ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMOCY !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 22, 2014 10:05 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Po zmianie żwirku na benka była kupa i siusie w kuwetce. Miziaki są, choć trochę nie wiedzą czy się bać ludzia czy nie. Bozitka pycha. ToTW jak na razie nawet nie spróbowały.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lip 22, 2014 10:49 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Nie miałam wcześniej czasu zerknąć na wątek: wszystkie kociaki/koty udało sie wyłapać czy jeszcze jakiś nieszczęśnik się pałęta po ulicach?

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Wto lip 22, 2014 10:55 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

miko_bs pisze:Nie miałam wcześniej czasu zerknąć na wątek: wszystkie kociaki/koty udało sie wyłapać czy jeszcze jakiś nieszczęśnik się pałęta po ulicach?

Niestety udało nam sie złapać tylko dwa maluchy i kocurka :(
Mama maluchów prawdopodobnie ciężarna i bura wykastrowana koteczka zniknęły :(
Sąsiadka która ma balkon obok ma złapac koty jesli tylko się pojawią i dać znac to po nie przyjedziemy..
Oby się znalazły...
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Wto lip 22, 2014 15:27 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Za odnalezienie obu burasek :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto lip 22, 2014 18:31 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Jakieś dobre wieści z Tychów?
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Wto lip 22, 2014 18:33 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

jest jeszcze jeden siedmiomiesięczny maluch, trzeba ciachnąć
niestety nic nie wiem o burasi w ciąży, burasia wysterylizowana zostaje u pani sąsiadki
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto lip 22, 2014 19:24 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Maluchy dostały matyldziowego gourmeta na pół, bo jak tylko przyszłam podniosły wrzask, że głodne :roll: . Na kolację będzie udko z kuraka zmiksowane z rosołem. Chrupki nadal niejadalne. Wyszalnia nadal stoi :D .

Alienor

Post » Wto lip 22, 2014 19:30 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

spasiesz je ;-) będą miały tak dobrze, że nie będą chciały wyjechać :)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Wto lip 22, 2014 19:47 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Ale jedno duże udo z rosołkiem zmiksowane na 11 kotów (no dobra, Kotori pewnie będzie niepewna i nie zje, to samo Fio więc na 9cioro) to nie jest tak dużo. Jutro cyca kupię albo mielone gulaszowe indycze, to każdy dostanie na tyle, żeby był zadowolony.

Alienor

Post » Wto lip 22, 2014 20:34 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Ale je rozpieszczasz... żeby ktoś mi tak chciał gotować ;);)
ale gromadka piękna, dorodne kociska, błyszczące....maluchy nie mogły trafić lepiej, nawet jeśli tylko na parę dni :)
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Wto lip 22, 2014 20:53 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Na logikę - udko kosztuje poniżej 5 zł/kg. Jasne - trzeba ugotować, obrać z kości i zmiksować, ale to i tak wychodzi taniej niż dowolna puszka. Ponieważ mam takie stadko pod opieką jeden posiłek (zwykle poranny) to puszka, potem mają suche "do przegryzki" a wieczorem mięso albo ryba (lub podroby). Nawet doliczając tę odrobinę Felini Complete, którą kupiłam na bazarku na miau, to wychodzi całkiem rozsądnie. No i koty raczej to lubią :ok: .

PS żeby nie było tylko o jedzeniu: Basileus o ile pierwszy się chowa, to i pierwszy się zaczyna ocierać i mruczeć. Fajny jest, śliczny, ale spokojniejszy i nie tak lotny jak Attica. Ona za to często nie ma czasu się przytulić bo lata i szaleje :D . Za to jak im się skończą baterie, to padają gdzie które było i zasypiają. Drapią się dość intensywnie - czy one były odpchlane? Bo jak nie, to je psiknę Fiprexem w sprayu.
I żeby wrócić do jedzenia :oops: jako że zmiotły wszystko co dostały, wydałam im końcówkę i garnek (w zasadzie rondel) do umycia. Ciekawe czy będzie jutro błyszczał :mrgreen: .

Alienor

Post » Śro lip 23, 2014 6:48 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Jutro przed pracą pojadę z nimi do weta na odrobaczenie. Oba dzieciątka mają w uszach cholerne Austerlitz a Oridermyl wolę skonsultować z wetem. Ale generalnie pierwsze maźnięcie w uchu i patyczek był brązowo-czarny a i pod paznokciami i na dłoni miałam nagle kupę tych "strupków" świerzbowcowych. Trochę oczyściłam im uszy, ale musiałam przestać bo już miały dość.
Aha, Sanabell jest OK, w odróżnieniu od ToTW - nie, żeby mi to przeszkadzało :wink: . I są bardzo miziaste i przytulne a Attica wymyśla zabawy na jakie bym nie wpadła (np. wspinanie się po pałąku maty edukacyjnej). Basileus za to przytula się i ósemkuje jak tylko wejdę do łazienki - tak mu się to podoba. Głaski są nawet ważniejsze od jedzenia - przynajmniej suchego :wink: .

Alienor

Post » Śro lip 23, 2014 20:52 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Kurak jest superpyszny (zjadły po 2 dokładki - w sumie tyle co duże) a Attica powinna najlepiej iść do domu gdzie jest lub był syjam - gada namiętnie. "Zobacz, wlazłam na pralkę! Jeść mi się chce! Zobacz jak fajnie się chrupki posypały! Zobacz, zrobiłam kupkę i tak ładnie zasypałam! Chodź tutaj, bo się nudzę! Zobacz jak się ładnie bawię myszką!". Ogólnie rzecz ujmując nie sposób a) nie słyszeć jej (jeśli nie śpi lub nie je) , b) przewidzieć gdzie wlezie "bo tak".
Oba są kuwetkowe, Basileus zasypuje po siostrzyczce jak jej nie do końca wyjdzie. I jest miły kochany i niesamowicie wręcz miziasty :1luvu: . I muszę im znów uszy przeczyścić, bo i tak wstyd jutro będzie u weta :smokin: .

Alienor

Post » Czw lip 24, 2014 5:10 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

dziś dwaj panowie jadą na odjajczanie, trzymajcie kciuki

niestety nie wiemy nic o ciężarnej koteczce..
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw lip 24, 2014 7:34 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

:ok: :ok: :ok: za kastrację chłopaków :ok: :ok: :ok: I specjalne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za odnalezienie ciężarnej buraski :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: (jak rozumiem ta wycięta się znalazła i siedzi u sąsiadki?).

Attica i Basileus zaraz jadą do weta. Wczoraj wieczorem i dziś rano kupa x2 była w wannie, mimo że Basileus przy mnie zrobił do kuwety :o . Na wszelki wypadek sprawdzimy podogonkowo, czy nic nie boli. I czyszczenie uszu wczoraj było mniej traumatyczne (dla mnie :wink: ) bo już nie było takiej ilości brudu w uszkach. Gadatliwe oba, miziaste też, choć Attica woli się bawić niż miziać. Wczoraj żałowałam, że nie miałam aparatu gdy się załatwiałam, a mała wskoczyła na te pałąki co są nad matą edukacyjną i na nich sobie balansowała. Usiłuje też używać ich jako drapaka, bo na pudełkowym drapaku zamiast ostrzyć pazurki odwala "Tiny ruler of a tiny tower" (tylko nie musi się tak kulić, żeby się zmieścić z wszystkimi łapkami: https://i.chzbgr.com/maxW500/3083619072/h6652330C/).

Alienor

[poprzednia][następna]