(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 05, 2014 15:04 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

dzięki. To sie zaczyna ukladać. Ona chyba 3 lata temu miała jakieś dziwne problemy z jelitami (podejrzenie IBD) z ktorych ledwo wyszła z zyciem.
Będę tropić i gadac z wet, już troszkę inaczej niz o Łaputku (*).
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lip 05, 2014 18:10 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

DeeDee mnie zaczepiła - do zabawy. Turlała sie po podlodze przy laptopie, udawała "wściekliznę" i... zajrzałam do pyska - kalafiory, wrociło znow plazmocytarne... smrodek z pyszczka tez jest. Ale ząbki są ok. szkoda, ze nie mam kasy na homeopatię - w tamtym roku latem ładnie pomogło. Muszę z nią pojechac do wet, bo już dawno nie byłam, moze jednak coś tam się dzieje...
A oto panienka w pełnej krasie :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

W ramach odchudzania miseczki z chrupkami stoja wysoko bądź gdzieś gdzie trzeba się wspiąć. Jedna z nich w drapakowej budce, ot proszę, DeeDee wejść nie umie, ale nawet się (jeszcze) zmieści:
Obrazek Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lip 05, 2014 18:13 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Marzenia11 pisze:W ramach odchudzania miseczki z chrupkami stoja wysoko bądź gdzieś gdzie trzeba się wspiąć. Jedna z nich w drapakowej budce, ot proszę, DeeDee wejść nie umie, ale nawet się (jeszcze) zmieści:
Obrazek Obrazek

Oj, żeby nie skończyła, jak Kubuś Puchatek na wizycie u Królika...
A myjesz czymś te ząbki?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob lip 05, 2014 18:17 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

:wink:
nie myję, wet powiedziała, żeby dolewać do wody do picia aquadent chyba, albo jakiś inny tego typu płyn. nie dolewam ... :oops: bo to drogie ciut.
Nie wiem czy DeeDee by pozwoliła sobie na takie zarządzanie jej pyskiem - ma 8 lat, duzo siły i waleczny charakter :wink: ale jak to ma pomoc to mozę zacznę, a przynajmniej sprobuję, aby zobaczyc czy się da czy nie.

Marzenia11

Post » Sob lip 05, 2014 18:29 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Nie wiem, co konkretnie może pomóc. Tu jest o wszystkich chorobach zębów i pyszczka. Na str.15-16 o plazmocytarnym zapaleniu i leczeniu tegoż.
http://www.agiliscattus.pl/dokumenty/ch ... _kotow.pdf
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie lip 06, 2014 8:48 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Marzenia11 pisze:DeeDee mnie zaczepiła - do zabawy. Turlała sie po podlodze przy laptopie, udawała "wściekliznę" i... zajrzałam do pyska - kalafiory, wrociło znow plazmocytarne... smrodek z pyszczka tez jest. Ale ząbki są ok. szkoda, ze nie mam kasy na homeopatię - w tamtym roku latem ładnie pomogło. Muszę z nią pojechac do wet, bo już dawno nie byłam, moze jednak coś tam się dzieje...

W ramach odchudzania miseczki z chrupkami stoja wysoko bądź gdzieś gdzie trzeba się wspiąć. Jedna z nich w drapakowej budce, ot proszę, DeeDee wejść nie umie, ale nawet się (jeszcze) zmieści:
Obrazek Obrazek

może spróbuj uzbierać na leczenie homeopatyczne skoro dalo takie dobre rezultaty. Pewnie nic nowego w pysiu nie dzieje się .
a tak w ogóle to tymi zdjeciami jestem ubawiona :ryk: :201461

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie lip 06, 2014 16:39 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Szykuję się do wyjazdu. Jakoś mi nie idzie. Koty smutne lub zmęczone upalem. Milenka łysa.
Już tydzień minął od odejścia Łaputka (*), trasznie szybko mija ten tydzień... poprzednie nie pędziły tak okropnie...

Marzenia11

Post » Pon lip 07, 2014 21:34 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Pierwszy dzien koty same.
Pani Ewa, ktora do nich przychodzi powiedziała mi, ze Mika schudła i jest okropnie chuda. Zd ążylam się zdenerwować, chudnie, dużo je (ale nie chrupki, chrupeczek malutko...) - wizja kolejnej bardzo chorej kotki stanęła przed oczami. Na szczęście asi2 powiedziała, że dla niej nie wyglada jakoś szczególnie chudo, choc na tle moich pozostałych grubasow to tak... no ale o one są nienormalnie grube..

Pierwszy dzień w domu - mama bardzo zmęczona psychicznie i fizycznie. Ja tez z upału ledwo stałam na nogach , ale dzialałam... mama musi odpoczywac, dzisiaj caly dzien miala cisnienie 85/50... wieczorem, po kolejnym snie już wzroslo, teraz jest normalne...

A ja myślę o Łaputku, teraz się boję o Mikę, Notkę... jak mi się te stany nie wycisza to w końcu sfiksuję do reszty.
Gorąco okropnie, nawet teraz, w końcu zabieram się za maila do babsztyla od Jeepa.

Marzenia11

Post » Wto lip 08, 2014 21:48 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Super fotka ta na parapecie :)) haha 3 kocie plany ;) fajnie zrobiona ta siatka, że kociki mogą siedzieć za oknem :) A fotka tyłka w domku - bezcenna :D Pozdrawiam :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lip 08, 2014 22:06 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Moje stadko nie je. Chrupki zjedzone przez całą dobę jedynie z jednej miseczki. Do jedzenia p-rzyszła jedynie Mika. Notusia, żarłoczek, tylko wyjrzała i się znow połozyla. Wiem, ze jest upał, ale to i tak dziwne.
Milenka wczoraj jeszcze przybiegła, ale dzisiaj się już nie pokazała. na posterunku - jak zwykle - DeeDee. Ogon w gorze, kroluje i nadstawia się do glaskania.

A Rodzicie potrzebują duzo kciukow. Z Taty odlezyną znow gorzej i lekarz nie ma już pomysłu. Mama się załamała, poza tym tworzą się dwie nowe... Wyniki Mamy są kiepskie, powiekszone całe serce, wydlużona i zmieniona aorta. Wujek google podpowiada niefajne rzeczy.
Jutro kolejny dzień. Walki o jak najlepsze "teraz" i o jutro.

Marzenia11

Post » Wto lip 08, 2014 23:00 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Marzenko moje koty dopiero teraz zainteresowały się jedzeniem (wyłączając maluchy i Fabiana:))))

oczywiście , że mocno ściskam za zdrowie rodziców. Oby wszystko się unormowało i to szybciutko. Mama ma konsultacje dobrego kardiologa?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto lip 08, 2014 23:10 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Moje też dziś prawie nie jadły, nawet mokre ledwo ruszyły, choć normalnie uwielbiają.

Kciuki za rodziców :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Śro lip 09, 2014 8:28 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

asia2 pisze:Marzenko moje koty dopiero teraz zainteresowały się jedzeniem (wyłączając maluchy i Fabiana:))))

oczywiście , że mocno ściskam za zdrowie rodziców. Oby wszystko się unormowało i to szybciutko. Mama ma konsultacje dobrego kardiologa?

Trudno powiedzieć. Po epizodzie reanimaqcyjnym szukaliśmy dobrego kardiologa - w końcu udało się ustalić polecanego i dobrego i w ogóle, ktory za 150zł powiedział mamie, ze jest ok i ze to wiek.
Teraz Mama się tego trzyma, ze nawet ten nasz lekarz, do ktorego ją zabrałysmy twierdzi, ze jest w porzadku, więc mamy się przestać czepiać.
W Warszawie mam swietnych specjalistow, w Olsztynie nie znam środowiska... Nie wiem co teraz robić, lekarka rodzinna jest oslabiajaco beznadziejna, ale pewnie trzeba bedzie najpiuerw do niej iść.
Trudno jest zabrac Rodziców do Warszawy, a Tacie tez by się przydało, bo w Warszawie jest centrum leczenia odleżyn.

Marzenia11

Post » Śro lip 09, 2014 8:31 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

Marzenko, zapytaj o maść na odleżyny z tlenem
ja tak wyleczyłam moją babcię , niestety nie umiem sobie przypomnieć nazwy kupiłam w sklepie z rzeczami do rehabilitacji
postaram się tam podejść i zapytać

babcia miała krwawe (żywa krew) odleżyny na pietach, można kupić specjalne poduszki żeby np. nogi były w powietrzu
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro lip 09, 2014 15:45 Re: (2) WAW-Mikunia.Jakoś zyjemy..Łapuś, Łapcia,moja Łapunia

mamaGiny pisze:Marzenko, zapytaj o maść na odleżyny z tlenem
ja tak wyleczyłam moją babcię , niestety nie umiem sobie przypomnieć nazwy kupiłam w sklepie z rzeczami do rehabilitacji
postaram się tam podejść i zapytać

babcia miała krwawe (żywa krew) odleżyny na pietach, można kupić specjalne poduszki żeby np. nogi były w powietrzu

Rzecz w tym, że lekarze i pięlgniarka opatreunkowa nie znają. A jak pytaja skad biorę takie rzeczy i mowię, ze z internetu to się smieją, ze jak chcę leczyc przez internet to prosze bardzo, ale oni w tym uczestniczyc nie będą. Podobnie twierdzi pielęgniarka środowiskowa, ktora przychodzi do domu na opatrunki - bedzie wykonywac jedynie zalecenia lekarza. Nie moje. Ja bym bardzo chetnie sama tate leczyła, ale to się wiąże z przenosinami do Rodzicow, a nie ma teraz takiej możliwości. A kotow na miesiac samych nie zostawię przecież. Błędne kolo i bezradność. Na szczęście mama wczoraj przyznała mi rację, że lekarz już nie ma pomysłu na leczenie. Ale boi się zmian.
Poza tym Rodzice moi kompletnie są zapatrzeni w lekarza - co powie to święte. Pielegniarka co powie to święte. Dzisiaj powiedziala mojemu tacie, że jak ma ochotę to moze zjeść sobie trochę śledzi w oleju ! Tata po ciężkim martwiczym ostrym zapaleniu trzustki! Glosno zaprotestowałam - powiedzialam, ze ona sobie powie i pojdzie, a my potem mamy kłopot, bo tata chce jeść to czego mu lekarz zabronil. Ze trzeba wiedzieć jaka choroba była i jaka jest sygtuacja i moić ostrożnie. zaczęła się wycofywac, ale tata wybiorczo bardzo slucha i zapamiętuje to co jest mu wygodnie. Z założenia robi dokładnie odwrotnie niż ja mowię. walka z wiatrakami, walka z niewiedzą i leczeniem na slepo lekarzy, walka z rodzicami, aby robili tak jak trzeba robić. Jesetm wyeksploatowana, ale nie odpuszczę.
Znow się zastanawiam, na ile moja 5tygodniowa nieobecność i opieka mamy nad tatą nie pogorszyly jej zdrowia. Bo miala badania robione całkiem niedawno i były ok. Znow podobna, niemal identyczna sytuacja jak z Łapusią (*), tylko w druga stronę.
Mam doła.

Marzenia11

[poprzednia][następna]