Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jolabuk5 pisze:Muszę w końcu wrócić do prowadzenia własnego watku, bo Sabcia nie ma gdzie pisać i wtrąca się do wątków wszystkich przyjaciół.![]()
Od od ostatnie go wpisu trochę się zmieniło, uzupełniłam pierwszy post o nowe tymczasy, zresztą wkrótce ma dojść jeszcze jeden - już mi Jola Dworcowa obiecała - kocur, który jej włazi do torby, daje buzi, a jest strasznie chudy, kiedyś go koty przeganiały, teraz znalazł miejsce gdzie jest sam, ale dla Joli to kłopot bo to dodatkowe 7-me miejsce karmienia. To jest fotka kota, widać jaki jest chudy!
Ale na razie napiszę jak jest teraz.
Uszatka dość krótko siedziała w łazience, przeszła do mniejszego opkoju i uznała go za swój azyl. Ale dotąd był to azyl Kitki-Chrupka. Kitka wyprowadziła się do "reszty mieszkania", siedzi trochę w dużym pokoju, trochę w kuchni. Niestety, w żadnym pomieszczeniu nie znalazła miejsca, w którym dałaby się głaskać (poprzednio był to parapet w mniejszym pokoju). Przez jakiś czas głaskałam ją codziennie na balkonie, ale potem zrobiło się chłodniej i Kitka nie chciała już wyjśc na balkon. W rezultacie w adaptacji Kitki nastąpił regres - poprzednio mogłam ją bez problemu głaskać, teraz przede mną ucieka. Za to stosunki z resztą kotów poprawiły się - Kitka już się nie cofa gwałtownie na ich widok. tutaj - z Armanim i Calineczką:
Czasami Kitka się bawi (sama) - myszką, piłeczką, albo zabawkami "interaktywnymi": szyną z piłeczkami, platformą z piłeczką.
Śpi najchętniej na jednej z szaf w dużym pokoju, albo na kredensie w kuchni, czasem na szafce w przedpokoju - wyraźnie czuje się bezpieczniej na wysokości. Nadal nie jada mokrego, ale zaczęła pić mleczko. Mięsko czasem zjada, czasem nie. Niestety, ponieważ prowadzi dość "stacjonerne" życie, utyła, co Jola Dworcowa bardzo mi wytyka. Ale inne koty też są puszyste - Armani, Uszatka i zwłaszcza Calineczka. Tylko Amcia trzyma linię, Sabcia też nie jest gruba.
cdn.
jolabuk5 pisze:PS. zdecydowałam, że ten wątek powinnam jednak przenieść na Nasze koty - kogo o to poprosić? Ewa mrau może podpowie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter i 37 gości