♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 21, 2014 15:19 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Naprawdę jestem dobrej myśli. Dziękuję Wam za wsparcie, to dla mnie naprawdę wiele! <3 U mojej siostry, która mieszka w Niemczech, też ostatnio wiele złego się dzieje, wszystko na raz ... "Jak się wali, to wszystko na raz" - u nas to się sprawdza w tym momencie :( Proszę Was o trzymanie kciuków, za moją Mamę <3

Zrobiłam zamówienie w Zooplusie. Żałuję, że nie zamówiłam jeszcze czegoś, czy da radę domówić jeszcze coś, czy już nie?. Zapłaciłam przelewem, póki co w statusie napisane jest "Oczekiwanie na zapłatę". Zastanawiam się nad tymi zabezpieczeniami do okna, chciałabym na próbę kupić do sypialni http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... _kot/30843 - choć nie wiem czy da radę to zamontować, bo przestrzeń z boku taka mała, że nie wiem czy da radę, M. musi na to zerknąć. Kupiłam Tośce tacki Animondy Kitten. Cieszę się, bo mała zaczęła ładnie pić wodę, nie ma już z tym problemu. No i przestałam dawać jej te kocie mleczko, bo brzydkie kupki miała, teraz już są ładne. Wczoraj Tośka dobierała się do Marcelkowego brzucha. Leżał na boku, a ona szukała cycuszków, mleczka chciała od mamuni. Wiecie jak mocno go zmoczyła na brzuchalu ssąc jego brzuchol?. Mam zdjęcia, wrzucę później. Tosia dzisiaj od 5 rano szalała po całym mieszkaniu, skakała po naszym łóżku, Marcel oczywiście się później do niej dołączył i razem skakali po łóżku, na parapet nad naszymi głowami i .. po nas ;)
-
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lip 21, 2014 16:01 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tak właśnie bywa, jak się wali to się wali na całego :(
Ważne, by być dobre myśli, również trzymam kciuki za Twoją mamę, musi być dobrze :ok:

Jak poszło jedno zamówienie to niestety nie można nic domówić :?
Zamówisz sobie następnym razem. Też zastanawiałam się nad tymi zabezpieczeniami właśnie (fajna promocja jest teraz na nie), ale w końcu nie kupiłam.
Otwieramy okna tylko na oścież, już każdy w domu wie, że okno uchylne jest zabronione ;) Chociaż może w przyszłości pomyślę, by je wypróbować, wyglądają solidnie.

Ha, też mam zdjęcie jak mały Teemo dobrał się do brzucha Muszu w poszukiwaniu cyca :ryk:
To czekam na fotki :)
Nooo, teraz będziecie mieli dwa koty skaczące po głowie, nawet w nocy :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon lip 21, 2014 16:36 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

:ok: za zdrowiem mamy :ok:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon lip 21, 2014 17:04 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon lip 21, 2014 17:05 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Za zdrowie Twojej Mamy :ok:
Pako

Post » Pon lip 21, 2014 17:36 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dziękuję Kochane za wsparcie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Byłam u mamy, posiedziałyśmy i porozmawiałyśmy troszkę. Jutro na 8 rano tata zawozi mamę do szpitala.
Faktycznie, nie mogę nic domówić w Zooplusie, trudno. Przy kolejnym zamówieniu wezmę te zabezpieczenia
na okno uchylne, o ile M. zatwierdzi, że to na nasze okno się nada. W połowie sierpnia będziemy zabezpieczać
balkon, w końcu :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pon lip 21, 2014 17:39 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Ojej, jakie słodkie foty :1luvu:

I będzie balkoning! Ale fajnie :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon lip 21, 2014 17:52 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Na pierwszym zdjęciu wyglądają jakby trzymały się za łapki :D
Widzę, że pełna akceptacja ze strony Marcelka, to na prawdę sukces :)
Rozczulająco wyglądają, będą wspaniałymi kocimi kompanami :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon lip 21, 2014 17:59 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Wzruszyłam się jak stary siennik :cry: :cry:
Cudowne fotki, kocham takie widoki, Marcelek "robi" za tatusia, wujka :love: :love:

Mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrówko Twojej mamy ... :ok: :ok: :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto lip 22, 2014 9:58 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Cudne foty :1luvu: wspaniale kociaki dogadały się :D
:201461 :201461
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lip 22, 2014 11:09 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Ojej jak szybko u Ciebie przebiegło to dokocenie!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto lip 22, 2014 17:12 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Milena_MK pisze:Ojej jak szybko u Ciebie przebiegło to dokocenie!

bardzo szybko :)
a tak się martwiła
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lip 23, 2014 10:35 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Witamy się - ja i moje dwie pannice - w nowym wątku :))

Tatuś Marcel :1luvu:

Zdrowia dla mamusi :ok:

Ja nie kupiłam nic na uchylne okna :/ Miałam w planach, ale nawet nie widziałam, żeby Maryś choć stawała do okna. Chyba są już za stare te moje Kitki i umieją oszacować zagrożenie, bo pod oknem mam przepaść i nie dałoby się tak tego przeskoczyć, żeby nie spaść z okna. Więc żadna nie próbowała nawet tam wchodzić czy zaglądać do tej szpary. Może też dlatego, że mam okna wyższe niż standardowe. Więc chyba tych zabezpieczeń już nie kupię, bo wydaje mi się, że u mnie to zbędne, ale jakby miał pojawić się nowy młodszy lokator to by się przydały na pewno :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lip 23, 2014 12:07 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Mama od wczoraj w szpitalu. Dzisiaj rano miała robioną bronnchoskopię, gdy już będzie mogła rozmawiać, to zadzwoni do mnie.
Wczoraj tylko pobrali Jej krew i zmierzyli ciśnienie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Nie mam możliwości odwiedzenia Jej :(

U futrzaków wszystko ok. Marcel z Luną większość dnia przesypiają, Tośka mniej śpi, ale jednak też sporo. Wieczorem dostają powera,
bo w domu lepiej niż w ciągu dnia. Wczoraj jednak kotałki ładnie poszły spać razem z nami, Marcel na parapecie tradycyjnie, a Tośka
wdrapała się pod nasze łóżko i ułożyła się na kafelkach ( kupione dwa lata temu, czekają na remont przedpokoju ;) ). O 4 kotałki mnie
zbudziły, bo się wyspały i zaczęły się gonitwy od pokoju do pokoju. Przyszło dzisiaj moje zamówienie z Zooplusa. W gratisie dostaliśmy
jakieś smakołyki w kształcie serduszek :ok: Tośka nadal dobiera się do brzucha Marcela, a on to naprawdę dzielnie znosi, mała szuka
cycychów z mleczkiem, tak go dydla, że hej!. Przestałam dawać jej mleczko, bo kupki były brzydkie. Na chwilę było ok, ale znów nie
jest najlepiej :roll:
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 23, 2014 12:18 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

mała mogła byś za wcześnie odstawiona od matki i dlatego ma taki odruch, prawidłowo to kotki powinny być z matka do 3 miesięcy, dłużej niż psy
byłaś z małą u weterynarza? moze ma robale i stąd te problemy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]