(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 09, 2014 15:50 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

ja dziś świętuję ukończenie studiów przez moje dziecko :oops: ale jutro obiecuję, że się tam przejdę
lekarze dobrze wiedzą, ale się im nie chce ,..

ja na szczęście do babci miałam lekarza, który w takim stanie miał też swoją babcię, naprawdę dużo pomógł
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro lip 09, 2014 15:56 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

mamaGiny pisze:ja dziś świętuję ukończenie studiów przez moje dziecko :oops: ale jutro obiecuję, że się tam przejdę
lekarze dobrze wiedzą, ale się im nie chce ,..

ja na szczęście do babci miałam lekarza, który w takim stanie miał też swoją babcię, naprawdę dużo pomógł

dzięki wielkie i GRATULACJE! :D :piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 10, 2014 15:28 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Milenka od poniedziałku, jak wyszła do pani Ewy (i zobaczyła , że to nie ja) , nie pokazuje się. I pani Ewa nigdzie nie moze jej znaleźć. szafa otwarta, więc zagrożenia zamknięciem nie ma, malutka pewnie w stresie i się chowa w kryjowki swoje.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 10, 2014 15:38 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Marzenka tu jest wątek o odleżynach nie wiem czy czytałaś?
Pozdrawiam.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Czw lip 10, 2014 21:57 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

anka1515 pisze:Marzenka tu jest wątek o odleżynach nie wiem czy czytałaś?
Pozdrawiam.

wczoraj znalazłam wątek na Koci-Łapci, zaczęlam czytać. O ten chodzi czy jeszcze inny masz na myśli?

Milenka wyszla dzisiaj do pani Ewy i bacznie sie jej przyglądała. Na szczęście wszystkie koty zjadły (tzn bez Nutki, która jest kotem-widmo, pani Ewa nigdy jeszcze dotd jej nie widziała).

Marzenia11

Post » Czw lip 10, 2014 22:08 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Raczej ten-Doroty.

anka1515

Post » Czw lip 10, 2014 22:18 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

anka1515 pisze:Raczej ten-Doroty.

tak, dokładnie.
Dzisiaj przyszły dwie tubki leku, ktory wynalazłam w necie i sporo dobrych wiadomości słyszałam - żel z miodu Manuka. Ale lek jest. Nie wiem od kiedy zaczniemy stosowac, ale kupienie jest pewnym postępem. Każdy się boi, Mama się bardzo boi zmian, i wzięcia odpowiedzialności, ja też, ale trzeba coś dzialać skoro lekarze nie mają pomysłu na skuteczne leki.

Marzenia11

Post » Czw lip 10, 2014 22:43 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

A nie pamiętam jak to się nazywa dostałam bo komus bylo nie potrzebne takie prostokąciki żelowe,to juz po terminie ,stosowaliście coś takiego.
Ciesze się ,że masz z rodzicami jakiś kontakt bo moi mają 86 i 81 i jestem przekonana ,ze ja pierw zejdę z tego padołu.
Zycze Ci wytrwałości i cierpliwości.

anka1515

Post » Czw lip 10, 2014 22:48 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Teraz jest ogrom rzeczy na rynku, wiele w postaci prostokątow - mamy Tenderwet opatrunek, granuflex i jeszcze kilka innych - piel egniarka co tydzień każe kupic cos nowego co jej poleca przedstawiciel handlowy ... ja mam duży dystans do takich preparatow, troszke wiem jak to dziala i jak dzialaja przedstawiciele, co oczywiscie nie znaczy że polecają złe rzeczy...
Kontakt z Rodzicami jest rózny. Moj Tata ma takie ataki agresji, automatycznie włącza mu sie obrażanie mnie i walka ze mną. Jest przeciw wszystkiemu co robię, mowię, o co go proszę... ale jak go nie proszę to to zrobi, tyle że wiele spraw jest do zrobienia teraz bądź w okreslonym momencie, krotkim przedziale czasu a nie wtedy gdy tata to uzna za stosowne. Ale jak wyjeżdżam to widze taką bezradnośc w oczach i prośbę, abym jeszcze została. Trudne to wszystko.

Marzenia11

Post » Pt lip 11, 2014 7:05 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

kiedy opiekowałam się babcią ona zawsze mnie poznawała i moją córkę, swoją córkę a moją mamę z reguły wyzywała i winiła za wszystkie grzechy świata..
nie zapomnę jak kiedyś wyzywała swojego (wtedy 60 letniego syna) ..w życiu u niej nie słyszałam takich słów..
i choć wiadomo było, że to choroba, ciężko się słuchało..
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob lip 12, 2014 9:00 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

mamaGiny pisze:kiedy opiekowałam się babcią ona zawsze mnie poznawała i moją córkę, swoją córkę a moją mamę z reguły wyzywała i winiła za wszystkie grzechy świata..
nie zapomnę jak kiedyś wyzywała swojego (wtedy 60 letniego syna) ..w życiu u niej nie słyszałam takich słów..
i choć wiadomo było, że to choroba, ciężko się słuchało..

No właśnie, trudne to jest...

Jeste w domku. Na kilka dni. Koty stęsknione. Dostały speedu, zwłaszcza Milenka i Nutka. Biegały wczoraj jak pershingi.
Mikuni wali z pyska az trudno wytrzymac z odleglosci. Pewnie ząb zepsuł się na maksa. Tuli się i tryka mnie łebkiem nie pozwalając nic pisac na laptopie. Podkarmiam ją. Więc poszła sobie na chwilę na podlogę.
Mimo kuracji odchudzającej jedynie Notka mam wrazenie, ze przytyła 8O :( tej kocie cos jest, to nie jest normalne....

Marzenia11

Post » Sob lip 12, 2014 16:08 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Marzenia11

Post » Nie lip 13, 2014 0:00 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Dzisiaj wzięłam Notusie na ręce i jest ciut lżejsza, więc moze coś drgnęlo.
Ale ma napady jedzenia, nosz normalnie z nią jak z bulimiczką.
Notusia tez ma napady smutku, dzisiaj też w trakcie zabawy połozyła sie na posłanku i zamknęła oczka... podeszłam, wygłaskałam, utuliłam.... ona od jakiegos czasu tak własnie reaguje, jakby nie wierzyla, ze tez jest rownie wazna jak inne w moim stadzie. Jak wutyliłam to sie podniosła, ogon w gorze i potem szalała za piorem.
Nutka twardo realizuje potrzebę zmieszczenia się na modemie identycznie jak to robiła Łaputek (*). Tyle że ona tak min 3 kg większa od Łapciaka jest. Śmiesznie sie gramoli i uklada, ale jakoś dzielnie trwa.
Mikusia obstawia mięsko, a jak brakuje to wędlinkę. Naprawdę z trudem jej wchodzi do pyszczka kocie jedzenie...
Milence wrzuciłam do wanny nowiutką myszkę białą, z dłguim ogonem (wrrrr...) i grzechoczącą - szalała i mordowała ją wybiegając co chwila jak ershing i wracając do lazienki.
DeeDeeś zdecydowanie dopomina sie uwagi i czułego głaskania...

Marzenia11

Post » Nie lip 13, 2014 23:28 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Obrazek Marzenko, jestem z Tobą, dopiero dziś przeczytałam. Bardzo Ci współczuję. Wierzę, że będzie lepiej.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Nie lip 13, 2014 23:33 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Iwonami pisze:Obrazek
Marzenko, jestem z Tobą, dopiero dziś przeczytałam. Bardzo Ci wspólczuję. Wierzę, że będzie lepiej.

dzięki.
Jutro mam ciężki dzień. Muszę w końcu zacząć załatwiac swoje zaległe sprawy - przywieźć rzeczy z mieszkania po kociakach, iśc na pocztę , wydrukować potrzebne rzeczy w kawiarence, pojść po barfa.... taki banał zyciowy, a ja jeste jak kloc. Jedynie poruszam się po osiedlu. U Rodziców działam, ale wrociłam wyczerpana psychicznie. Poplakuję, nie mogę spać, nie widzę dobrej przyszłości dla siebie...

Jutro potrzebna mi mobilizacja. Niech sie uda! :ok:

A dzięki Bianka 4 mam piękny portret Łaputka w przedpokoju... Bianka 4 - dziekuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]