Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2014 15:16 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Aaa i Guciałek tnie kartony w drobny mak, tak dokładnie, miarowo, do samego końca.

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Wto cze 24, 2014 15:29 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Koty się domagają wyjścia rano.. To wypuszczam, ale jak widzę że ziąb i one siedzą tymi swoimi kocimi dupkami na zimnych płytkach to mnie szlag trafia na miejscu :twisted: No bo mi się wydaje, że im jest w dupki zimno, ale są zbyt zafascynowane otoczeniem i nie zwracają na to uwagi. Jestem nadopiekuńczą matką 8O

Muszę im ogarnąć karton, nagram te małe diaboły szatańskie :mrgreen:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Wto cze 24, 2014 15:47 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

kotelsonciorny pisze:Koty się domagają wyjścia rano.. To wypuszczam, ale jak widzę że ziąb i one siedzą tymi swoimi kocimi dupkami na zimnych płytkach to mnie szlag trafia na miejscu :twisted: No bo mi się wydaje, że im jest w dupki zimno, ale są zbyt zafascynowane otoczeniem i nie zwracają na to uwagi. Jestem nadopiekuńczą matką 8O

A kup im sztuczną trawę z metra.
Świetnie się sprawdzała przy starym psie mojej ciotki (zawsze skopywał kocyki w narożnik); i łatwo ją wyczyścić, bo plastikowa jest.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto cze 24, 2014 15:51 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

kotelsonciorny pisze:Koty się domagają wyjścia rano.. To wypuszczam, ale jak widzę że ziąb i one siedzą tymi swoimi kocimi dupkami na zimnych płytkach to mnie szlag trafia na miejscu :twisted: No bo mi się wydaje, że im jest w dupki zimno, ale są zbyt zafascynowane otoczeniem i nie zwracają na to uwagi.

Też mi się tak wydaje,ale ... nie mam czasu rano i zostawiam je, niech same decydują :wink: Ja to wredna matka jestem ... :wink:

bb0702

Post » Wto cze 24, 2014 15:53 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

felin pisze:
kotelsonciorny pisze:Koty się domagają wyjścia rano.. To wypuszczam, ale jak widzę że ziąb i one siedzą tymi swoimi kocimi dupkami na zimnych płytkach to mnie szlag trafia na miejscu :twisted: No bo mi się wydaje, że im jest w dupki zimno, ale są zbyt zafascynowane otoczeniem i nie zwracają na to uwagi. Jestem nadopiekuńczą matką 8O

A kup im sztuczną trawę z metra.
Świetnie się sprawdzała przy starym psie mojej ciotki (zawsze skopywał kocyki w narożnik); i łatwo ją wyczyścić, bo plastikowa jest.

Ta sztuczna trawa to świetny pomysł jest, muszę porozmawiać z moim mężczyzną o tym, bo wydaje mi się że to będzie super rozwiązanie :D

Ja też bym zostawiała koty na balkonie, ale mam poza marznącymi dupkami obawy żeby czegoś nie odwaliły.. W sensie pogryzienia siatki (chociaż nie wiem z czego musiałyby mieć zębole żeby ją przegryźć). No szarpią mną irracjonalne strachy :evil:

kotelsonciorny

Post » Wto cze 24, 2014 15:55 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Ja też poszukam tej sztucznej trawy. Dobrze się czegoś dowiedzieć , dzięki !

bb0702

Post » Wto cze 24, 2014 16:05 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

bb0702 pisze:Ja też poszukam tej sztucznej trawy. Dobrze się czegoś dowiedzieć , dzięki !

Sprawdziłam w leroy-merlin, kosztuje koło 14zł ma metr kwadratowy, więc nie wydaje mi się, żeby, przynajmniej u nas, były to duże koszty. Nasz balkon to 3,6 metra długości, ale szerokość muszę sprawdzić. Super sprawa, na serio.

kotelsonciorny

Post » Wto cze 24, 2014 16:19 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

O tej trawie czytałam już na forum.Ponoć bardzo fajna rzecz.Tylko jak to czyścić? Płytki łatwo, a to?
Moje koty wychodzą na balkon nawet w trzaskający mróz, same chcą, wracają jednak szybko.Nic im nie jest, zahartowane są.Samych kotów na długo nie zostawiałabym na balkonie, jakoś bałabym się.Po tym, jak Milo pogryzła siatkę to już uważam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 24, 2014 16:24 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Też się właśnie zastanawiam jak to sprzątać. Płytki jadę mopem i siup, podłoga czysta. Ale może można to np. odkurzyć?

Chyba muszę zmienić swoją nadopiekuńczość w rozsądek 8O

kotelsonciorny

Post » Wto cze 24, 2014 16:34 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

ewar pisze:O tej trawie czytałam już na forum.Ponoć bardzo fajna rzecz.Tylko jak to czyścić? Płytki łatwo, a to?
Moje koty wychodzą na balkon nawet w trzaskający mróz, same chcą, wracają jednak szybko.Nic im nie jest, zahartowane są.Samych kotów na długo nie zostawiałabym na balkonie, jakoś bałabym się.Po tym, jak Milo pogryzła siatkę to już uważam.

Wsadza się pod kran i tyle.
Większe kłaki odkurzacz wsiorbie.
Naprawdę fajna jest - samemu też można na bosaka na balkon wyleźć.
I nie płowieje.

felin

Post » Wto cze 24, 2014 16:35 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

kotelsonciorny pisze:
bb0702 pisze:Ja też poszukam tej sztucznej trawy. Dobrze się czegoś dowiedzieć , dzięki !

Sprawdziłam w leroy-merlin, kosztuje koło 14zł ma metr kwadratowy, więc nie wydaje mi się, żeby, przynajmniej u nas, były to duże koszty. Nasz balkon to 3,6 metra długości, ale szerokość muszę sprawdzić. Super sprawa, na serio.

Ona, o ile pamiętam (bo to ja ją dla piesa kupowałam) dość szeroka jest. U ciotki szerokość starczyła na długość balkonu.

felin

Post » Wto cze 24, 2014 16:37 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

kotelsonciorny

Post » Wto cze 24, 2014 16:43 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Ciężko mi powiedzieć. To najlepiej obejrzeć w oryginale.
Jak najdrobniejsza musi być, znaczy te źdźbła niby, bo wtedy jest miękka.
W obi i czymś tam jeszcze też jest.

felin

Post » Wto cze 24, 2014 16:46 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Po pracy jadę obejrzeć :twisted: Baaaaardzo mi się to spodobało, poza tym w gruncie rzeczy wydaje się być dość praktycznym rozwiązaniem. Jeśli można odkurzyć to problem z głowy. Koty, szykujcie się na rewolucję balkonową :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Wto cze 24, 2014 19:48 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Z wieczornych opowieści.

Pafnucego ulubioną aktywnością jest wpychanie wszelkich zdobyczy pod meble. W zasadzie to nie tylko pod meble. W zasadzie to wszędzie. Dzięki tej aktywności sofa lekko ucierpiała, ale co tam, jeden mały darmozjad takich szkód nie narobił. Jednakże postanowiliśmy pozbawić sofę nóżek ażeby kocurro zaprzestał tego procederu. Podnosimy sofę a tam królestwo! Trąci bogactwem! Myszki wielokolorowe (które znikneły nagle niczym w trójkącie bermudzkim), małe piłki, kulki z folii aluminowej, istna kraina samego twórcy i zbawcy. Znalazł się też poszukiwany intensywnie.. wypełniacz do koczka! Kolejny fajny wieczór, a koty zuchwale są zainteresowane sobą i obawiam się, że królestwo było fascynujące kiedy było pod sofą. Teraz trąci plebejskim pospólstwem. O! :twisted:

kotelsonciorny

[poprzednia][następna]