Jeż to SKARBonka - ratujmy maluchy

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Czw cze 12, 2014 22:51 Re: Jeż to SKARBonka - AGATKO (*)

To się z nimi skontaktuję :P Pan z patrolu, który przywiózł Anielę, pytał jakie jeszcze zwierzaki przyjmujemy, bo trochę dzikich im się trafia, a woli przekazać fundacji niż ośrodkowi gminnemu. Zbierałam się, żeby się z nim skontaktować - na szczęście mam dobre wieści.... ale myślałam, że się nie uda.

Bardzo się cieszę, że się zgadzacie :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto cze 17, 2014 13:30 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne

Jeśli są tu jacyś wielbiciele jeży... To jest prośba. Od wczoraj wychowuję osierocone jeżyki. 4 szt!
Bardzo by nam się przydały podkłady higieniczne. Gdyby ktoś mógł podesłać byłabym bardzo wdzięczna!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon cze 30, 2014 13:49 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

W sprawie porządkowej się zgłaszam- kogo mam ostatecznie wpisac jako beneficjenta czerwcowego i czy wiemy jak wygląda skarpetka?
Wiem,że jesteście matki karmiące :mrgreen: , niedospane i z brakiem czasu- jak chwilkę , Nemi ,znajdziesz poproszę o informacje :ok:

I takie pytanie laika: czy jeże dopuszczają zimowa hibernację w jednej budce dwa np. czy są absolutnymi samotnikami?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon cze 30, 2014 14:13 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

Ja wpisałam w wydarzenie "jeżowe maluchy", jako beneficjenta. Na koncie mamy 955 zł. Dokładnie będziemy wiedzieć jutro - bo wpłaty jeszcze dziś mogą wpływać.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon cze 30, 2014 14:15 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

kwotę skoryguję najwyżej- z podziękowaniem :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Nie lip 06, 2014 9:48 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

Kwota wpływów wynosi 1.040,00 PLN. 955,00 zł to stan po dokonaniu zakupu dla jeżyków:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... sp=sharing

:1luvu: Bardzo pięknie dziękujemy :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie lip 06, 2014 9:59 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

Jako matka karmiąca, chwalę się dzieciakami :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wagi zawrotne - pomiędzy 22 a 31 gram. Mam pytanie, czy jeśli uda się je dociągnąć do wagi 60-70 gramów - możemy przedłużyć maluszkowe wydarzenie na lipiec ? Teraz, nie wiadomo czy uda im się przeżyć.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie lip 06, 2014 21:04 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

Myślę, że powinniśmy dalej zbierać na sieroty.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon lip 07, 2014 10:06 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

Villemo dziękuję ! Niestety jeden z trójki wykopanych odszedł dziś rano :cry: Żył, był następny w kolejce do karmienia, a jak go wzięłam był już martwy ... Strasznie się boję o pozostałą dwójkę, bo nic nie zapowiadało takiego obrotu sprawy. Wczoraj natomiast odebraliśmy z lecznicy takiego większego 64 gramy - miał być zdrowy. Już jak go odpakowałam wyglądał źle. Przez noc nic się nie poprawiło - dziś zawiozłam go do naszej lecznicy. Trochę się terrorystycznie zachowałam - nie chcieli go wziąć, bo doktor od jeży będzie po południu. Powiedziałam, że jak mu nie udzielą pomocy, nie będzie już z czym przyjeżdżać. Naprawdę była zdesperowana !

Trzymajcie kciuki za dwójkę i nowego :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon lip 07, 2014 11:57 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

jakie malusie -doprawdy podziwiam Was, dziewczyny, jak takiego wziąć, aby nie zgnieść :strach: a gdzie jeść podać :strach:
biedny maluszek, tak mi przykro :(
Nemi, z podziękowaniem za wysłuchanie w piątek o maleństwie chorym i poradę -jest w ośrodku u Pana Łyczko na obserwacji,ma mieć badania-nie wiadomo czy nie jest w ciaży, czekam na wieści co jej jest , oby to tylko jakieś prozaiczne" robaki, bo nie reagowała jak trzeba i w kulkę nie bardzo chce sie zwijać, miała na sobie 4 kleszcze :? . Aaa maleństwo waży 1300g -ja mam chyba jednak jakies inne wyobrażenia odnośnie wagi tak ogólnie :roll: dlatego czytam o Waszym ciupinkach z lekkim przerażeniem

Trzymamy kciuki za maluszki wszytskie i jeżynkę , oby szybko wróciła do zdrowia :ok: :ok: :ok:

w lipcu dalej zbieramy na maluchy, jak mniemam ?

a to wspomniana jeżynka
Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lip 10, 2014 9:38 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

Alessandra - śliczna jeżynka :1luvu: Nieco większa od Teosia :wink:

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw lip 10, 2014 9:52 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

Jasny gwint, jakie to kruszynki!

Trzymamy kciuki, żeby udało się odchować.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lip 22, 2014 8:57 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

Witam, jestem z Parczewa w woj. lubelskim. Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka trzy dni temu znalazła jeża z raną na grzbiecie. Dzisiaj miała go wypuścić, bo rana zaczęła się goić, ale podobno gorzej się dzisiaj czuje. Tutejsi weterynarze to kompletna porażka, boję się do nich chodzić z kotem, więc obawiam się, że nie będą w stanie pomóc jeżowi. Poza tym ani ja, ani koleżanka nie mamy w tej chwili grosza przy duszy. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi, co zrobić w tej sytuacji. Gdzie ewentualnie można by to zgłosić?
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

Post » Wto lip 22, 2014 9:06 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

bakakaj pisze:Witam, jestem z Parczewa w woj. lubelskim. Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka trzy dni temu znalazła jeża z raną na grzbiecie. Dzisiaj miała go wypuścić, bo rana zaczęła się goić, ale podobno gorzej się dzisiaj czuje. Tutejsi weterynarze to kompletna porażka, boję się do nich chodzić z kotem, więc obawiam się, że nie będą w stanie pomóc jeżowi. Poza tym ani ja, ani koleżanka nie mamy w tej chwili grosza przy duszy. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi, co zrobić w tej sytuacji. Gdzie ewentualnie można by to zgłosić?

jest coś takiego jak "Ośrodek Rehabilitacji Jeży "Jerzy dla Jeży" w Kłodzku", pan Jerzy to jest fantastyczny facet, sama do niego dzwoniłam, jak w Wieliczce znalazłam jeża, lekko otępiałego. Możesz do niego zadzwonić albo napisać maila i dostaniesz instrukcje, co robic (w zaleznosci od tego, w jakim stanie jest jeż). nie wiem, czy tu mozna wklejac linki, bom nowa, ale na fejsie ten ósrodek dla jeży ma swój fanpejdż - tam masz wszystkie info kontaktowe https://www.facebook.com/JerzyDlaJezy?ref=ts&fref=ts

aneczka2

Od: Wto lip 22, 2014 9:00

Post » Wto lip 22, 2014 9:40 Re: Jeż to SKARBonka - potrzebne podkłady higieniczne s. 22

Już tam dzwoniłam. Dostałam nr tel. do osoby z lubelskiego, która zajmuje się jeżami. Zaraz będę do niej dzwonić.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

[poprzednia][następna]