Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 04, 2014 20:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

o ja cie :-))

śliczne te transporterki :-))

Niesamowite z tymi ludźmi.

Jedni na samą myśl się otrzasają bo to krzywda dla kota a inni przygotowują koty do zabiegu. No no no

Naprawdę nieźle działacie kobity :-)

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Pt lip 04, 2014 21:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:Koty wystąpiły w transporterach, bo wieś pomogła je złapać wyobraźcie sobie. 8O Dlatego prostuję, Sylwia ich nie łapała, czekały na Nią zapakowane i gotowe do drogi. :mrgreen:

8O 8O 8O :kotek:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lip 04, 2014 22:00 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Mało tego. Dziś padł w Mikłaszach ostatni bastion oporu przed Powszechną Sterylizacją. Starszy pan został przekonany przez mieszkańców i oddał swe dwa koty na zabiegi. :lol: :lol: :lol: Sylwia, nasz dzielny :aniolek: śpi, mam nadzieję, słodko. :1luvu:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lip 04, 2014 22:51 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Zwyciestwo :201414 :piwa:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt lip 04, 2014 23:49 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

magoska_ pisze:o ja cie :-))

śliczne te transporterki :-))

mam taki jeden jest naprawdę solidny - dobry wybór dziewczyny :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt lip 04, 2014 23:54 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Cindy pisze:Zwyciestwo :201414 :piwa:

:piwa:

Transporterki słodkie, nowe, w okazyjnej cenie i zawdzięczamy je darczyńcom PS. :lol: :1luvu: Bez nich i nowej klatki akcja w Mikłaszach by się nie odbyła.

Chiara

Post » Sob lip 05, 2014 8:09 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

:piwa: super!
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Sob lip 05, 2014 11:21 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Akcja w Gostyńcu też posuwa się do przodu, trzymam kciuki, aby nikt dziś nie zwiał swemu przeznaczeniu. :ok:

isabell36 pisze:Jutro jedziemy z Rudą i z Rudym ... ale się złożyło :ryk:
bo Rudy miał być ciachany w czwartek ale zwiał i przyszedł dopiero jak Kasia z Pingwinem od weta wróciła :mrgreen: cwany chłopak z niego :lol:
mam nadzieję, że go dzisiaj złapała, bo jak się naje to nici, trzeba będzie jechać w poniedziałek :evil:
jutro napiszę ...

Chiara

Post » Sob lip 05, 2014 13:07 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił. :( Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka :kotek: , którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę :kotek: z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.

Chiara

Post » Sob lip 05, 2014 14:16 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

:ok: Super, ze coraz Was wiecej :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob lip 05, 2014 18:32 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił. :( Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka :kotek: , którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę :kotek: z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.

"Nie ich region", nie ich problem... już nie raz to słyszałam od przeróżnych fundacji. Dopóki zwierzę umiera w naszej okolicy, to się nim zajmiemy, ale jak już za granicą powiatu, to niech zdycha, bo to nie nasza brocha.
Ręce z cyckami czasem opadają...

Zamarudziłam, więc się teraz dla kontrastu oficjalnie ucieszę, że jest nas coraz więcej! :D
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob lip 05, 2014 20:00 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Akcja w Gostyńcu też posuwa się do przodu, trzymam kciuki, aby nikt dziś nie zwiał swemu przeznaczeniu. :ok:

bo Rudy miał być ciachany w czwartek ale zwiał i przyszedł dopiero jak Kasia z Pingwinem od weta wróciła :mrgreen: cwany chłopak z niego :lol:
mam nadzieję, że go dzisiaj złapała, bo jak się naje to nici, trzeba będzie jechać w poniedziałek :evil:
jutro napiszę ...

nowe wieści:
Ruda nie ciachnięta - lekarz stwierdził, że jeszcze karmi (oni chyba nie robią cięć bocznych, a ja nie chciałam naciskać :( ) powiedział żeby przyjechać w sierpniu jak "listwa mleczna zaschnie"
Rudy też nie odjajczony bo oczywiście zwiał, jesteśmy umówione na wtorek, już wiem jak go złapać ... koty przychodzą jak ja przyjeżdżam bo wiedzą, że zawsze coś dla nich mam, pojadę w poniedziałek wieczorem, złapiemy kocurka i damy do altanki, którą dzisiaj zwolniła Zezowate Szczęście bo miała zdejmowane szwy i już może używać wolności. Oczywiście bez ofiar się nie obyło - mam całą rękę podrapaną :twisted: ale nic to, straty muszą być - dobrze że w ludziu a nie w kotach :mrgreen:

rachunek będzie wystawiony po załatwieniu wszystkiego, mamy się nie martwić - tak powiedział doktor.
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob lip 05, 2014 20:07 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

My w awaryjnej sytuacji ciachałyśmy karmiącą kotkę. Dostała na zatrzymanie laktacji i nie było problemu. Co wet, to opinia...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob lip 05, 2014 20:15 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Pani z Mikłasz, która pomogła w zeszłym tygodniu łapać tamtejsze koty, przyczaiła dwie oswojone kicie :kotek: :kotek: , zawiozła je do lecznicy, a potem odebrała na przechowanie do siebie. :20148

Wspierajcie nas, bo warto. :201430

A oto one N°47 i N°48.

Obrazek

Obrazek

I jeszcze N°47 i N°48 po zabiegach. :D Koszt 160 zł

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Sob lip 05, 2014 20:18 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

isabell36 pisze:
Chiara pisze:Akcja w Gostyńcu też posuwa się do przodu, trzymam kciuki, aby nikt dziś nie zwiał swemu przeznaczeniu. :ok:

jutro napiszę ...

nowe wieści:
Ruda nie ciachnięta - lekarz stwierdził, że jeszcze karmi (oni chyba nie robią cięć bocznych, a ja nie chciałam naciskać :( ) powiedział żeby przyjechać w sierpniu jak "listwa mleczna zaschnie"
Rudy też nie odjajczony bo oczywiście zwiał, jesteśmy umówione na wtorek, już wiem jak go złapać ... koty przychodzą jak ja przyjeżdżam bo wiedzą, że zawsze coś dla nich mam, pojadę w poniedziałek wieczorem, złapiemy kocurka i damy do altanki, którą dzisiaj zwolniła Zezowate Szczęście bo miała zdejmowane szwy i już może używać wolności. Oczywiście bez ofiar się nie obyło - mam całą rękę podrapaną :twisted: ale nic to, straty muszą być - dobrze że w ludziu a nie w kotach :mrgreen:

rachunek będzie wystawiony po załatwieniu wszystkiego, mamy się nie martwić - tak powiedział doktor.

Och Rudy, Rudy... :evil: :lol:

Chiara

[poprzednia][następna]