Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2014 21:23 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Wczoraj wieczorem mama Pani Kasi oddała do nowego domku Lusię - naszą czarną koteczkę - wziął ją jakiś PAN STASZEK z Międzyzdroi - podobno będzie miała dobrze i Kasia na to się zgodziła.
Niestety bez umowy adopcyjnej i bez książeczki zdrowia - gdzie wpisane jest odrobaczanie :evil:
o umowie adopcyjnej nawet nie wspominałam bo jak kiedyś coś przebąknęłam to ludzie patrzyli na mnie jak na głupią :evil: :evil: :evil:
ale jutro zadzwonię do Pani Kasi żeby się spytać czy wie kto to taki i czy ma do niego telefon, trzeba powiedzieć żeby czasami na odrobaczanie nie jechał bo jeszcze wykończy kociaka :strach: oczywiście zakładam, że to faktycznie dobry człowiek i będzie dbał o kociaka - więc wszystkie szczepienia i cała obsługa, łącznie ze sterylką będą zapewnione.

PROSZĘ TRZYMAJCIE KCIUKI ŻEBY TO BYŁ TEN DOMEK :?
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw lip 24, 2014 22:06 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

isabell36 pisze:Wczoraj wieczorem mama Pani Kasi oddała do nowego domku Lusię - naszą czarną koteczkę - wziął ją jakiś PAN STASZEK z Międzyzdroi - podobno będzie miała dobrze i Kasia na to się zgodziła.
Niestety bez umowy adopcyjnej i bez książeczki zdrowia - gdzie wpisane jest odrobaczanie :evil:
o umowie adopcyjnej nawet nie wspominałam bo jak kiedyś coś przebąknęłam to ludzie patrzyli na mnie jak na głupią :evil: :evil: :evil:
ale jutro zadzwonię do Pani Kasi żeby się spytać czy wie kto to taki i czy ma do niego telefon, trzeba powiedzieć żeby czasami na odrobaczanie nie jechał bo jeszcze wykończy kociaka :strach: oczywiście zakładam, że to faktycznie dobry człowiek i będzie dbał o kociaka - więc wszystkie szczepienia i cała obsługa, łącznie ze sterylką będą zapewnione.

PROSZĘ TRZYMAJCIE KCIUKI ŻEBY TO BYŁ TEN DOMEK :?

Mam nadzieję. :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lip 25, 2014 1:03 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Z N°88 Zosia z DT u Iwony, a jej sterylka to koszt 100 zł.

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Pt lip 25, 2014 11:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:W zeszłym tygodniu ciachnięte zostały dwie kotki :kotek: :kotek: z Bielska Podlaskiego z ul. Białowieskiej ( 160 zł ) i dwa kocurki :kotek: :kotek: z Bielska Podlaskiego z ul. 11 Listopada ( 80 zł ).

W tym tygodniu ciachnęta została kotka :kotek: ze wsi Szastały ( 80 zł ).

Dziś ciachnęta została buraska :kotek: , o której wczoraj rozmawiałyśmy ( 80 zł ), a negocjacje w sprawie odbicia jej długowłosej szylkretowej koleżanki trwają. :ok:

Zdjęcia już wkrótce. Koszt powyższych zabiegów to 400 zł. Zapraszamy do wspierania Powszechnej Sterylizacji, gdzie żaden grosz się nie zmarnuje. :201420

W przyszłym tygodniu Sylwia jeszcze planuje polować na kotkę z Augustowa. :ok:

Chiara

Post » Pt lip 25, 2014 14:20 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Ten pan napisał do mnie w sprawie pomocy w sterylizacji: http://ro.com.pl/kto-powinien-placic-za ... t/01113406 Samych kocic do zabiegu ma sześć :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Pan Waldemar ma weterynarzy, którzy sterylizują za 120 zł, ale stara się zbić cenę do 100 zł. Bardzo zależy mi, żeby go wesprzeć, bo ma jednego kota, a opiekuje się piętnastoma. :roll: Bywał w gminie, pojawił się w telewizji, ale jak widać nikt mu realnie nie pomógł, a koty dalej się mnożą jak mnożyły... Mam nadzieję, że nam się uda ciachnąć jego stadko. :ok:

Osoby pomagające bezdomniakom nie powinny zostawać same ze wszystkimi problemami... :cry:

U pana Waldemara sterylizacje ruszyły. Sytuacja obecnie wygląda tak:

"W koło domu lata ok 16, a ostatnio z Purdy przybyły 4 .Olsztyn nie chce przyjmować w schronisku a w Szczytnie jest spore przepełnienie tak więc podrzucają nam. No cóż takie życie. Myślę ,ze z czasem Burmistrz Pasymia się zmieni i w tej sprawie Miasto coś zrobi..."

Na pierwszy ogień poszły te dwa kocurki, które dostały numery N°85 i N°86:

Obrazek

Obrazek

Mamy ustaloną w lecznicy cenę 100 zł za sterylizację i 50 zł za kastrację, więc koszt zabiegów dla dwóch kocurków to 100 zł.

Osoby takie jak pan Waldemar, osoby, które biorą odpowiedzialność za koty w swojej okolicy i troszczą się o nie jak potrafią są absolutnym priorytetem Powszechnej Sterylizacji, dlatego zapewniłam pana Waldemara, że będziemy razem sterylizować do ostatniego kota niezależnie od tego ile ich będzie...

Z ogromną radością informuję, że pan Waldemar dowiózł na zabieg swoją bezdomną podopieczną. Z N°95 kotka z Pasymia prosi o wsparcie 100 zł na swoją sterylkę.

Obrazek

Założyłam album za zdjęciami kotów babci Stanisławy na naszym FB z prośbą o pomoc dla nich, ale nie cieszy się on zbytnim powodzeniem. Może ktoś ma ochotę udostępnić ? To takie biedne kociny, widać, że do syta nie jadają... :cry:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Chiara

Post » Pt lip 25, 2014 15:10 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Czy wystarczy jak kot przed kastracją nie będzie jadł 12godz.?A pić może czy też nie?

anna84

Od: Pt maja 30, 2014 14:43

Post » Pt lip 25, 2014 16:07 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

anna84 pisze:Czy wystarczy jak kot przed kastracją nie będzie jadł 12godz.?A pić może czy też nie?

moim zdaniem wystarczy.Pić moze, ale moze lepiej zabrać wodę 1-2 godz. przed operacją.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt lip 25, 2014 16:08 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Agłaja^..^ pisze:
anna84 pisze:Czy wystarczy jak kot przed kastracją nie będzie jadł 12godz.?A pić może czy też nie?

moim zdaniem wystarczy.Pić moze, ale moze lepiej zabrać wodę 1-2 godz. przed operacją.

"Przygotowanie do zabiegu kastracji

Zwierzę nie powinno przyjmować pokarmu przynajmniej 12 godzin przed planowanym zabiegiem - eliminuje to ryzyko zachłyśnięcia treścią z żołądka podczas znieczulenia.

Wodę można podawać do 3 godzin przed zabiegiem."

http://www.dobryweterynarz.eu/zabieg-kastracja-kota

Chiara

Post » Pt lip 25, 2014 16:23 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Dziękuję!
Dzisiaj się dowiedziałam, że zabieg kastracji mojego kocurka kosztowałby 100zł. Wydaje mi się to bardzo dużo, bo na tym forum czytałam, że weci biorą tak od 50zł do góra 80zł.

anna84

Post » Pt lip 25, 2014 16:43 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

anna84 pisze:Dziękuję!
Dzisiaj się dowiedziałam, że zabieg kastracji mojego kocurka kosztowałby 100zł. Wydaje mi się to bardzo dużo, bo na tym forum czytałam, że weci biorą tak od 50zł do góra 80zł.

Niezupełnie. Weci obniżają ceny dla fundacji, gdy chcą z nami pomagać kotom. Komercyjne ceny są dużo wyższe.

Chiara

Post » Pt lip 25, 2014 16:47 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Jeśli zdecyduję się wykastrować kocura to czy mogę się do was zgłosić? No bo na taka kwotę to niestety, ale mnie nie stać.

anna84

Post » Pt lip 25, 2014 16:51 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

anna84 pisze:Jeśli zdecyduję się wykastrować kocura to czy mogę się do was zgłosić? No bo na taka kwotę to niestety, ale mnie nie stać.

Nas też nie. Trzeba poprosić weta, aby zszedł do 60 zł.

Aniu, skoro ani Ciebie ani pani Anieli nie stać na utrzymanie kotów ogłoś proszę jej dwa kociaki i poszukaj im dobrych domów.

Chiara

Post » Pt lip 25, 2014 18:59 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Tym razem z DT u Iwony pozdrawia Czarna N°97. :piwa:

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Pt lip 25, 2014 20:37 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

N°98, czyli Julka z DT u Iwony też już po zabiegu. :lol:

Obrazek

Obrazek

Sterylka Julki to 100 zł, a sterylizacja wszystkich podopiecznych Iwony będzie nas kosztować 900 zł. :201490

Chiara

Post » Pt lip 25, 2014 22:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:W zeszłym tygodniu ciachnięte zostały dwie kotki :kotek: :kotek: z Bielska Podlaskiego z ul. Białowieskiej ( 160 zł ) i dwa kocurki :kotek: :kotek: z Bielska Podlaskiego z ul. 11 Listopada ( 80 zł ).

W tym tygodniu ciachnęta została kotka :kotek: ze wsi Szastały ( 80 zł ).

Dziś ciachnęta została buraska :kotek: , o której wczoraj rozmawiałyśmy ( 80 zł ), a negocjacje w sprawie odbicia jej długowłosej szylkretowej koleżanki trwają. :ok:

Zdjęcia już wkrótce. Koszt powyższych zabiegów to 400 zł. Zapraszamy do wspierania Powszechnej Sterylizacji, gdzie żaden grosz się nie zmarnuje. :201420

Podlaskie plany na przyszły tygodzień: na sterylkę zostanie dowieziona druga kicia ze wsi Szastały :kotek: i kotka ze wsi Widowo :kotek: , oraz kotka z Bielska Podlaskiego z ul. Sosnowej :kotek:.

A na kotkę ze wsi Augustowo :kotek: polować będzie Sylwia.

Wspierajcie nas! :flowerkitty:

Chiara

[poprzednia][następna]