Czarna Bidusia odeszła :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 17, 2005 20:11

Piter pisze:[...]
Teraz czekamy na wyniki badań aby rozpocząć generalny przegląd Babci Bidy, ktora choć stara to ciagle jara. :)

Niech rzuci palenie... :wink:

A tak powaznie: Moj Bolus (dziewczyna 12-letnia)
tez prawie nie ma zebow. I uwielbia jesc suche.
Nie wiem, jak to gryzie...

A tak jeszcze powazniej - jestescie wspaniali! :king:
:ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lut 17, 2005 23:08

o jak dobrze było zajrzeć tu przed snem :lol:

kasiap&smok_telesfor

Od: Pon kwi 28, 2003 21:09

Post » Pt lut 18, 2005 21:24

Piter, kochany jesteœ, wiesz?
Strasznie sie cieszę, że Bidusia znalazła taki DOM.
Swojš drogš, rzeczywiœcie powineineœ napisać ksišżkę - Twoja wiedza o kotach jest imponujšca!
Obrazek
Paskal i Xenon

martus

Od: Pt lut 04, 2005 19:42

Post » Sob lut 19, 2005 21:42

No i Bida jest po generalnym przeglądzie veta :)

Pierwsze zaskcozenie: pozwalała ze sobą robić WSZYSTKO co tylko było konieczne. Po prostu 100% stoickiego i anielskiego spokoju :)
Choć oczywiście po wszystkim, kiedy już ją puściłem (podczas całej i wszystkich badań znajdowala się w moich rękach) fuknęła raz na mnie, raz na weta i ..poszła do szafy :)

Wyniki są raczej ok. Ma tylko lekki stan zapalny uszu i noska ale generalnie wszystko jest oki. Ba, nawet więcej niż się spodziewaliśmy bo wygląda na to, że Bida spodziewa się przychówku (!!!) :) :) :) :) (3 - 4 tydzień).

Co prawda ten stan wymaga jeszcze potwierdzenie USG ale wszystko na to wskazuje (alternatywą mogą być tylko jakieś zmiany chorobowe ... odpukać w niemalowane drzewo!!!!).

Ponieważ chcemy ją jeszcze tydzień, dwa potrzymać w domu więc i USG nie będzie miała wcześniej.

Wygląda więc na to, że Bidusia będąc w schornisku miała rujkę co skwapliwie i natychaist wykorzystał jakiś kocurek (no chyba, że to jednak jakieś chorubsko macicy).

W każdym bądź razie trzymajcie kciuki, żeby to był jednak stan "zakocenia" :D !

Aha, kolejny vet potwierdził, że Bidusia jest strasza niż 2 lata. Na dzień dzisiejszy 3 niezależnych vetów obstawia wiek co najmniej 7 lat.
pozdrawiam
Piotr
--

Piter

Od: Pon lut 07, 2005 17:54

Post » Sob lut 19, 2005 21:50

Piter pisze:No i Bida jest po generalnym przeglądzie veta :)[...]
wygląda na to, że Bida spodziewa się przychówku (!!!) :) :) :) :) (3 - 4 tydzień).

:conf: [...]

W każdym bądź razie trzymajcie kciuki, żeby to był jednak stan "zakocenia" :D !

:ok:

Piter pisze:Aha, kolejny vet potwierdził, że Bidusia jest strasza niż 2 lata. Na dzień dzisiejszy 3 niezależnych vetów obstawia wiek co najmniej 7 lat.

Moją Tygrysie (od Ryśki) wety wyceniały :wink: na 3 do 7 lat...
A mnei jest wszystko jedno, byle kocina miala sie OK jeszcze
przez lata cale...

Kciuki za Bidusie 3mamy!!!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob lut 19, 2005 21:53

Dorota pisze: Moją Tygrysie (od Ryśki) wety wyceniały :wink: na 3 do 7 lat...
przez lata cale...

NO I O TO CHODZI! :D
Wiek nie ważny, ważna obecnośc i ta Cała, Wielka, Nieprzebrana Secjalna Kocia Miłość, którą Tylko Futrzaki Potrafią obdarzyć człowieka :)
pozdrawiam
Piotr
--

Piter

Post » Sob lut 19, 2005 22:00

Piter pisze:[quote="Dorota] Moją Tygrysie (od Ryśki) wety wyceniały :wink: na 3 do 7 lat...
przez lata cale...

NO I O TO CHODZI! :D
Wiek nie ważny, ważna obecnośc i ta Cała, Wielka, Nieprzebrana Secjalna Kocia Miłość, którą Tylko Futrzaki Potrafią obdarzyć człowieka :)[/quote]

Dokladnie!
Tak jest!
Choc nasza Ty-Grysia (Gryzelda) nie pozwala brac sie
na rece, ale uwielbiam, jak szczypie ząbkami po lydkach
(nieraz bolesnie!) - ale to z glodu, tylko z glodu :wink:

Dorota

Post » Sob lut 19, 2005 22:09

Piter pisze: Ba, nawet więcej niż się spodziewaliśmy bo wygląda na to, że Bida spodziewa się przychówku (!!!) :) :) :) :) (3 - 4 tydzień).

:strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
No ladnie.......
rece mi opadly :?
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Sob lut 19, 2005 22:45

Nika Łódź pisze:
Piter pisze: Ba, nawet więcej niż się spodziewaliśmy bo wygląda na to, że Bida spodziewa się przychówku (!!!) :) :) :) :) (3 - 4 tydzień).

:strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
No ladnie.......
rece mi opadly :?

nawet nie wiem jak mam przepraszac
i tak sobie licze
kitka trafila do schroniska w polowie grudnia i do konca stycznia siedziala sama w klatce
trafila na poczatku lutego na kociarnie
czyli trzy tygodnie

nawet nie wiem co powiedziec i jak przepraszac

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Sob lut 19, 2005 22:58

moge jeszcze powiedziec ze jesli stan bidusi sie potwierdzi to oferuje pomoc w znalezieniu dobrych domków
chyba ze bedzie sterylka aborcyjna ?
i jeszcze raz przepraszam
ale naprawde byłam zupelnie nieswiadoma
przepraszam

NattyG

Post » Sob lut 19, 2005 23:02

DZIEEEEEEEEEWCZYYYYNY!!
A skad u Was takie przekonanie, że trzeba przepraszać za "zakoconą" Bidę ?:D

W cholerę wywalcie to szalenie ograniczające przekonanie :D :D :D
Ja bym napisał: "Piotrek, stawiasz nam piwo. Wytargowałeś od nas jedną kotke a dostałeś Bidusie +kilka kociąt. Czysty ZYSK!" :D :D :D

Dlaczego zysk? Tego nie wie nikt, kto nie brał udziału w przjściu kociąt na świat, kto nie słyszł pierwszych ich pomiaukiwań, piewszych niepewnych jeszcze kroczków i w końcu kto nie obudził się nad ranem cały "zakocony" czyli oblepiony śpiacymi małymi kociakami, co prawda gdzieniegdzie obsiakany, ale co tam ... tyle mruczącego szczęscia dookoła.

Aha, i jeszcze jedno. Nie wiem jak inni Panowie na tym forum, ale mnie było dane już nie raz doświadczyć tego co czują karmiące matki :)
Nie raz się budziłem z kociakiem uwieszonym u mojego "cyca", który zapalczywie usiłował wycisnąć z niego nieco mlecznego płynu a jedyne co wyciskał to moje oczy z oczodołów (bo ból przy takim ssaniu jest zaiste piekielny) :D :D :D

Co prawda nie mam jeszcze pomysłu co zrobimy z tym całym kociarstwem ale wierzę, że - jak zawsze - trafią du super domków (a część pewnie zostanie na dłużej u nas) :D

P.S. I nawet gdybyśmy wiedzieli, że Bidausia spodziewa się młodych to i tak byśmy ją BEZ ZASTANOWIENIA wzięli :D
Ostatnio edytowano Sob lut 19, 2005 23:20 przez Piter, łącznie edytowano 1 raz
pozdrawiam
Piotr
--

Piter

Post » Sob lut 19, 2005 23:07

Piotrze - kochany jestes!!!

Ja juz uszyma wyobrazni :wink: slysze te
cudowne kociece: ił, ił, ił :D

Dorota

Post » Sob lut 19, 2005 23:09

piter :king:
a domki dla maluszków chetnie pomoge znalesc :D

NattyG

Post » Sob lut 19, 2005 23:17

Ale tu się wyprawia! 8O :lol:
Wiem,monotematyczna jestem,ale Wspanialym Człowiekiem-Kociarzem jesteś Piotrze i Cała Twoja Rodzina :flowerkitty: :dance:
Czekam na dalsze wieści z "frontu" :ok:
Wspaniale się czyta. Jeśli dopada człowieka smutek wieczorny,to ten wątek jest odtrutką
Obrazek
Obrazek

Ciri

Od: Sob gru 11, 2004 12:40

Post » Nie lut 20, 2005 0:01

Piotrze, jesteś GENIALNY :!: :!: :!: :!: :!:

A tak nieśmiało, przy okazji.... mam na tymczasowym koteczkę, która najwyraźniej źli ludzie zmanierowali.... Dałbyś jakąś dobrą radę ?
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

[poprzednia][następna]