Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 29, 2014 22:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Powszechna Sterylizacja będzie się angażować w pomoc kotom babci Stanisławy z Sobibora pod Włodawą. Jest to pięć kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: i dziesięć kociaków. :strach: Kociaki szukają domów, było ich jeszcze więcej, ale część została już wyadoptowana. Napisała do mnie wnuczka babci Stanisławy, Małgorzata. Będzie koordynować akcję, ogłasza kociaki, ale nie stać jej, aby pomóc finansowo, bo sama żyje z renty socjalnej i utrzymuje z niej córkę. Małgorzata znalazła już panią weterynarz, która zgodziła się wykonać zabieg sterylizacji za 100 zł, czyli cała akcja cięcia dorosłych kocic będzie kosztować 500 zł. :roll: Zdjęcia wkrótce...

A zatem mamy dwie bure i trzy czarne, a każdej zostały po dwa maluchy... :( :( :(

Obrazek

Wszystkie kocice babci Stanisławy są już umówione na zabieg na 29 lipca. Kotki noszą imiona: Kizia, Mizia, Luzia, Pyzia i Kicia. Zabiegi całej piątki to 500 zł w sumie. Wsparcie potrzebne.

Obrazek

Więcej zdjęć kotów babci Stanisławy na s. 45.

Koty babci Stanisławy ubezwłasnowolnione w komórce bez kolacji czekają na jutrzejsze zabiegi, które odbędą się dzień później niż początkowo planowano. Wnuczka Małgorzata opisała mi właśnie wszechogarniający stres, że list nie dojdzie, że fundacja nie popłaci i związaną z nim bezsenność. Otrzymała mało empatyczną odpowiedź, aby martwiła się przede wszystkim, żeby koty jej nie pouciekały. :wink:

Mnie te koty zapadły w serce. https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro lip 30, 2014 10:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Na zabieg pojedzie pięć kolejnych kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: z gospodarstwa w Krakowie Bronowicach. Przybłąkały się najpierw dwie, potem trzy kolejne i zostały. Nie mieszkają w domu, są wolno żyjące, śpią w piwnicy. W gospodarstwie mieszka starsze małżeństwo, które zupełnie nie radzi sobie z opieką nad nimi. Kocice urodziły piętnaście kociaków tej wiosny. :( :strach:

Zabiegi będą kosztować nas 500 zł w sumie. Zdjęcia wkrótce.

Chiara

Post » Śro lip 30, 2014 12:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
Dziś ciachnęta została buraska :kotek: , o której wczoraj rozmawiałyśmy, a negocjacje w sprawie odbicia jej długowłosej szylkretowej koleżanki trwają. :ok:

A oto ona z N°94, kicia mieszka w Bielsku Podlaskim przy ul. Mickiewicza i urodziła tej wiosny kociaki. Koszt jej zabiegu to 80 zł.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Śro lip 30, 2014 15:44 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Panią Monikę ktoś przysłał do mnie po pomoc. Ma trzy dorosłe, rodzące kocice spokrewnione ze sobą i trzy maleńskie, z których dwie mają już zapewniony dom. Koty bytują w Starowicach Dolnych w województwie opolskim. Zdjęcia dwóch kotek - sióstr już mam, na zdjęcie trzeciej czekam.

Pani Monika znalazła weterynarza, który wysterylizuje trzy dorosłe kotki za 300 zł w sumie. Czwarta mała szuka domu, jeśli nie znajdzie też ją ciachniemy.

Obrazek

Obrazek

Zdjęcie trzeciej kotki ze Starowic Dolnych:

Obrazek

Niestety pani Monika napisała, że lekarz odradził zabieg jednej z kocic ze względu na stan zdrowia. Zapytałam dlaczego dokładnie i poprosiłam o zacytowanie diagnozy.

Wygląda na to, że lekarz przestraszył panią Monikę, że jedna z kotek może nie przeżyć narkozy. Jest według niego zbyt drobna i chuda. :roll: Nie udało mi się przekonać pani Moniki argumentem, że jest również zbyt chuda na ciąże i porody. Upieram się przy konsultacji z innym lekarzem, ale widzę, że pani Monika ufa swojemu i jego diagnozie... Zapytałam o badanie krwi, czekają na wyniki, ale wygląda na to, że decyzja już zapadła.

Oczywiście, gdyby pani Monika sama zdecydowała, że jednej kotki nie wysterylizuje wycofałabym pomoc Powszechnej Sterylizacji jako mało perspektywiczną. Trudno mi jednak karać ją i koty za to, że ufa weterynarzowi... :roll:

Trudno mi to skomentować :evil: ja przerózne chudzielce cięłam...potem zazwyczaj przytyły :roll: ale mam złotą radę, jeśli Pani się boi, a wet nie chce ciąc. Teraz pastylki, albo zastrzyk, kotka zapewne przybierze po hormonach, a potem, za 3, 4mies ciach :ok: co Wy na to?
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Śro lip 30, 2014 15:52 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Zaproponuję takie rozwiązanie... Pani twierdzi, że ją upilnuje, że ona jest domowa, że będzie ją obserwować itd. Czarno to widzę... :roll:

Twierdzi też, że kotka nie miała nigdy rui. Jasne.

Chiara

Post » Śro lip 30, 2014 16:40 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Chiara pisze:Zaproponuję takie rozwiązanie... Pani twierdzi, że ją upilnuje, że ona jest domowa, że będzie ją obserwować itd. Czarno to widzę... :roll:

predzej bym powiedziała ze ma ciągle ruje, byc moze ciche, stąd taka chuda.Mogę się mylić, ale jak dla mnie to 8o % chudości kotek to przez ruje i ciąże.Pozostałe 20 to mogą byc robaki i inne choroby.
Jak patrzyłam na kotki, które kilka miesięcy wcześniej wycięłam(po ciążach i karmieniu) to nie mogłam uwierzyć, że to te same 8O Najpierw skóra i kości, wygląd i postura kociaka, a potem kocisko az się patrzy :P
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Śro lip 30, 2014 18:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Chiara pisze:Zaproponuję takie rozwiązanie... Pani twierdzi, że ją upilnuje, że ona jest domowa, że będzie ją obserwować itd. Czarno to widzę... :roll:

tiaaaa
a dwa razy do roku to miaukoli dla rozrywki :evil: :evil: :evil:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro lip 30, 2014 21:43 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Udało nam się ciachnąć trzy kotki :kotek: :kotek: :kotek: ze wsi Widowo. :201467 :201467 :201467

Chiara

Post » Czw lip 31, 2014 0:20 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Wspaniała idea.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw lip 31, 2014 9:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Może ktoś zechce wybrać z linku viewtopic.php?f=27&t=150515 3 bransoletki na bazarek :)
Bo widzę że Zosik zagineła gdzieś :twisted:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lip 31, 2014 9:54 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

CatAngel pisze:Może ktoś zechce wybrać z linku viewtopic.php?f=27&t=150515 3 bransoletki na bazarek :)

Nad morzem. :wink: Za to ja chętnie wybiorę. :lol: Dziękuję! :1luvu:

Chiara

Post » Czw lip 31, 2014 11:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:
Chiara pisze:Powszechna Sterylizacja będzie się angażować w pomoc kotom babci Stanisławy z Sobibora pod Włodawą. Jest to pięć kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: i dziesięć kociaków. :strach: Kociaki szukają domów, było ich jeszcze więcej, ale część została już wyadoptowana. Napisała do mnie wnuczka babci Stanisławy, Małgorzata. Będzie koordynować akcję, ogłasza kociaki, ale nie stać jej, aby pomóc finansowo, bo sama żyje z renty socjalnej i utrzymuje z niej córkę. Małgorzata znalazła już panią weterynarz, która zgodziła się wykonać zabieg sterylizacji za 100 zł, czyli cała akcja cięcia dorosłych kocic będzie kosztować 500 zł. :roll: Zdjęcia wkrótce...

A zatem mamy dwie bure i trzy czarne, a każdej zostały po dwa maluchy... :( :( :(

Obrazek

Dwie kicie babci Stanisławy po zabiegach. Obydwie były w ciąży. Osiem dodatkowych kociaków by się tam urodziło, gdyby nie interwencja Powszechnej Sterylizacji, a jest tam już piętnaście kotów. Trzy następne kicie już umówione, pewnie też w ciąży. :strach: :strach: :strach: Reszta zdjęć s. 45 Koszt całej akcji 500 zł.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Obrazek

Chiara

Post » Czw lip 31, 2014 15:51 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Chiara pisze:
CatAngel pisze:Może ktoś zechce wybrać z linku viewtopic.php?f=27&t=150515 3 bransoletki na bazarek :)

Nad morzem. :wink: Za to ja chętnie wybiorę. :lol: Dziękuję! :1luvu:

Wybrałam. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Do bransoletki zostały użyte bardzo ładne koraliki w kolorach zielony i ecru. Z przekładkami kwiatuszki które oddzielają od siebie koraliki.
Idealnie nadaje się na prezent. Bransoletki są na rozciągliwej gumce silikonowej dlatego pasują na każdy nadgarstek.
20zł+przesyłka
Obrazek

Bransoletka wykonana z rzemienia szytego w kolorze białym z przekładką kokarda.
15zł+przesyłka
Obrazek

Bransoletka wykonana z rzemienia naturalnego plecionego 3mm w kolorach wpadających w brąz/rudy/pomarańcz i biały oraz rzemienia szytego miękkiego brąz/rudy/pomarańcz. Z zawieszką kwiatek
20zł+przesyłka
Obrazek

Chiara

Post » Czw lip 31, 2014 15:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Tej drugiej nie ma :( godzinke temu się sprzedała, ale jestem z tel więc ciężko mi zmienieć na wątku.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lip 31, 2014 19:27 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

CatAngel pisze:Tej drugiej nie ma :( godzinke temu się sprzedała, ale jestem z tel więc ciężko mi zmienieć na wątku.

A ta ? :)

Do wykonania bransoletki został użyty rzemień szary. Przekładka serce oraz zawieszka koteczek
15zł+przesyłka
Obrazek

Chiara

[poprzednia][następna]