Przepisy dla Kasi
Pasta z bobu200 g bobu
2 ząbki czosnku
1 łyżka płatków drożdżowych
2 łyżki oleju
sól, pieprz
ew. posiekany koperek
Bób ugotować, ostudzony obrać ze skórki, wszystko zblendować na gładko.
Bez płatków chyba też może być, ja akurat mam, bo potrzebowałam do "sosu beszamelowego".
Pasta z zielonego groszkupuszka zielonego groszku
ząbek czosnku
kilka oliwek zielonych
olej
Zblendować: odsączony groszek, ząbek czosnku, kilka oliwek, 2 łyżki oleju.
Pasta z czerwonej fasolipuszka czerwonej fasoli
ząbek czosnku
oregano, papryka słodka, ostra, sól, pieprz
olej
Zblendować: odsączoną fasolę, ząbek czosnku, 2 łyżeczki papryki słodkiej, trochę ostrej, 2 łyżeczki oregano, 2 łyżki oleju.
Nie jest łatwo. Przede wszystkim dlatego, że jest bardzo drogie wszystko. W Niemczech mleko roślinne jest tańsze niż to od krowy. A u nas?

Uczę się gotować, wyszukuję przepisy, idzie mi coraz lepiej, Krzyśkowi smakuje moja kuchnia. Najgorzej jest właśnie "w gościach". Rzadko gdzieś bywam, to prawda. Mama się już przestwiła, u mamy Krzyśka też mogę liczyć na ziemniaki z wody, warzywa na parze i surówkę bez śmietany
Świetna ta kura
