OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto lip 15, 2014 20:20 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

Witam, wiem ze moja kotka nie byla nikomu znana, ale chcialam to Wam napisac: moja bialo-bura ksiezniczka odeszla we snie dzisiaj 15.07.2014 ok. 15:30. :cry: brykaj malenka za TM. Teraz juz nie cierpisz :cry:
Bertunia[*], Klemcio[*], Olaf [*], Tyson[*] Kira [*] a teraz Tigra

mls

Od: Śro lis 15, 2006 19:24

Post » Wto lip 15, 2014 21:00 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

Ja też się przywlokłam, nadrobiłam czytanie... Asiu, trzymajcie się!

Mls, bardzo mi przykro z powodu odejścia Twojej kotki. Na pewno przeżyłyście mnóstwo pięknych chwil, a odejście bardzo boli... na to jest zawsze za wcześnie :(
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Wto lip 15, 2014 21:17 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

mls pisze:Witam, wiem ze moja kotka nie byla nikomu znana, ale chcialam to Wam napisac: moja bialo-bura ksiezniczka odeszla we snie dzisiaj 15.07.2014 ok. 15:30. :cry: brykaj malenka za TM. Teraz juz nie cierpisz :cry:

Strasznie mi przykro:) Tysonek i Księżniczka są razem
[*] [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto lip 15, 2014 21:22 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

mls pisze:Witam, wiem ze moja kotka nie byla nikomu znana, ale chcialam to Wam napisac: moja bialo-bura ksiezniczka odeszla we snie dzisiaj 15.07.2014 ok. 15:30. :cry: brykaj malenka za TM. Teraz juz nie cierpisz :cry:

Nie musiała być znana.
Kocinko [*]
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro lip 16, 2014 7:22 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

Żyjemy ale ja padam na nos. Matka karmiąca ze mnie zerowa, nerwów strrrrasznie dużo .Odsikiwaczka też zerowa choć jakoś nam idzie. Maluszki nauczyły się,że po posiłku idą do kuwetki i...stoją.Czekają na paluszki zgrabne i gmerające by zadrzeć ogonek czy unieść nożynkę. Potem z westchnieniem pozbywają się nadmiarów płynu. Ale mamy osiągnięcia mimo wszyetko wychowawcze, kuwetkujemy pośrednio ale kuwetkujemy.
Amcia na linco. Jako blondynka uchetałam swoje obcasy wczoraj na wędrówce po leki. To kawałek od nas. Wpadłam do domu po pracy nakarmić zwierzostan i zakropić oczyska Amelci. Oczywiście czasu mi szkoda było na przebieranie i w glancowatej spódnicy conwę zapodałam. Położyłam sobie ręcznik wielkości prześcieradła ale i tak upecałam się. Potem jeszcze kuwetki, opitol stada czekajacego na żarcie (eRki dostały i oburzeniem zapałało kociejstwo) , buciczki odziałam i biegusiem do weta... Nie miałam ochoty tłuc się w dusznym autobusie więc poleciałam tuptając szpilkami po super otwockich chodniczkach. Krańca drogi widać nie było. Jakoś tak cel się oddalał, oddalał mimo ,że tak przebierałam kopytkami bystro. Deszcz mnie omoczył co dla cery było fajne. Mniej dla okularów i mego wzroku. Jak uchetana norka, zmokła i spocona, zameldowałam się wreszcie w lecznicy. Usadziwszy spocony tyłek, odetchnąwszy i otarwszy spcone czółko, dopiero zajarzyłam, żem jak zwykle mało rozumna jest. :oops: Nie wpadłam na pomysł by wdziać spodenki i rowerkiem trasę pokonać. Szybko, zdrowo, cellulitowo... Gdzieś, ktoś pisał o przeszczepie mózgu. Chyba się zapiszę :mrgreen: Leki dostałam, pogadałam sobie, ustaliłam strategię postępowania, zostałam wypytana na okolicznosć obecnych i wyadoptowanych kotów i ruszyłam z westchnieniem na odwyrtkę. Zaszedłwszy jednak najsampierw do sklepu celem zakupu ochłądzacza i pocieszacza. Stałam przed chłodziarką myśląc jakim piwem się zaprawić by zmęczenie zmyś i się "utulić" po dotarciu do domu. Opłacało się tak dulczyć. Trafił się mi kolega z autem (też na piwo wpadł ) i dostarczył mnie i moje nożynki obolałe pod sam blok. Kieca do prania, kopytka na stó, piwo w ręke i dopiero zaczęłam myśleć ,że świat jest jednak wcale fajny. Zimne piwo czyni cuda. :kotek:

Amcia je ale temperaturzy i oczko ma nadal takie sobie. Lunka słabo je. Reszta jakoś się trzyma ale umówmy się, że nie pisałam tego. Mamunia chyba lepiej. Nie ucieka od dzieci. A po opitoleniu dziecinnego talerzyka całego z gerberkiem poczuła się i na humorze lepiej. Jeszcze sobie siadła i beknęła z radochą zanim ułożyła się z mleczarnią. Gerberek był rozrobiony celem nauki samodzielnego jedzenia dzieciaków. Ona tą naukę mama posiadła i ma dużą szybkość wciągania.
Malce się deczko nam rozbisurmaniły.Moje wina. Dodałam do Convy Gerberka i teraz samo mleko im nie wchodzi.

Nie przyszła bura kicia an jedzenie rano. Pingwinia ,mamunia eRek przszła ale kuleje.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 16, 2014 8:33 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

Asiu rozmawiałam z panem od karmy. Niestety karma będzie dopiero jutro. Wyjechał po za dom i jego żona nie wysłała jedzenia. Dziś już kurier ma zabrać. Powiedział też że wrzuci jakieś gratisy za to opóżnienie. Bardzo przepraszam że tak długo to trwa.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro lip 16, 2014 8:48 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

meg11 pisze:Asiu rozmawiałam z panem od karmy. Niestety karma będzie dopiero jutro. Wyjechał po za dom i jego żona nie wysłała jedzenia. Dziś już kurier ma zabrać. Powiedział też że wrzuci jakieś gratisy za to opóżnienie. Bardzo przepraszam że tak długo to trwa.

Nie twoja wina, nie przepraszaj. To pan powinien dac znać o opóźnieniu byśmy się nie denerwowali.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 16, 2014 8:50 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

On był święcie przekonany że żona wysłała :twisted:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro lip 16, 2014 9:49 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

meg11 pisze:On był święcie przekonany że żona wysłała :twisted:

Ma nie świętą żonę :wink:

Jakby ktoś był zainteresowany to u nas jest Tobrex po... 19zł 8O Powaliło mnie. Zaklepałam sobie wczoraj opakowanie a dziś przyniosłam receptę. Galopkiem pognałam do apteki ,odebrałam, zapłaciłam i pognałam rączo po sitko do przecierek do sklepu przy aptece.
Zjechało się nam to wcześniejsze .A maluszkom przecieram gerberki...i convę. Wiem, głupota. Jednak moja wyobraźnia o katastrofie życiowej sięga zenitu ,więc jakaś sklejka albo co nie może się trafić w gardle kota. Poza tym nie leci źle rozrobione żarcie przez strzykawkę.Wyciśnięte z siłą kota może mi zalać lub utopić. :cry:

Poza tym sitko jest z lubością wymemłane do czysta przez wielbicieli żelastwa. A zjechany sprzęcior dziś najeżył się i wylizanie go przez Mentosa (uważa, że on ma takie prawo) groziło kalectwem kota.Kot nie pojął co do niego mówię i focha strzelił, że nie dostał.

Ale do temat. Wracam ci ja sobie ze zdobyczami a na podeście schodów stoją władze i nie władze pytajac mnie czy mam długopisu. Jakiś niezwłocznie pilny dokument należało pilnie podpisać. Odpowiedziałam uprzejmie ,że nie mam, bo ja TYLKO do apteki wyszłam... radośnie machając przy tym sitkiem zawieszonym na paluszku.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 16, 2014 10:06 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

ametyst55 pisze:Mam nadzieję , że jakoś się trzymacie?
Za maluszki i mamusię :ok: :ok: :ok:
Wymyśliłaś już imiona dla pozostałych, może : Lili, Leon i Lolek jak mają być L-kotki :wink:

Lili to nie. Nasza Lilka odeszła w tamtym roku , w sierpniu na raka.
Leoś i Lolek fajna. Niech ja tylko się pci nauczę na amen. Na razie pyszczną stroną kota bardziej się zajmuję. Choć dzieciska zaczynają różnić się pysiami powolutku.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 16, 2014 11:58 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

Lonia? :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lip 16, 2014 12:48 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

Serdecznie współczuję.
Kotuniu [']
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lip 16, 2014 12:55 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

Alienor pisze:Lonia? :D
:ok:

Lala, Lodzia, Luba, Lara, Lawinia, Lamia :wink:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lip 16, 2014 21:07 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

Jak Lolek, to i Lalka.
A u mnie Kornelek zapalenia pęcherza dostał. Biedny co chwila lata do kuwety i sika z krwią. Dobrze, że TŻ przyuważył, gorzej, że dopiero o 21. A już mnie dobił, że od dwóch dni widział, że Kornelek jakoś długo w kuwecie siedzi. Facet...
Jako prawdziwa Polka samodzielnie i samowolnie kotu antybiotyk zapodałam, który po ubiegłorocznym leczeniu gardeł kociastych został. Żeby się biedny nie męczył nim jutro do weta zawieziemy.
Całe szczęście, że jest internet, to mogłam sprawdzić, na co antybiotyk zalecają, bo ulotkę oczywiście wyrzuciłam...
A ledwo wczoraj pochwaliłam, że Kornelek jedyny kryształów w moczu nie miał...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro lip 16, 2014 22:44 Re: OTW12-turlamy się do przodu...powolutku...

Księżniczko[*]
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]