DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 05, 2014 12:06 Re: DTu OlaLola. Powrót z adopcji...:(

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nasze maleństwo już tak nie dziczy, rodzeństwo małego zamieszkało w Dt w Gliwicach.
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob lip 05, 2014 14:05 Re: DTu OlaLola. Nowy maluszek.

:1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lip 06, 2014 19:37 Re: DTu OlaLola. Nowy maluszek.

Ktoś ją wyrzucił w wylęgarni :( Żal dziewczynki, muszę Jej znaleźć jakiś DT...

Obrazek

OlaLola

Post » Pon lip 07, 2014 20:11 Re: DTu OlaLola. Nowy maluszek.

Ojaaa.. biedna Mała.. jak ludzie tak mogą...

KamilaK

Od: Sob gru 29, 2012 19:36

Post » Czw lip 10, 2014 11:57 Re: DTu OlaLola. Nowy maluszek.

Niestety. Problem w tym, że nie wiem gdzie ją umieścić, bo wolnych Dt brak...
Wiktorek czyli nasz maluch się dziś przeprowadza do Dt w Gliwicach, tam gdzie mieszka Jego rodzeństwo. Agnieszka stwierdziła, że go przyjmie więc dziś go zawozimy. :ok: :1luvu:

OlaLola

Post » Nie lip 13, 2014 9:32 Re: DTu OlaLola. Aprilka....

Nie wiem czy ktoś z Was pamięta Aprilkę... kotka trafiła do mnie dwa lata temu 1 kwietnia, wróciła z adopcji, bo Państwo zataili informację o alergii, a potem zamieszkała w nowym domu w Zabrzu...

Aprilka wraca z adopcji... :placz: Pani też ma alergię, co chwilę choruje i jest zmuszona oddać kotkę.
Aprilka mieszka z psem, mile widziany dom bez kotów...chyba zrobię Jej wątek, muszę pilnie szukać Jej Dt lub DS najlepiej.
U nas się załamie jak zobaczy tyle kotów, masakra była jak wróciła po raz pierwszy. Dodatkowo nie wiem co z Kropkiem, a Kredka toleruje tylko samców, na Fruzię reaguje agresją więc jak Kredka jest w pokoju, to Fruzia musi być w kuchni i na odwrót...

To Aprilka.
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto lip 15, 2014 18:29 Re: DTu OlaLola. Aprilka....

Nie mam Dt dla Aprilki, ani dla nowej koteczki z wylęgarnii.
Jeśli wszystko pójdzie dobrze w czwartek zabieramy sądowego do DT. Na razie w schronie nie odbierają, będę dzwoniła jutro uporczywie :twisted:

Takie zdjęcie znalazłam Białasia.

Obrazek

OlaLola

Post » Sob lip 19, 2014 13:14 Re: DTu OlaLola. Aprilka nie wraca! Zostaje w swoim domu !!:

Właśnie dostałam emaila takiej treści:

Witam panią serdecznie,chyba musze panią przeprosic za te sytuacje Nie spałam cała noc i jest to moja ostateczna decyzja ze nie oddaje cicika poprostu nie umiałabym zyc bez niej:-( jakos będe musiała dać sobie radę ale zapewniłam jej dom i w nim pozostanie.. Jeszcze raz najmocniej pania przepraszam za zaistniałą sytuację.. Jeżeli ma pani ochote poslę zdjęcia jak wyglada:-)

Bardzo się cieszę. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Post » Sob lip 19, 2014 14:19 Re: DTu OlaLola. Aprilka nie wraca! Zostaje w swoim domu !!:

OlaLola pisze:Właśnie dostałam emaila takiej treści:

Witam panią serdecznie,chyba musze panią przeprosic za te sytuacje Nie spałam cała noc i jest to moja ostateczna decyzja ze nie oddaje cicika poprostu nie umiałabym zyc bez niej:-( jakos będe musiała dać sobie radę ale zapewniłam jej dom i w nim pozostanie.. Jeszcze raz najmocniej pania przepraszam za zaistniałą sytuację.. Jeżeli ma pani ochote poslę zdjęcia jak wyglada:-)

Bardzo się cieszę. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: jesli są checi , da sie radę , a chęci sa , decyzja przemyślana :piwa:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob lip 19, 2014 14:34 Re: DTu OlaLola. Aprilka nie wraca! Zostaje w swoim domu !!:

Tak. Napisałam Pani o forum i że może liczyć na naszą pomoc. :ok:

Trochę info.

Dokarmiam kota pod blokiem. Jest biały, z burym ogonem i plamkami na tyłku. Chudy, brudny, zaniedbany. Nie widuję go, ale jedzonko znika. Póki trwa ocieplanie bloku nici z oswajaniem ( a ten raz co go widziałam, bał się podejść). Jak tylko ocieplanie się zakończy postaram się go oswajać, złapać w najgorszym razie chociaż na kastrację. Przychodzi nocą (tak myślę, że to on, bo u nas nigdy kotów nie było).

Psiaka w schronie nie dostałam, bo nie miał szczepień i kastracji. Wykąpali go w schronie - fajnie wygląda, merdał ogonkiem i patrzył... Jest też Pani chętna na adopcję białasia do Pani pójdę we wtorek, bo dziś nie dałam rady, a sobota niedziela zamknięte (pójdę do pracy do Pani, bo wiem gdzie pracuje).

W schronisku jest też jamniś 9 letni strasznie mi go żal... tzn nie wiem czy jest bo Pan nie pamiętał, poprosiłam żeby sprawdził, czy ten jamnior jest. Na stronie napisane, że jest w schronisku 3 lata...
też chciałabym go wyciągnąć... pierwszy od góry.
http://www.schronisko-miedary.com/index ... itstart=18

Zaraz jadę na Osadę Jana (osiedle w TG) gdzie Pani znalazła dwa kociaki pod krzakiem. Pani zostawi je u siebie na DT, jadę zaopatrzyć w jedzonko/żwirek. Odpchlę kociaki i odrobaczę. Porobię zdjęcia. Gdyby ktoś chciał wesprzeć maluszki jedzonkiem zwłaszcza mokrym, będziemy MEGA wdzięczni.
Zdjęcia dziś lub jutro wrzucę.

OlaLola

Post » Sob lip 19, 2014 17:40 Re: DTu OlaLola. Aprilka nie wraca! Zostaje w swoim domu !!:

Wróciłam od kociaków. Fajne dwie dziewczynki:)
Znalazł ich pies Państwa w krzaczkach i tym samym uratował im życie. Mile widziana karma, Animonda dla kociaków.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto lip 29, 2014 10:42 Re: DTu OlaLola. Aprilka nie wraca! Zostaje w swoim domu !!:

Paczka z karmą dla maleństw już w drodze :)
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto lip 29, 2014 17:34 Re: DTu OlaLola. Aprilka nie wraca! Zostaje w swoim domu !!:

Bardzo, bardzo dziękujemy :)
Na akcji adopcyjnej niestety nie było chętnych na Kredkę ani Arisia :(
Ale przynajmniej kotka z wylęgarnii nie jest bezdomna, to wysterylizowana wychodząca koteczka, która ma swój dom.

OlaLola

Post » Wto sie 05, 2014 16:42 Re: DTu OlaLola. Aprilka nie wraca! Zostaje w swoim domu !!:

Dziękujemy za jedzonko Alatce, co prawda zjada je Ariś, bo Pani od kocic szylkretki i czarnej postanowiła je adoptować, więc myślę, że sama kupi im jedzonko.
Tomasz na antybiotyku, bo straszliwie pokichuje, Kredka nadal nie akceptuje Fruzi oddzielamy. Domków brak...

OlaLola

Post » Wto sie 05, 2014 17:20 Re: DTu OlaLola. Aprilka nie wraca! Zostaje w swoim domu !!:

Właśnie dlatego wysłałam jedzonko do Ciebie, bo wiedziałam, że się przyda :D Na zdrówko, Ari :D
Bardzo się cieszę, że dwie koteczki mają już dom :piwa:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

[poprzednia][następna]