Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2014 15:48 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

Dokładnie tak, a nawet tak myślę...KOCHA! :mrgreen: :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto cze 24, 2014 19:32 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

lucka1 pisze:Wczoraj stłukłam drugi talerzyk od zastawy stołowej, którą Duża dostała na X -owe :) urodziny, no myślałam piekło się rozpęta, a Ona wzięła mnie na ręce ( zawsze przy tym mówi -ty nic nie ważysz) przytuliła i powiedziała i tak cię kocham mały Dziadu :1luvu:
chyba mnie lubi :?:

To dlaczemu na Ciebie "Dziadu" mówi? Przecież Ty jesteś maleńka kotecia, a nie jakiś dziadu
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto cze 24, 2014 22:03 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

MaryLux pisze:
lucka1 pisze:Wczoraj stłukłam drugi talerzyk od zastawy stołowej, którą Duża dostała na X -owe :) urodziny, no myślałam piekło się rozpęta, a Ona wzięła mnie na ręce ( zawsze przy tym mówi -ty nic nie ważysz) przytuliła i powiedziała i tak cię kocham mały Dziadu :1luvu:
chyba mnie lubi :?:

To dlaczemu na Ciebie "Dziadu" mówi? Przecież Ty jesteś maleńka kotecia, a nie jakiś dziadu
Inka

Bo ona ma takie poczucie humoru :) lubi rozśmieszać, a po " mały Dziadu" następuje przytulanie więc jej wybaczam, bo ja rozrabiaka jestem choć w słodkim ciele
Obrazek

lucka1

Od: Śro sty 19, 2011 9:53

Post » Śro cze 25, 2014 7:25 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

No więc byłam na szczepieniu wczoraj w ruch poszedł purevax rcp, za miesiąc chlamydia ( i tu się zastanawiam) a za kolejny miesiąc białaczka. Grzeczna byłam, nie jęknęłam nawet, bo i sam zastrzyk sprawie zrobiony był. Duża nalegała żeby w lewą tylnią łapkę mi dać, ale vetka nie do końca zastosowała się do prośby , niby w lewą ale moim zdaniem nieco za wysoko.
Duża powiedziała, że białaczki nie pozwoli już dać tak wysoko, bo choć szczepienie purevaxem boi się po mięśniaka poszczepiennego.
Mam prośbę wypowiedzcie się co do chlamydi czy szczepić bo Mijunia to kotek niewychodzący a czytając wątki różne są zdania. Na koniec powiem, że vetka dodała, że w okolicy niewiele jest szczepionych kotów, czasem na tylko wściekliznę :cry:
Obrazek

lucka1

Post » Śro cze 25, 2014 10:52 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

Musisz przemyśleć. Czy mała będzie wychodzić? Czy będzie miała kontakt z innymi, nieznanymi kotami? Czy w domownik któryś ma chlamydie? To dziadostwo przenosi się przez bliski kontakt - np przez wylizywanie się wzajemne kotków. I szczepionka nie jest 100% pewna, chociaż u mnie na razie się sprawdza. Morfeusz mój ma chlamydię, więc szczepię Gajkę i Joachimka.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro cze 25, 2014 11:56 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

Mam Tinusię, ale ona w zasadzie nie choruje, ostatnio rok temu, miała spadek formy i miała temperaturę nie wiadomo od czego a jest u nas ponad dwa lata. Więc nie wiem jak mam poznać że ona ma chlymadię ? Na razie są separowane aż do ostatniego szczepienia czyli dwa miesiące jeszczem, choć tak by chciały sie bawić razem, aż mi ich szkoda.
Obrazek

lucka1

Post » Czw cze 26, 2014 10:01 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

Kochane, nie macie doświadczenia z chlymadią ? szczepić czy nie ? Poważnie rozważam odwołanie tego szczepienia, wydaje mi się ryzyko małe, bo chyba coś bym zauważyła u Tiny ? a boję sie poszczepiennego, wiem że muszę zaszczepić na białaczkę a dwa zastrzyki z możliwością poszczepiennego to chyba za dużo :?
Obrazek

lucka1

Post » Czw cze 26, 2014 10:05 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

Jak już napisałam, jeżeli mała nie będzie miała kontaktu z obcymi kotami a domownicy są zdrowi, szczepienie na chlamydie nie jest konieczne. Jeżeli Tinusia miałaby chlamydię, na pewno byś wiedziała, by Ci częściej chorowała. Chlamydia objawia się częstym, przewlekłym zapaleniem spojówek. Można zrobić test na chlamydie - zapytaj weta.

Sihaja

Post » Pt cze 27, 2014 7:35 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

Sihaja pisze:Jak już napisałam, jeżeli mała nie będzie miała kontaktu z obcymi kotami a domownicy są zdrowi, szczepienie na chlamydie nie jest konieczne. Jeżeli Tinusia miałaby chlamydię, na pewno byś wiedziała, by Ci częściej chorowała. Chlamydia objawia się częstym, przewlekłym zapaleniem spojówek. Można zrobić test na chlamydie - zapytaj weta.

Masz rację podpytam vetki, choć przy okazji ostatniej wizyty oznajmiła, że już kupiła dla Mia tą szczepionkę, ostatecznie mogę nawet za nią zapłacić a nie skorzystać niech zaszczepić jakieś innego kota, mają przecież pod opieką pogotowie dla bezdomnych.
Obrazek

lucka1

Post » Sob cze 28, 2014 9:39 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

I co ?
:)

Sihaja

Post » Pon cze 30, 2014 18:10 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

Bry! 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lip 01, 2014 10:03 Re: Malutka Mia - 6 tygodni szczęścia i rozterki

Przepraszam ale nie miałam czasu, żeby zajrzeć na forum. Weekend był pracowity i szczęśliwy, przyjęcie dla gości się udało, a kurczak w kapuście pyszny choć nie dosoliłam ale bardzo fajnie wyszedł. W poniedziałek miałam wyjazd, a wczoraj poprostu padłam na twarz i musiałam odpocząć po południu. Ale już wracamy na forum :1luvu: i witamy się
Obrazek

lucka1

[poprzednia][następna]