♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 22, 2014 16:41 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Spilett pisze:Ania, musisz zmienić banerek :D

Madziulka, nie umiem niestety zrobić tak banerka by oba kocurki na 1 banerku były :oops:
Może gdybyś znalazła chwileczkę? :oops: :oops: :oops: :1luvu:

Aniu :1luvu:

Kotałki pospały i ... zaczęła się gonitwa, Marcel lata za Kajtkiem i go podgryza, a Kajtek drze papkę na cały blok ;)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie cze 22, 2014 17:09 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Ania, wybierz zdjęcia jakie chcesz mieć w banerku :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie cze 22, 2014 17:37 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Widać że chłopaki nie nudzą się :)
Tylko patrzeć jak padną zmęczeni i przytuleni do siebie :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie cze 22, 2014 17:49 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Teraz piszę z telefonu, jeżeli to nie problem Madziu, to może wybralabyś sama jakieś?. Z góry dziękuję :1luvu:
Koteczki poszalały i znów poszły spać. Marcel oczywiście do transporterka, a Kajtek śpi na oparciu kanapy.
Kajtek zrobił kupkę u nas w sypialni, w kąciku, za deską do prasowania. Nie wiem dlaczego, ale taka wpadka moze się zdarzyć, prawda?.
Obrazek

aannee99

Post » Nie cze 22, 2014 17:54 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Jasne, że może tak się zdarzyć.
On jest jeszcze mały, zabawił się, a może jeszcze nie ogarnia całkiem mieszkania i zapomniał się.
Obrazek

Annaa

Post » Nie cze 22, 2014 18:03 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Tak właśnie myślę Aniu, on jeszcze malutki jest przecież :)
Jutro mu kupię kuwetkę, bo teraz ma taki niski kartonik ze żwirkiem, ciekawa jestem czy będzie korzystał z kuwety Marcela?.
Póki co, to się nią nie interesuje, może dlatego, że jest kryta?.

Maluch dalej śpi, a Marcelek już wstał i zwiedza mieszkanko :)
Obrazek

aannee99

Post » Nie cze 22, 2014 18:15 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Kajtuś może po prostu nie wiedzieć jak wejść do takiej krytej kuwety.
Zazwyczaj na początku zdejmuje się klapkę.
U mnie chłopaki korzystają z dwóch kuwet, jest ich czterech i nie ma żadnego problemu.
A czasem zdaża się nawet tak, że wszyscy po kolei wchodzą do jednej :roll:
Obrazek

Annaa

Post » Nie cze 22, 2014 18:27 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Zgadzam się z przedmówczynią - ja też Beniaminkowi ściągałam drzwiczki, bo biedny nie umiał wejść do kuwetki. Po kilku dniach założyłam i się przyzwyczaił.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie cze 22, 2014 18:29 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Aniu, co Ty na to?

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=159562][IMG]http://i60.tinypic.com/168xu15.jpg[/IMG][/url]

Obrazek

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie cze 22, 2014 19:24 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

aannee99 pisze:ewan Zapomniałam wczoraj o tym napisać, czy ta dymna panienka ma swój wątek na miau?. Uwielbiam dymniaczki, odkąd zobaczyłam Marcela.. zakochałam się od razu :201461 Co do kastracji, to oczywiście chodzi o Marcelka, bo Kajtek ma na to jeszcze zdecydowanie czas :D

Aniu, dymna panienka jest jeszcze na działce, zabiorę ją dopiero za kilka dni. Muszę podkarmić bidusię, wysterylizuję i będę szukała domku bo na działkach jest dla niej zbyt niebezpiecznie a to młodziutka, ewidentnie domowa koteczka, miziasta okropnie, nie mogę się od niej uwolnić, uciekam kiedy nałożę jej jedzenie bo tak to idzie za mną ale jeszcze dwa, trzy dni i idzie do dt :1luvu:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie cze 22, 2014 21:02 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Dzień dobry wieczorową porą :1luvu:

O ile się dzieje nowego :)
Aniu, daj swojemu mężowi czas. To jest na prawdę normalna męska reakcja, zwłaszcza jak z nim nie skonsultowałaś adopcji (oj tak Panowie rządzić lubią nie?).
Na pewno przekona się i pokocha Kajtusia. Ja sama pamiętam reakcję mojego wówczas narzeczonego na Muszu i tak samo reakcję mojego taty, nowy zwierz = nowe obowiązki, nowy pyszczur do wykarmienia, pierwsza reakcja była na nie a przecież oboje kochają zwierzęta.
Będzie dobrze na pewno :ok:

To, że Marcelek podgryza i goni malucha to też normalne. Próbuje mu pokazać, że on jest kocurem nr. 1 w domu. Nic się nie martw.
Muszer czasem chwytał mocno zębami Teemcia za kark i trzymał :( Maluch piszczał, bo go to bolało na pewno, ale po paru dniach już był spokój... rezydent pokazał kto rządzi ;)
Też gryzł go po łapkach ale delikatniej, jednak nic złego się nie stało :D

Koniecznie kup drugą kuwetkę, ale może być tak, że maluch będzie robił do Marcelkowej albo nawet do dwóch na zmianę :D. Tak robi Teemo, raz do jednej raz do drugiej.

Oh ale śliczne zdjęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Już widać po fotach, że dokocenie się powiedzie :D
Śliczne są oba, cudowne po prostu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Pozdrawiamy mocno mocno :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon cze 23, 2014 7:53 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Hej

Rozmawiałam wczoraj wieczorem z M. - sam zaczął temat, o Kajtku. Powiedział, że mały jest super, jak każdy futrzak, ale koniec końców jest tak, że jeżeli znajdzie się fajny domek, naprawdę odpowiedzialny, to Kajtuś tam zamieszka, ale nie oddamy go byle komy i byle gdzie, to pewne. M. bawi się z Kajtkiem, głaszcze go i gada do niego, jest fajnie. Nie mogę jednak Go zmusić do tego by powiedział "Tak, Kajtek zostaje i jest/będzie super". To generalnie moja wina, bo decyzję sama podjęłam i .. źle zrobiłam. Kajtuś jest świetny, naprawdę. Więc póki co, to maluch jest oczywiście u nas, będziemy mu szukać dobrego domku. Nie wyszło tak jak chciałam by wyszło, zawaliłam - po prostu. Nie chcę jednak by M. boczył się na mnie i żebyśmy się kłócili z powodu malucha.

Czy myślicie, że powinnam Kajtkowi założyć wątek tu na Miau?. Chyba, że domek chętny się nie znajdzie ( w co wątpię, bo maluch rozkoszny ) :)

Madziu Banerek śliczny, bardzo dziękuję :1luvu:

ps. Kajtek skorzystał dzisiaj z kuwety Marcela, zdjęłam drzwiczki i maluch sam z siebie tam wszedł i zrobił siusiu ;)

Tak więc .. Kajtuś jest u nas na DT - przepraszam maluszku, że choć obiecałam ci domek u nas, to słowa nie dotrzymałam..:(

Tak sobie marzę .. byłoby wspaniale gdyby Kajtek znalazł domek u kogoś kto jest na forum Miau ... ale to szczyt moich marzeń w tym momencie ...
Obrazek

aannee99

Post » Pon cze 23, 2014 9:12 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Taki widok zastałam przed chwilą w naszej sypialni :1luvu: Po raz pierwszy odkąd Kajtuś jest u nas, kotałki zasnęły obok siebie. W prawdzie przedtem od godziny 7.30 były gonitwy, gryzienie i darcie mordeczki przez Kajtka, a teraz tak słodko zasnęły ...

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pon cze 23, 2014 9:17 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

a może się M. przekona.. :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon cze 23, 2014 9:23 Re: ♥♥♥ Marcelek i Kajtek ♥♥♥

Gosiu, nie wiem, nie chcę sobie już nic obiecywać. Cieszę się tym co jest teraz, może akurat nikt Kajtka nie zechce? ;) M. wie, że byle komu go nie oddamy, rozmawialiśmy o tym. Może tak będzie, że nikt Kajtulka nie będzie chciał adoptować :kotek: Nie chcę naprawdę sobie nic obiecywać, czas pokaże.

Rano było tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]