♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 23, 2014 12:22 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

U weta jeszcze z nią nie byłam, w piątek ją zabierzemy w końcu. Gdy M. ją brał, to tamte małżeństwo mówiło, że odrobaczali kociaki, ale wiadomo, różnie może być :roll: W piątek podjedziemy, odrobaczymy ją. Marcela zresztą też. Będę też umawiała Marcela na kastrację :ok:

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lip 23, 2014 12:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:U weta jeszcze z nią nie byłam, w piątek ją zabierzemy w końcu. Gdy M. ją brał, to tamte małżeństwo mówiło, że odrobaczali kociaki, ale wiadomo, różnie może być :roll: W piątek podjedziemy, odrobaczymy ją. Marcela zresztą też. Będę też umawiała Marcela na kastrację :ok:

małe powinno się odrobaczyć 2 razy , zwykle po pierwszej dawce robi się powtórke po 2 tygodniach
oprócz Marcela powinnaś też odrobaczyć Lunę, żeby taki zabieg był skuteczny to odrobacza się jednocześnie wszystkie zwierzaki w domu i powinnaś to robić przynajmniej dwa razy w roku
porozmawiaj z weterynarzem
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lip 23, 2014 12:32 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Tak, tak - Luna też jest odrobaczana :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 23, 2014 12:42 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Jak słodko razem wyglądają :)

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Śro lip 23, 2014 13:11 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Ais Oj tak, bardzo słodko :ok:

Dzwoniłam do mamy, jest już po badaniu - bardzo nieprzyjemne i bolesne badanie :( Wyniki dopiero w poniedziałek - wtorek.
Jutro mama będzie miała robione usg, bo wczoraj strasznie bolał Ją żołądek.
Jest na sali ze starszą Panią, która jest bardzo sympatyczna, dużo rozmawiają.
Cieszę się, że ma z kim tam rozmawiać, bo to jednak dużo daje gdy można porozmawiać z kimś na sali, prawda?.
Dookoła szpitala jest las. Mama mówiła, że wczoraj pod Jej oknem były sarenki, oglądała je :)
W ciągu dnia wychodzi też na dwór, choć na troszkę - na ławeczkę posiedzieć.

Dałam kotałkom Animondę, nie wiem ile taki kociak jak Tośka powinien tego dostać?.

Chciałam jeszcze nawiązać do tego co napisałaś, Klaudia :)

klaudiafj pisze:
Ja nie kupiłam nic na uchylne okna :/ Miałam w planach, ale nawet nie widziałam, żeby Maryś choć stawała do okna. Chyba są już za stare te moje Kitki i umieją oszacować zagrożenie, bo pod oknem mam przepaść i nie dałoby się tak tego przeskoczyć, żeby nie spaść z okna. Więc żadna nie próbowała nawet tam wchodzić czy zaglądać do tej szpary. Może też dlatego, że mam okna wyższe niż standardowe. Więc chyba tych zabezpieczeń już nie kupię, bo wydaje mi się, że u mnie to zbędne, ale jakby miał pojawić się nowy młodszy lokator to by się przydały na pewno :)

Wydaje mi się, że mimo wszystko powinnaś zabezpieczenia na okna założyć. Nigdy nie wiadomo czy nagle kicie nie zechcą na okna wskakiwać. Bardzo dużo jest takich wypadków, gdzie właściciel był pewien, że jego kot na parapet nie wskakuje, że nie interesuje się otwartym oknem, aż do dnia wypadku :( Ja nigdy nie uchylam okna gdy koty są poza łazienką. Balkon zamknięty. Dopóki nie będziemy mieli na oknach zabezpieczeń i dopóki balkon nie będzie osiatkowany, to po prostu nie ma takiej opcji.

Animonda smakuje koteczkom, bardzo smakuje! :)

W Zooplusie tor jest teraz tańszy, cena fajna :)

http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... tit/140171
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 23, 2014 14:34 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

małe jak były u mnie to dostawały puszkę 200g dziennie tzn jeden kot całą puszkę w 4 porcjach
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lip 23, 2014 14:42 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Tośka wciągnęła prawie pół puchy :oops: :oops: I najedzona poszła spać :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 23, 2014 14:43 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Tośka wciągnęła prawie pół puchy :oops: :oops: I najedzona poszła spać :)

jak się przeje to moze mieć cofkę :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lip 23, 2014 15:51 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Tzn. prawie pół tacki, nie puszki. :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 23, 2014 16:01 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trzymam mocno kciuki za mamę :ok:
Znam to doskonale z własnego doświadczenia jak moja mama z podejrzeniem raka mózgu trafiła do szpitala :(
Cała rodzina dosłownie łaziła po ścianach ze zdenerwowania, na szczęście nic takiego nie zdiagnozowali, tylko uszkodzenie pojedynczego nerwu wzrokowego.
Będzie dobrze, musi być :ok: :ok: :ok:

Też karmiłam zarówno Muszu jak i Teemcia na początku Animondą i byłam zadowolona.
Teemeś zjadał dziennie mniej niż jedna puszka, bo chrupał w międzyczasie chrupki, poza tym musiałam mu wydzielać niestety bo jadł ile widział do wymiotów :(
Jednak mówi się, że małe kociaki powinny jeść ile chcą bo rosną, jeśli będzie głodna to na pewno dla znać, bo już oseskiem nie jest :)

Miziamy mocno zwierzaki :201461 :201461 :201461
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw lip 24, 2014 13:32 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dzień dobry

Najprawdopodobniej w sobotę lub w niedzielę jedziemy do szpitala odwiedzić Mamę, bardzo się cieszę :)
Dzisiaj będę z Nią rozmawiała i zapytam co Jej potrzeba, na pewno wstąpimy do sklepu i co nie co kupimy,
bo tam w szpitalu niestety nie ma żadnego sklepiku. Na pewno weźmiemy kilka butelek wody.

Rilla Kotałki mają dostęp do suchej karmy cały czas i Tośka lubi chrupki jeść :)
Animonda jej smakuje, co też mnie cieszy :ok:
Zauważyłam, że Marcel coraz rzadziej podgryza za kark Tośkę, dzisiaj rano trochę ją męczył,
ale tak to naprawdę jest wspaniale. Dogadały się te nasze futrzaki, co mnie cieszy.
Marcel uwielbia spać na parapecie nad naszym łóżkiem w sypialni, Tośka oczywiście wdrapuje się gdy widzi,
że Marcel tam idzie. Uwielbia bawić się jego ogonem, co oczywiście Marcelowi się nie podoba.

Jutro do weta jedziemy z Tośką, umówię też Marcela na kastrację od razu :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Czw lip 24, 2014 20:45 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej hej :1luvu:

Marcelek będzie coraz rzadziej podgryzał małą, to kwestia myślę nawet dni :)
Na razie cały czas pokazuje kto dominuje w stadzie ;)
Zobaczysz, że niedługo Tosia będzie dręczyć Marcelka chcąc się bawić :D

To za jutrzejszą wizytę :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw lip 24, 2014 20:48 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Rilla07 pisze:Hej hej :1luvu:

Marcelek będzie coraz rzadziej podgryzał małą, to kwestia myślę nawet dni :)
Na razie cały czas pokazuje kto dominuje w stadzie ;)
Zobaczysz, że niedługo Tosia będzie dręczyć Marcelka chcąc się bawić :D

To za jutrzejszą wizytę :ok:

Też mi się tak wydaje :D

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt lip 25, 2014 10:18 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Między Marcelem a Tośką już tak jest właściwie. Bardzo często, to właśnie mała zaczepia Marcela i wchodzi mu ( dosłownie ) na głowę.On jest bardzo cierpliwy, naprawdę :ok: Druga noc z rzędu była ok, wieczorem się wybiegały, no i poszli spać razem z nami. Poszukuję pilnie na Allegro czegoś na przedpokój, szafki na buty, komody jakiejś. Tośka szaleje z butami, sznurówki gryzie, buty miętoli. Trzeba je pochować :ok: W prawdzie mieliśmy kupić meble po remoncie, ale trudno. Znajdę coś pasującego wymiarami ( mały przedpokój ) i za rozsądną cenę, a remont za jakiś czas.

Wyniki mamy w poniedziałek-wtorek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Babka krówkowa, przepyszna :)

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 25, 2014 12:27 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Obrazek
Obrazek