♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 29, 2014 16:41 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

szok jakie pieniądze proponują :evil:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie cze 29, 2014 16:43 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Aniuś, myślę że w końcu znajdziesz satysfakcjonującą pracę, za godziwe pieniążki, a nie za 4 zł... Poszukaj właśnie na portalach: pracuj.pl, gazetapraca, tam jest czasem trochę takich ogłoszeń typu opieka nad dzieckiem :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie cze 29, 2014 16:45 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

moja teściowa dostaje 8 zł/h
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie cze 29, 2014 17:19 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Powiem szczerze, że gdyby nie fakt, że w tym sklepie nie ma szans na umowę, to zgodziłabym się pracować nawet za te 4 zł/h. Gdyby 'tylko' była umowa. Faktem jest jednak to, że 4 zł/h to mało i ... jest to wyzysk. Teraz kiedy nie mam z kim małej zostawić, to w grę wchodzi tylko opieka nad dzieckiem ( niestety tu umowy nie będzie również, ale nie będzie problemu z małą ) lub praca na same nocki - kilka lat tak pracowałam, więc nie byłby to dla mnie problem.

Madzia Przeglądam ogłoszenia właśnie :)

Marcelkowo i Lunkowo, niedzielnie :)

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie cze 29, 2014 18:10 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Marcelkowo i Lunkowo, niedzielnie :)

Obrazek

Obrazek[/quote]
:1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 29, 2014 19:51 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Nie no 4 złote za godzinę, bez umowy... Aż chętnie bym tam nasłała PIP bo mi się scyzoryk w kieszeni otwiera :evil:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie cze 29, 2014 20:08 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Musiałabyś pracować po 24h na dobę, aby zarobić jakieś normalne pieniążki.
Mój 18 letni syn pracuje w weekendy za 9,80 za godzinę, na umowę zlecenie.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie cze 29, 2014 21:42 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Kochana Luna!!! <3 no i Marcelek dostojnie łypie oczkiem :mrgreen:

Powiem Wam, że to co się dzieje w tym kraju jeśli chodzi o pracę, woła o pomstę do nieba. W najnowszym Twoim Stylu bodajże jest obszerny artykuł na ten temat - "Polka pracuje za darmo". Zanim dostałam pracę na uczelni rozważałam wyjazd za granicę. Ludzie pierniczą takie życie i jadą za granicę, gdzie są docenieni i wynagrodzeni uczciwie. Kilku znajomych jest w Niemczech, mój brat już prawie 10 lat w Anglii.
Dostawałam ciężkiej nerwicy mając ukończone 4 kierunki studiów i zarabiając przez pół roku maksymalnie 100-150 zł miesięcznie, bo w poprzedniej pracy umowa mi się skończyła i zostało jedynie dorabianie w szpitalu na godziny. Jakby ktoś mi dawał w twarz co miesiąc. Oczywiście musiałam korzystać z pomocy rodziców, mieszkam z nimi cały czas więc nie musiałam się martwić o nic, ale gdybym utrzymywała się sama to musiałabym chyba iść pod most i rozejrzeć się za solidnym kartonem.
Na razie - odpukać jest ok i mam nadzieję, że nic się nie zmieni.
Aniu, bądź silna - czasem trzeba przetrzymać fatalny okres po to, żeby nagle - ni stąd ni zowąd, przyszła lepsza propozycja.
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pon cze 30, 2014 13:46 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

ab. pisze:Musiałabyś pracować po 24h na dobę, aby zarobić jakieś normalne pieniążki.
Mój 18 letni syn pracuje w weekendy za 9,80 za godzinę, na umowę zlecenie.

Dokładnie....

Jednak gdyby była tam normalna umowa, to na pewno rozważyłabym tą propozycję pracy, bo "tonący brzytwy się chwyta"... Dzisiaj dostałam nr telefonu do pewnej firmy, w której pracują moje dwie znajome. Niby rekrutacja już zakończona, ale coś tam słyszały, że chyba będą jeszcze szukali
Pań do pracy ( tylko Pań, pakowanie wacików ). Zadzwoniłam i zapytałam czy ogłoszenie dotyczące pracy jest jeszcze aktualne. Pan odpowiedział "I tak i nie". Kazał jednak przyjechać jutro na rozmowę - tak więc jutro jadę. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to będę dzwoniła do naszego Domu Kultury, bo kiedyś były tam na wakacje turnusy organizowane dla dzieci, różne zabawy, tańce,wyjścia na spacery - koszt za miesiąc, to około 80 złotych, ale nie wiem czy w tej chwili coś takiego jeszcze tam jest, jeżeli tak, to Wikusia mogłaby na takie zajęcia wtedy chodzić. Zobaczymy :)

vanesia Moja siostra wyjechała kilka lat temu do Niemiec. Koleżanki załatwiły Jej tam pracę, na początku mieszkała z Nimi, ale po miesiącu wynajęła pokój i jest bardzo zadowolona z życia tam. Jest zadowolona ze swojej pensji. Pracuje w firmie sprzątającej. Praca jest ciężka, ale nie musi sobie niczego odmawiać. Tutaj pracowała na czarno, na nocki i żyło się ciężko, a tam?. Bez porównania. Nie zamierza wracać do Polski, wcale się Jej nie dziwię, tam ma naprawdę dobre życie. Dziękuję za dodanie otuchy :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Pon cze 30, 2014 21:35 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć pracę.

Co do zagranicy, to niestety macie rację. Kupa ludzi tam wyjeżdża i żyje na super poziomie. Mój ojciec na przykład - w Polsce cały czas mu sugerowano, że już jest za stary, że są młodsi, wykształceni. Pojechał do Oslo, gdzie doceniono go za doświadczenie, pracowitość i uczciwość. Zarabia kupę kasy, pracując normalnie po 7-8 godzin dziennie jako elektryk. Wszyscy go szanują. Stać go na super wypasione wakacje, wynajem domu, markowe ciuchy, sprzęt itp. No i oczywiście pracuje na umowę o pracę, weekendy wolne.

A u nas w Polsce? Możesz mieć studia, jedne, drugie, trzecie, kursy, języki. Na nic.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon cze 30, 2014 22:13 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Takie są niestety realia, mnóstwo ludzi wyjeżdża z Polski, bo z pracą tu ciężko, a jeżeli już jakaś jest, to sami widzicie - 4 zł za godzinę i żadnej umowy - to kpina...

Jutro rano jadę do tej firmy na rozmowę, zobaczymy czy coś z tego wyniknie :)

ps. nie mogę pisać,mój laptop całkiem ześwirował - spacja po naciśnięciu robi wielkie odstępy :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Obrazek

aannee99

Post » Wto lip 01, 2014 13:30 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Niestety, okazało się, że owszem - poszukują do pracy, ale w systemie 3 zmianowym, nie ma szans na to bym miała jak tam dojeżdżać :( Miałam nadzieję, że będą potrzebowali na halę, na której moje dwie znajome pracują ( od Nich dostałam namiary ) od 6 do 14 - dojeżdżają razem, są z mojej miejscowości i z dojazdem nie byłoby problemu, a tak - no niestety :(
Obrazek

aannee99

Post » Wto lip 01, 2014 14:16 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Oj szkoda.
Pamiętaj, że nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto lip 01, 2014 19:57 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

Z okazji światowego Dnia Psa Wszystkiego Najlepszego dla Luny :D
Pako

Post » Wto lip 01, 2014 22:38 Re: ♥♥♥ Marcelek ♥♥♥

ab. pisze:Oj szkoda.
Pamiętaj, że nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło.

Dziękuję :1luvu:

Marysiu, dziękuję w imieniu Lunki za pamięć oraz życzenia :1luvu:

Dla osłody zrobiłam dzisiaj Kubsiową słodycz :)

Obrazek
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]