GAJA I PRZYJACIELE II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 12, 2014 21:55 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

magdar77 pisze:Lisy zjedzą, spoko :) Tiara suche też - nie przyznawałam się wcześniej, ale w garażu za kilka kulek Orijena Gai, przyszła do mnie na kolana :mrgreen: .

Ty taka owaka, kota mi przekupujesz :evil: :ryk:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob lip 12, 2014 22:07 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

Brzuch wywalała za darmo dzień wcześniej, miałam kotka nie nagrodzić? :twisted: A jak tę nagrodę wyczuła to normalnie na rączki przyszła i mruczała i normalnie czekałam kiedy pazurem dostanę, bo do Tiary taka czułość nie podobna :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Sob lip 12, 2014 22:09 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

Do mnie na kolana nigdy nie przyszła :placz:
Obrazek

alab108

Post » Sob lip 12, 2014 22:21 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

No co Ty? 8O Do mnie przyszła w garażu i w dniu wyjazdu, jak napiła się z fontanny. Ale mnie lubią dziki i odszczepieńce, no wiesz, ciągnie swój do swego. Ty za bardzo uspołeczniona i otwarta na ludzi jesteś, do mnie zawsze lgną trudne przypadki.
Jak byłam wolontariuszem w świetlicy środowiskowej to był tam chłopiec dwunastoletni. Zdemoralizowany na maxa, masakra chodząca. Opiekunki bały się go. Kiedyś wyskoczył do mnie z taką wiązanką, że mi włosy dęba stanęły. Odpowiedziałam mu tym samym językiem informując co mu zrobię jak się jeszcze raz tak do mnie odezwie. Ty wiesz jaki to potem był fajny dzieciak? W dodatku utalentowany, rok temu byłam z Młodą na jego dyplomie w szkole muzycznej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob lip 12, 2014 23:00 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

magdar77 pisze:No co Ty? 8O Do mnie przyszła w garażu i w dniu wyjazdu, jak napiła się z fontanny. Ale mnie lubią dziki i odszczepieńce, no wiesz, ciągnie swój do swego. Ty za bardzo uspołeczniona i otwarta na ludzi jesteś, do mnie zawsze lgną trudne przypadki.
Jak byłam wolontariuszem w świetlicy środowiskowej to był tam chłopiec dwunastoletni. Zdemoralizowany na maxa, masakra chodząca. Opiekunki bały się go. Kiedyś wyskoczył do mnie z taką wiązanką, że mi włosy dęba stanęły. Odpowiedziałam mu tym samym językiem informując co mu zrobię jak się jeszcze raz tak do mnie odezwie. Ty wiesz jaki to potem był fajny dzieciak? W dodatku utalentowany, rok temu byłam z Młodą na jego dyplomie w szkole muzycznej.

No no :ok:
Obrazek

alab108

Post » Pon lip 14, 2014 21:45 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

Hej Aluś. Wracam do żywych, więc przybyłam się przywitać.
Jak tam Gajunia? Znalazłaś karmę dla niej?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon lip 14, 2014 22:15 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

dana.b pisze:Hej Aluś. Wracam do żywych, więc przybyłam się przywitać.
Jak tam Gajunia? Znalazłaś karmę dla niej?

Właśnie szukam, i chyba zamówię. Najgorsze jest to, ze nie wiem czy będzie jadła, więc muszę mieć alternatywę, a to wszystko takie drogie. Żeby można było kupić normalnie w sklepie z 2 saszetki i zobaczyć czy będzie jadła, a tak sama koszt przesyłki to kilka saszetek. Zaczynam od jagnięciny :ok:
Dobrze, że wróciłaś :201461
Obrazek

alab108

Post » Pon lip 14, 2014 22:21 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

Jaka to jagnięcina?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Wto lip 15, 2014 9:32 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

Zamówiłam
Trovet LRD dla kota Opakowanie 500g - jagnięcina
Trovet LRD dla kota puszki - jagnięcina
Animonda Iintegra Protect Sensitive saszetka 85g 1szt. -mięso kangurze z amarantem
Animonda Integra Sensitive Tacka 100g różne smaki 1szt. - jagnięcina z ryżem -
Catz Finefood NO.11 jagnięcina i królik puszka 400g FBA
Animonda Integra Cat Sensitive puszka 200g dla kota 1szt. jagnięina ryż
Co o tym myślicie?
Jak nie będzie chciała jeść to sama zjem :mrgreen:
Obrazek

alab108

Post » Wto lip 15, 2014 9:39 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

Najwyżej masz tygodniowy zapas karmy dla psów :mrgreen: .
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Wto lip 15, 2014 9:54 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

alab108 pisze:Zamówiłam
Trovet LRD dla kota Opakowanie 500g - jagnięcina
Trovet LRD dla kota puszki - jagnięcina
Animonda Iintegra Protect Sensitive saszetka 85g 1szt. -mięso kangurze z amarantem
Animonda Integra Sensitive Tacka 100g różne smaki 1szt. - jagnięcina z ryżem -
Catz Finefood NO.11 jagnięcina i królik puszka 400g FBA
Animonda Integra Cat Sensitive puszka 200g dla kota 1szt. jagnięina ryż
Co o tym myślicie?
Jak nie będzie chciała jeść to sama zjem :mrgreen:

:ok: :ok: :ok: oby to był strzał w 10 :ok: :ok:
W sumie szkoda, ze nie wchodzi w grę (?) samo mięsko jagnięce - wyszłoby raczej taniej 8) .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lip 15, 2014 10:46 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

Gaja nie je mięska świeżego. Z ciekawości spróbowałam filecika z kurczaka, później chciałam ją przestawić na mięso z królika. To był koszmar, narobiłam się tylko i tyle. Powąchała i odeszła. Próbowałam wcisnąć jej do pysia to wypluwała .
Pomroziłam w małe porcje i co jakiś czas próbowałam, no za diabła. Zresztą druga kotka też nie ruszyła. Nie wiem o co chodzi. Piesy zjadły :mrgreen:
Gaja jak ją obserwuję w trakcie jedzenia to jakby miała jakiś problem z utrzymaniem jedzenia w pysku. Memli, wypada jej. Prosiłam wetkę żeby obejrzała jej dokładnie ząbki i dziąsła, wszystko w porządku. Kupiłam miseczki takie dla persów, troszkę lepiej . Ale wolę nie przyglądać się jak je.
Schudła i dodatkowo przy tej obciętej sierści wygląda okropnie. Tak chudziutko. Jak okruszek przy drugiej kotce :(
Ale od powrotu z W-wy nie drapie się , przy podawanych lekach zaleconych przez dr Karaś Tęczę
Obrazek

alab108

Post » Wto lip 15, 2014 12:56 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

A to nie jest tak, że powinnaś dać tylko jeden rodzaj mięsa jakis czas? Np jagnęcina, ale bez królików i kangurów? [swoją droga skąd te kangury?]
A potem wprowadzać jakies następne? Żeby zobaczyć czy się coś dzieje i po czym.
Tak teoretycznie to chyba na wszystko można być uczulonym - na te dodatki w puszkach też.
Ala , Ty nie masz żadnych alergii? Bo mogłabys rzeczywiście na sobie troche.. :mrgreen:
Tym, że czegoś nie jedzą, albo jeden je a drugi nie to już się nie przejmuję. Ale cieszę się np. że Migdał raczy jadać malt-pastę na kłaki. Tzn zaczął jadać po poprzednim uciekaniu z obrzydzeniem. Ale... Morela zjada z palca normalnie; jedno liźnięcie i ma w buzi. Migdał pastę, masło itp . liże dłuuugo. Jak lody. W związku z czym mam sąsiednie palce umorusane, albo palec na około. A jak mu się przyczepi do języka wiecej, to wypadnie na podłogę - no, nie umie. Taki duży kot. :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lip 15, 2014 15:00 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

morelowa pisze:A to nie jest tak, że powinnaś dać tylko jeden rodzaj mięsa jakis czas? Np jagnęcina, ale bez królików i kangurów? [swoją droga skąd te kangury?]
A potem wprowadzać jakies następne? Żeby zobaczyć czy się coś dzieje i po czym.
Tak teoretycznie to chyba na wszystko można być uczulonym - na te dodatki w puszkach też.
Ala , Ty nie masz żadnych alergii? Bo mogłabys rzeczywiście na sobie troche.. :mrgreen:
Tym, że czegoś nie jedzą, albo jeden je a drugi nie to już się nie przejmuję. Ale cieszę się np. że Migdał raczy jadać malt-pastę na kłaki. Tzn zaczął jadać po poprzednim uciekaniu z obrzydzeniem. Ale... Morela zjada z palca normalnie; jedno liźnięcie i ma w buzi. Migdał pastę, masło itp . liże dłuuugo. Jak lody. W związku z czym mam sąsiednie palce umorusane, albo palec na około. A jak mu się przyczepi do języka wiecej, to wypadnie na podłogę - no, nie umie. Taki duży kot. :roll:

Tak będzie jadła jedną , ale ja tak na wszelki wypadek, jakby jednej nie chciała to będę miała coś w zanadrzu, aż jej podpasuje :mrgreen:
No to mnie pocieszyłaś , a ja myślałam , że tylko ja mam taki ewenement :)
Obrazek

alab108

Post » Wto lip 15, 2014 15:14 Re: GAJA I PRZYJACIELE II JAKA KARMA?

alab108 pisze:No to mnie pocieszyłaś , a ja myślałam , że tylko ja mam taki ewenement :)

A Zen? On jest jeszcze gorszy, bo nie ma rzeczy której on nie zje, tylko nigdy nie wiadomo kiedy i na co będzie miał ochotę :roll: .
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]