maści (np. bura) i płeć, i żeby zobaczyła wszystkie koty danej maści i płci, przyjęte w ciągu 6 miesięcy, z krótkimi opisami miejsca i okoliczności znalezienia oraz znakami rozpoznawczymi?

Np. ja to robię a także pracownicy schroniska, oprócz strony schroniska z kotami i psami są specjalne zeszyty zgłoszeń zaginionych i znalezionych zwierząt , jest zakładka na stronie schroniska znalezione i zaginione. A tak naprawdę to osoba której zaginął zwierzak powinna osobiście szukać zwierzaka w schronisku . Jest zakładka kwarantanna, tam są zdjęcia zwierząt przyjętych.

mk999

Post » Wto sie 05, 2014 18:47 Re: SchroniskoKRK- Wakacje - mało adopcji

Niestety Funia jest za TM, przed chwilą odeszła.

Do schroniska ma trafić albo już trafił 21 - letni kot.

mk999

[poprzednia][następna]