12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Wątek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2014 7:36 Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia jedzie :)

jaka cudowna <3
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Wto cze 24, 2014 8:01 Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia jedzie :)

Prześliczna! :1luvu: A najważniejsze że miła i dobrze wychowana. :ok:
Gratulacje! :piwa:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto cze 24, 2014 8:22 Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia jedzie :)

MalgWroclaw pisze:Miejmy nadzieję, że nie szczeka, bo sąsiedzi...
no wlasnie nie wiemy......dopiero w czwartek bede mogla popodsluchiwac jak sie zachowuje. Jest gadatliwa...do patykow szczeka dosc cicho i wyzszym glosem niz GAPKA. Gapa w ogole byla z natury cicha.

Rano wpadla na chwile do kotów.
Koty ja widzac z balkonu sie wycofaly.....ale bez ucieczki....po prostu daly jej wejsc.

JAGUSIA juz do mnie wkracza a nie wpada. Zastanawiam sie na ile jest pobudzona zmiana domku a na ile to jej natura. Wkracza spokojnym krokiem a nie tanczac ;)
Dzisiaj bardzo ladnie weszla , przyszla do mnie poglaskac sie. Na ten widok Gucio odliczyl ile razy ja glaszcze i jak poszla zazyczyl sobie porannego masazu.Rys byl zaspany jak ja....siedzial na lozku i patrzyl, bo u mnie koty maja tak wolny start jak ja. Smakusia zagladala z sofy co robimy.

Bardzo cennymi uwagami podzielila sie ze mna halbina , ktora miewala psy do adopcji.
Jagusia zachowuje sie tak jak przepowiedziala. Drepcze przy nas wszedzie. Jak my wstajemy to ona tez. Na pewno ma metlik w psiej glowie...ale pomalu jej sie to uklada.Podobno ta faza potrwa dwa tygodnie do miesiaca. Jaga ma bardzo dobra pamiec.....topografie okolicy juz ma opanowana. Dzis pewnie znow bedzie dzunglowanie. Las zostawimy na weekend. Bardzo ladnie w ogrodku przychodzila na wolanie....daje tez lapke.
Juz wie ze mieszka u brata. U mnie wchodzi sie witac. Zna juz rozklad misek z woda. Ale jej nie karmie....by nie mieszalo jej sie kto jest glownym opiekunem.
Koty pokochaly jej transporter.....co chwile widze ze ktores sie w nim melinuje. Ma ktos z Was doswiadczenia we wprowadzaniu doroslego pieska do domu?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto cze 24, 2014 11:33 Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia jedzie :)

ale nowina 8O
powodzenia życzę :)

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Wto cze 24, 2014 15:36 Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia jedzie :)

Fajnie, że wszystko ok. :P Tytuł zmień, Jagusia już jest. :lol:
I doberek!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto cze 24, 2014 17:27 Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia jedzie :)

Nowy wąt można założyć, z nowym tytułem.
o Gapce będziemy pamiętać zawsze.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 24, 2014 21:45 Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia jedzie :)

anulka111 pisze:
MalgWroclaw pisze:Miejmy nadzieję, że nie szczeka, bo sąsiedzi...
no wlasnie nie wiemy......dopiero w czwartek bede mogla popodsluchiwac jak sie zachowuje. Jest gadatliwa...do patykow szczeka dosc cicho i wyzszym glosem niz GAPKA. Gapa w ogole byla z natury cicha.

Rano wpadla na chwile do kotów.
Koty ja widzac z balkonu sie wycofaly.....ale bez ucieczki....po prostu daly jej wejsc.

JAGUSIA juz do mnie wkracza a nie wpada. Zastanawiam sie na ile jest pobudzona zmiana domku a na ile to jej natura. Wkracza spokojnym krokiem a nie tanczac ;)
Dzisiaj bardzo ladnie weszla , przyszla do mnie poglaskac sie. Na ten widok Gucio odliczyl ile razy ja glaszcze i jak poszla zazyczyl sobie porannego masazu.Rys byl zaspany jak ja....siedzial na lozku i patrzyl, bo u mnie koty maja tak wolny start jak ja. Smakusia zagladala z sofy co robimy.

Bardzo cennymi uwagami podzielila sie ze mna halbina , ktora miewala psy do adopcji.
Jagusia zachowuje sie tak jak przepowiedziala. Drepcze przy nas wszedzie. Jak my wstajemy to ona tez. Na pewno ma metlik w psiej glowie...ale pomalu jej sie to uklada.Podobno ta faza potrwa dwa tygodnie do miesiaca. Jaga ma bardzo dobra pamiec.....topografie okolicy juz ma opanowana. Dzis pewnie znow bedzie dzunglowanie. Las zostawimy na weekend. Bardzo ladnie w ogrodku przychodzila na wolanie....daje tez lapke.
Juz wie ze mieszka u brata. U mnie wchodzi sie witac. Zna juz rozklad misek z woda. Ale jej nie karmie....by nie mieszalo jej sie kto jest glownym opiekunem.
Koty pokochaly jej transporter.....co chwile widze ze ktores sie w nim melinuje. Ma ktos z Was doswiadczenia we wprowadzaniu doroslego pieska do domu?

Anulka, ale chcesz nastepnego wprowadzać? :ryk: Bo Jagusia sie pieknie wprowadziła.
U mnie budynku mieszka 5 psów - 3 jazgotliwe i niewychowane - tych moje koty sie boją i jak słyszą za drzwiami to warczą.
Skipera i Tinę to do mieszkania możemy wpuszczać i niektóre nasze dziewczyny z nimi noskują, ale czasem usuwaja sie, bo psy dość ruchliwe, a i ogonem merdajacym mozna dostać ( ostatnio Tina zapukała do nas ogonem właśnie).
U Was to pieknie idzie :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Śro cze 25, 2014 11:37 Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia jedzie :)

Dzis jest z bratem....a rano zanim ja zabral nagrywaljsmy czy zacznie chyłkac lub szczekac.....i ile po jego wyjsciu do pracy.

Mam nadzieje ze jej poprzedni opiekunowie sie nie rozmysla bo my ja juz kochamy.
Pracujemy nad rytualami by jej sie swiat na nowo poukladal. Dzis wkroczyla do mnie jak jeszcze lezalam.....wylizala mi ucho.....ona jeszcze nie wie ze za lizaniem to ja nie przepadam. Mialam oczy takie 8O . :ryk:
Z zachowania jest przemila .....wdzieczy sie i tanczy do kazdego ......dlatego na spacerach musimy uwazac, bo nie kazdy lubi duze psy. A jest bardzo szybka w reakcjach.
Dzis zaloze watek. Wczoraj po dwoch zarwanych nocach padlam.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro cze 25, 2014 13:37 Re: 12 Ryś, Gucio,Niunia i Gapka za Tm. Jagusia juz jest u n

Ostatnio edytowano Śro cze 25, 2014 13:47 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zamknęłam na prośbę Założycielki.

anulka111

[poprzednia]