Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:Zapłaciłam też za żwirek i jedzonko dla naszych bielskich dziczków na czas rekonwalescencji po zabiegach. Mamy wspaniałe ceny zabiegów: 80 zł za kotkę i 40 zł za kocurka dlatego musimy je sami wykarmić. I tak patrząc na te ceny wyliczyłam szybko, że dostaliśmy ceny hurtowe. Już aż mi głupio po tym jak wczoraj kilku lekarzy pod rząd poinformowało mnie, że nawet 120 zł za sterylkę to dla nich kwota nieakceptowalna, bo na bezdomnych kotach muszą oni zarobić. Lekarz nasz bielski niech żyje!I reszta szlachetnych, wspierających naszą akcję z dobroci serc też!
fiołeczka pisze:Grosika nie wyśle bo ciężko z kasą ale za to umieszcze wpis na blogu o was tylko pottzebne mi jest od kiedy dokładnie dzialacie, na jakie konto wpłacać pieniądze i link do stromy internetowej jak jest. Jeszcze podam czym się dokładnie zajmujecie, podam link do fb. Przynajmniej tak będę mogła się odwdzięczyć i wam pomóc.
MalgWroclaw pisze:Chiara pisze:Zapłaciłam też za żwirek i jedzonko dla naszych bielskich dziczków na czas rekonwalescencji po zabiegach. Mamy wspaniałe ceny zabiegów: 80 zł za kotkę i 40 zł za kocurka dlatego musimy je sami wykarmić. I tak patrząc na te ceny wyliczyłam szybko, że dostaliśmy ceny hurtowe. Już aż mi głupio po tym jak wczoraj kilku lekarzy pod rząd poinformowało mnie, że nawet 120 zł za sterylkę to dla nich kwota nieakceptowalna, bo na bezdomnych kotach muszą oni zarobić. Lekarz nasz bielski niech żyje!I reszta szlachetnych, wspierających naszą akcję z dobroci serc też!
Mnóstwo dobrych wiadomości![]()
80 zł za kotkę to jest bardzo mało, nie wiem, czy choćby po kosztach. 120 zł... wiesz, nie mam wglądu w ceny hurtowe leków, przyrządów, nici (potrzebnych do wykonania zabiegu wiedzy i umiejętności nie bardzo da się potraktować wymiernie), ale trudno jest mi oceniać lekarza źle. Bo lekarz żyje z wykonywania swojego zawodu. Musi płacić własne rachunki. Samo dobre serce nie wystarczy do przeżycia.
Chiara pisze:Jedna z mieszkanek wsi Mikłasze złapała i przywiozła do lecznicy na zabieg pięć kotów płci nieznanej. Na razie.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
neron pisze:Wielkie hura![]()
Mamy talony od miasta na sterylkę dla 10 kotek. Myślę i mam nadzieję, że to aż nad to
Jak tylko chirurg wróci z urlopu działamy dalej.
Chiara pisze:Neron dała czadu i załatwiła sobie wszystko sama.![]()
![]()
Także jej kotkę skreślę z listy.
neron pisze:Wielkie hura![]()
Mamy talony od miasta na sterylkę dla 10 kotek. Myślę i mam nadzieję, że to aż nad to
Jak tylko chirurg wróci z urlopu działamy dalej.
Zosik pisze:Chiara pisze:Jedna z mieszkanek wsi Mikłasze złapała i przywiozła do lecznicy na zabieg pięć kotów płci nieznanej. Na razie.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
oooo! sama tak z siebie przywiozła?
dzieją się rzeczy fantastyczne...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Szymkowa i 78 gości