Czesć
NA wątku cisza ponieważ przez prawie 3 tyg byłam w Koszalinie na wakacjach.W czerwcu Pusia miała robioną sterylke ,jednak podczas mojej nieobecności okazało się ,że najprawdopodobniej miała uczulenie na nici i w miejscu szycia zrobiła jej się mała gula. Dla tego jeszcze raz musiała przejść drobny zabieg z tym związany.Teraz jest wszystko w porządku

Cieszę się ,że każda jest już po sterylce
Będąc na wakacjach w Koszalinie na ulicy gdzie mieszka a moja ciocia u której byłam , zauważyłam dwa koty.Jeden przyjacielski a drugi dziki.Jak zawsze zainteresowałam się losem kotów i spytałam się czy coś wie na ich temat.Ciocia mi powiedziała ,że zajmuje się nimi pani ,która dostała budynek do mieszkania od miasta i ma się tymi kotami zajmować.Pod koniec wakacji ( zostało z 4 dni ) Przechodziłam obok miejsce gdzie zawsze siedzą z moją mamą.Leżały w tedy 3 koty a ,że miałam kupione parówki poczęstowałam je

Nagle zleciało się 5 kotów

Jedna kotka była ze wszystkich najbardziej zadbana i mało zjadła.Za to reszta widać ,że chuda i mega głodna.Uznałam ,że te koty nie są karmione przez nikogo bo były chude a jeśli miasto daje komuś budynek by opiekował się kotami to na pewno muszą być wysterylizowane.
Następnego dnia wieczorem przyszłam by dać im puszkę karmy i nagle wielki szok bo z 5 kotów jest teraz 7

Następnego dnia czyli też ostatniego przed wyjazdem przyszłam do kotów z 2 saszetkami , 1 puszką , wielkim kawałkiem kurczaka i miseczkom wody .Okazało się ,że jest tam 8 kotów ( doszedł rudy kot ale był za daleko żebym mogła zobaczyć w jakim był stanie ) Bardzo mi zależy na tych kotach tym bardziej ,ze widać było ,że 2 kotki sa w ciąży.Wiecie może czy ktoś z forum mieszkający w Koszalinie mógłby im pomóc np. w zabraniu jaki dom stały itd albo wie czy to prawda ,że jakaś osoba się nimi zajmuje . Ich jest aż 8 a zaraz może być kilkanaście.W ostatnim wypadku w Koszalinie jest schronisko ale czytałam ,że w czerwcu przybyło im 100 psów !! więc tych kilka kotów to tez pewnie by było duże obciążenie.Jeśli kogoś znacie to napiszcie do niego albo podajcie mi nick bym mogla napisać.I jeszcze kilka zdjęć ( słaba jakość bo robiłam telefonem )