Dzień dobry w poniedziałek

Tak aannee99 o te z zooplusa

Chyba się nie dorobię siatek w tym roku na okno, bo kolejny miesiąc mamy jakieś inne spore wydatki, ale jak się ma wentylator w żyrandolu to w sumie już nie trzeba okien otwierać na oścież, bo wciąż super świeży powiew mamy w mieszkaniu
W piątek Maryś moja chillautowała się na maxa

hehe
Powiem Wam, że jej zachowanie się zmienia, zaczyna broić

Już powoli nauczyła się, że rano i wieczorem w należy oczekiwać śniadanka, już sama się go domaga, a kiedy je przygotowuje to siedzi na blacie i czeka, albo biega po podłodze tak słodko piszcząc delikatnie i dziewczęco i domaga się tego jedzenia niecierpliwie i na już. Jak mnie to cieszy!!! Cieszy tak bardzo, że serce rośnie, bo to oznacza że zaczyna czuć się jak u siebie w domu i widzi, że ma pewne prawa

Nasz Maciuś tych praw uczył się miesiącami, tu też troszkę jeszcze czasu minie nim Maryś pokaże w pełni swój charakter. Ale cieszymy się bardzo, że już taki postęp. A szalona jest okrutnie

Biega przez całą długość mieszkania jak świrek. Nawet Kituś robi wielkie oczy i uszy układa w geście głębokiego zdziwienia. A Kituś też ma podobny do niej charakter. Też uwielbia sprinty po mieszkaniu. Także razem na pewno będą miały dużo zabawy, choć póki co Maryś trochę okłada Kitka. Ech, raz jedna drugiej, raz na odwrót

Ach i jeszcze kolejne jedzeniowe testy - dziś otwarłam Senabelle i muszę przyznać, że bardzo kotom smakuje. Więc jest tak:
dobre - RC, Hills, Bozitta, Senabelle, Purina
niedobre - Acana, Britt, i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam
I czas kupić nowe jedzonko - tym razem TOTW + jakieś inne żeby im mieszać, być może plus nowa Purina, żeby za drogo nie wyszło a było dobre, albo RC.
Buziaki Kocie Przyjaciółki :***