Chiara pisze:Chiara pisze:Chiara pisze:Powszechna Sterylizacja będzie się angażować w pomoc kotom babci Stanisławy z Sobibora pod Włodawą. Jest to pięć kotek![]()
![]()
![]()
![]()
i dziesięć kociaków.
Kociaki szukają domów, było ich jeszcze więcej, ale część została już wyadoptowana. Napisała do mnie wnuczka babci Stanisławy, Małgorzata. Będzie koordynować akcję, ogłasza kociaki, ale nie stać jej, aby pomóc finansowo, bo sama żyje z renty socjalnej i utrzymuje z niej córkę. Małgorzata znalazła już panią weterynarz, która zgodziła się wykonać zabieg sterylizacji za 100 zł, czyli cała akcja cięcia dorosłych kocic będzie kosztować 500 zł.
Zdjęcia wkrótce...
A zatem mamy dwie bure i trzy czarne, a każdej zostały po dwa maluchy...![]()
![]()
![]()
Wszystkie kocice babci Stanisławy są już umówione na zabieg na 29 lipca. Kotki noszą imiona: Kizia, Mizia, Luzia, Pyzia i Kicia. Zabiegi całej piątki to 500 zł w sumie. Wsparcie potrzebne.
Więcej zdjęć kotów babci Stanisławy na s. 45.
Koty babci Stanisławy ubezwłasnowolnione w komórce bez kolacji czekają na jutrzejsze zabiegi, które odbędą się dzień później niż początkowo planowano. Wnuczka Małgorzata opisała mi właśnie wszechogarniający stres, że list nie dojdzie, że fundacja nie popłaci i związaną z nim bezsenność. Otrzymała mało empatyczną odpowiedź, aby martwiła się przede wszystkim, żeby koty jej nie pouciekały.

Mnie te koty zapadły w serce. https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1