OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon sie 04, 2014 7:30 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

Agneska pisze:To które miasto ostatecznie zwiedzałyście? :lol:

prawidłowe wstawiłam :oops:
To tak jak z autem. Jak sobie coś wbiję do łepetyny...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon sie 04, 2014 7:57 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

ASK@ pisze:

No ale pamiętaj, że Malk Cię pochwaliła jako bardzo dobrego pilota. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sie 04, 2014 9:16 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

jakaś iskierka dobra w tym chaosie. :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 04, 2014 11:46 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

No dobra, skoro są ruchy w stadzie i net działa, to pora na nowy spis żywego inwentarza...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon sie 04, 2014 13:22 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

Zaglądam i podziwiam maluchy :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon sie 04, 2014 16:40 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

To jeszcze bardziej szczegółowa relacja z akcji o kryptonimie Rodi:
https://plus.google.com/photos/11172356 ... banner=pwa

Na końcu można Asię zobaczyć. :wink:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sie 04, 2014 19:16 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

mimbla64 pisze:
ASK@ pisze:

potwierdzam :D
dzięki Dziewczyny za miłą sobotę i wycieczkę :D
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Wto sie 05, 2014 5:35 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

Malk pisze:
mimbla64 pisze:
ASK@ pisze:

potwierdzam :D
dzięki Dziewczyny za miłą sobotę i wycieczkę :D

Fajnie było mimo upału.
Foty też fajne.
Dziękuję dziewczyny :1luvu:

Wczorajszy dzień prawie na zawał mi pozwolił zejść.
Wybraliśmy się z maleńtasami do weta na odrobaczenie. Zabraliśmy Kefira na szczepienie. I...padła nam klimatyzacja. Już szwankowałą wcześniej ale odmówiła całkowitej współpracy akuratnie jak dzieci w aucie były. To krótki odcinek ale koty mało nam nie ugotowały się. Szczególnie małe. Janusz mało mnie nie ubił za takie bezeceńskie pomysła jak podróże do weta.
Ale wsie odrobaczone. Piątka ma zaczerwienione gardła. Odrobaczenie zdecyduje w którą stronę zdrówko pójdzie.
Niestety ,mała Lunka po kilku godzinach leżała jak szmatka, włos stłuścił się a oczki zapaprały. Janusz wrzasku narobił ,że mu się dziecko przez ręce przelewa. Dostała antybiotyk i tolfę + kropelki. Nie czekaliśmy w którą stronę zdecyduje się pójść. Ona malunia bardzo. A taki jeden pół/dzionek załatwił jej boczki wciągając skórę do środka.
Boję się każdego odrobaczenia i majstrowania przy dzieciach.
Oczki posypały się też Amelce, Agaci i Lesiowi.

Dzieciaki ogólnie w dobrej kondycji są. Ważą od 750 do 900. Najmniej czarnuszki .Najwięcej Agacia bo to ona dobija prawie kilograma. Lunka to tylko skromne 650.

Kefir waży prawie 3,85 kg. Jest kotem około półtorarocznym. Zdrowym, pięknym i charakternym-jak to stwierdziła wetka. Zaliczył kucie. Ma książeczkę i można startować z poszukiwaniem domku.
Fajny jest ale podejmując próby rządzenia w stadzie naraża się na lańsko. O dziwo wie ,że jest Kefirem. Zagaduje. Nie boi się obcych. W nocy spał na mnie, za mną, pode mną, obok... Straszny lizus i udeptywacz z niego. Pogoda sprzyja takim amorom :roll: bo jak kot doklei się to trudno go potem oderwać.

Milady też dostała Milbamax i na piątek jesteśmy umówieni na szczepienie i badania. Bardzo wyładniałą malunia. Sierść poprawiła się. Choć sterczą jej złachane kłaki wyłażące stadami na zewnątrz. Nadal jest drobną kobietką ze sporym brzuniem. Płoszy się nadal.

Zapowiada się kolejny dzień upału. Ja opalaczka z uwielbienia patrzeć na to złośliwe ,parzące słońce nie mogę. Moje ciałko także nie wytrzymuje tych temperatur. O stanie umysłu nie wspomnę. Parują resztki szarych komórek.

Wczoraj wychodząc od weta znów nie przy naszym aucie stanęłam. Dopiero brak horyzontu, bo było większe ,mnie uświadomił. Przy naszym stał Janusz i oczami przewracając kręcił głową. Recydywa ze mnie. Oj, recydywa gapiowska.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 05, 2014 6:31 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

Fot kilka

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 05, 2014 6:35 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

Cześć Asiu.
Śliczne kociamberki :1luvu:
Mnie też upały wykańczają, a robić trzeba... :|

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto sie 05, 2014 17:52 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

Agacia nasza grubaśna. I Leoś. I Lolek.
ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Foty są komórkowe. Gnojom trudno coś cyknąć bo niesłychanie aktywne są.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 05, 2014 18:23 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

Uwielbiam cętkowane brzunie :love: a w ogóle to wszystkie są śliczności :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto sie 05, 2014 19:54 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

Co za piękne dzieci !! Śliczności. A Kefirek to prawie bliżniak Lusi naszej. :kotek:

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Śro sie 06, 2014 8:36 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

Mamy problemik. Problemik taki jak zwykle. Czyli choróbska. Andzia nie stawiła się na pierwsze i drugie śniadanie. W ogóle deczko mniej jadła od wczoraj. Zaszyła się w piernatach w środku wersalki a termometr wykazał pond 39 stopni. Myśleliśmy ,że przegrzanie może ale rozbawiona dalej miała pond 39. A na miskę mówiła nie, błe, a fuj .A to nie Andziowe postępowanie. Telefon do weta. Leki zostały zapodane. Andzia zjadła aż...2 strzykawki bo z michy nie miała zamiaru się pożywić. Mało ale zjadła. Teraz bawi się. W powolnym tempie ale coś tam gania.
Lunka pingwinia też zjadła i lepiej wygląda od poniedziałku. Boczki wypełniły się. Zrobiła bunt podczas podania Betamoxu. Nie powiem uff.
Obawiam się, że może maraton chorobowy zaczynamy. Wiek by się zgadzał na choroby . Oby nie.
Bo piątka jest podejrzana.

Nie mamy auta .Ono też powiedziało dalszej drodze nie.Bo jak się coś kleci to się kleci.
Dobrze ,że wczoraj Janusz objazd za Gerberkami zrobił .Jednak Conva i Gerberki to najlepsze żarełko. Reszta jest przekąską.

Dziki są. Nie wszystkie i to mnie martwi. Śliczne biało-rude nie pokazuje się. Bunia bura też.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 06, 2014 15:49 Re: OTW12-f.17-POMOC w fotach PILNIE potrzebna s.21

puk, puk... jest tam ktoś ?

Dzień polegiwania i spaceru po leki do weta. Janusz nawykły do wożenia tyłka autem po 2 kilosach padł na krzesło w gabinecie i snuł teorie dotyczące chorób kotów. Opowiadał barwnie jak latam z termometrem i każdego większego śpiocha nadziewam na niego . Jak niejadka też tak traktuję.
Nawet podwójnie i z każdej strony bo od doopiny temperaturkę mierzę a od pysia pcham strzykawy z żarciem. Koty zmolestowan od ogona i nażarte po wibrysy nie mają sił biegać i lęgną się choroby.
Co robi nadmiar ruchu i powietrza z facia.
Powrotna droga wywietrzyła kolejne teorie i TZ padł w domu zwalony nadmiarem chodu.
Nawet na podwójną miskę dla dzieci nie zareagował.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]