Herbaciana norka Alienorka - 98 exo DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 17, 2014 13:14 Re: Herbaciana norka Alienorka

Alienor pisze:Kinniu - Ciel poluje na pająki/chrzaszcze/muchy/komary, które do domu wlecą - jakby był skuteczny, to bym popierała. Niestety narobi hałasu i zamieszania a gadziny nie ucapi :roll: .

cienias 8) moje koty robią szaszłyki z much
muchy nie mają szans :twisted:
Kotka Milka

Post » Wto cze 17, 2014 19:06 Re: Herbaciana norka Alienorka

Wow, sowiątko przepiękne! :1luvu:
Co prawda wolę takowe oglądać na wolności...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto cze 17, 2014 19:56 Re: Herbaciana norka Alienorka

u mnie polowanie ZAWSZE kończy się demolką :evil:
złapią co wleci - ale demolka ...... :evil:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro cze 18, 2014 7:44 Re: Herbaciana norka Alienorka

U mnie głównie cierpią głośniczki przy kompie, moje kubki i zasłony/firany, więc nie jest tragicznie.

A teraz z zupełnie innej beczki: można pomóc nakarmić psy w schroniskach w Celestynowie i Gorzowie: http://olx.pl/nakarm-psa/rankings/ :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 19, 2014 21:00 Re: Steampunkowa norka Alienorka

Jestem z lekka nietomna - czuć było to lecące w dół ciśnienie :roll: . W pewnym momencie prawie zasnęłam na biurku :oops: . Polska świętuje, więc tylko nieliczni Hiszpanie dzwonili i pisali.
Do niedzieli jest u mnie na TDT(w zasadzie w łazience) Ninka - przesłodka kicia, niestety jedynaczka. Jak zdrowe koty wyszły na balkon ze mną, wzięłam i ją, ale bardzo syczała na te w odległości poniżej 2 m. Dobrze, że nie robi takich jazd jak Mela, której się berserk w takich momentach włączał (do założenia jej obróżki feromonowej). Dlatego dość krótko miała możliwość powyglądania na słoneczko, przewietrzenia futerka i pośledzenia ptaszków. Jak już wszystko zaczęło zasypiać, zarządziłam zmianę warty i białaczki wyszły na balkon pozwiedzać (oprócz Lary, bo ona mimo otwartego okna nie próbuje nawet wyjść - wręcz przeciwnie). Na balkonie mam całkiem sporo śladów złocenia parasola i trybików do strojów... :roll: Jak dobrze że jutro już piątek 8)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw cze 19, 2014 22:15 Re: Steampunkowa norka Alienorka

w moim rejonie cisnienie jeszcze sie jakos trzyma - z naciskiem na jakoś :evil:
czuć jednak, że coś sie dzieje - w kazdym razie ja to czuję

piatek jutro mówisz ... po nim jest sobota i własnie znów mi się przypomniało, że mam bardzo oficjalną imprezę :evil: a tego (takich imprez) bardzo nie lubię wrrrr
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt cze 20, 2014 10:13 Re: Steampunkowa norka Alienorka

Pozdrawiam mieszkańców norki :ok: :ok: :ok:

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt cze 20, 2014 10:40 Re: Steampunkowa norka Alienorka

I my Ciebie pozdrawiamy :201465

Alienor

Post » Pt cze 20, 2014 20:58 Re: Steampunkowa norka Alienorka

Mi się dzisiaj ciśnienie cokolwiek podniosło. Z powodów kocio-owadzich i sportowych. Ale nie wiem, jak się jutro zwlekę rano z wyrka.
Miziawki dla kociaków i tymczasowej tymczaski :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie cze 22, 2014 10:22 Re: Steampunkowa norka Alienorka

Tymczasowa tymczaska już w domu a raczej w swoim DT :D . Wcześniej wrócili z wyjazdu i zabrali Ninkę wczoraj zamiast dziś po południu. Więc kociszcza odzyskały dziś rano łazienkę i plac zabaw :D .

A tak poza tematem - w drugiej połowie lipca będę robiła zamówienie ze smacznej herbaty, bo oolung mi się kończy więc w razie jakbyście coś chciały, wystarczy napisać na pw :D .

Alienor

Post » Nie cze 22, 2014 14:19 Re: Steampunkowa norka Alienorka

Alienor pisze:Jestem z lekka nietomna - czuć było to lecące w dół ciśnienie :roll: . W pewnym momencie prawie zasnęłam na biurku :oops: . Polska świętuje, więc tylko nieliczni Hiszpanie dzwonili i pisali.
Do niedzieli jest u mnie na TDT(w zasadzie w łazience) Ninka - przesłodka kicia, niestety jedynaczka. Jak zdrowe koty wyszły na balkon ze mną, wzięłam i ją, ale bardzo syczała na te w odległości poniżej 2 m. Dobrze, że nie robi takich jazd jak Mela, której się berserk w takich momentach włączał (do założenia jej obróżki feromonowej). Dlatego dość krótko miała możliwość powyglądania na słoneczko, przewietrzenia futerka i pośledzenia ptaszków. Jak już wszystko zaczęło zasypiać, zarządziłam zmianę warty i białaczki wyszły na balkon pozwiedzać (oprócz Lary, bo ona mimo otwartego okna nie próbuje nawet wyjść - wręcz przeciwnie). Na balkonie mam całkiem sporo śladów złocenia parasola i trybików do strojów... :roll: Jak dobrze że jutro już piątek 8)

Nawet nie wiedziałam że była u Ciebie kicia na TDT , tam byłam zajeta Matyldzia , ale widze że juz jest w DT , trzymam :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie cze 22, 2014 15:04 Re: Steampunkowa norka Alienorka

Nineczki DT wyjeżdżał na Boże Ciało z przyległościami, więc spędziła u mniej raptem 3 dni :D . Strasznie fajna kicia (tulasta, miziasta i nie jest roszczeniowa z pieszczotami jak moja Rukia), w dodatku śliczna - szara ze złotym balejażem :1luvu: . Tylko jedynaczka z charakteru - inaczej by ani TDT u mnie nie potrzebowała, ani by domu szukać nie musiała, bo zostałaby w DT.
U nas przed chwilą pokropiło, teraz niby przestało, ale znów ciemne chmury idą, więc obie z Alą jesteśmy cokolwiek śnięte i z bólem głowy. W takiej chwili miauk Rukii, Maurycego lub nudzącego się Ciela budzi żądzę mordu a przynajmniej zatkania pyszczka koteczkowi. Bo np. jak Ciel się nudzi to mendzi jak kotka w rujce, z kolei jak Rukia chce głasków to płacze a nie zawsze można od razu do niej lecieć. A Maurycy to jak zobaczy coś ważnego za oknem - mrauczy, jak chce jeść lub miziawki - miaukoli, jak jaki kot do niego za blisko podejdzie syczy jak czajnik na gazie :roll: . Strasznie wokalny ten kot.

Alienor

Post » Nie cze 22, 2014 16:36 Re: Steampunkowa norka Alienorka

Alienor :) Rozgaszczam się w Twoim wątku :) Coś chyba jest na rzeczy z dzisiejszym mędzeniem kotów, bo zażywałam dziś kąpieli około 13 i usłyszałam jak Marysia zaczęła się wydzierać jakby jej łapy łamali! Wybiegłam czym prędzej, a ona przecież tylko chciała: jeść, miziać się i szaleć jak szalona :kotek:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie cze 22, 2014 16:52 Re: Steampunkowa norka Alienorka

Witamy w gościnnych wirtualnych progach norki Alienorka :D . Tytuł zmienia się notorycznie w zależności co u nas słychać. Tydzień temu była Industriada, za tydzień będzie seminarium literackie "Miasto, magia, maszyna" - więc zdecydowanie będzie jeszcze co najmniej przez tydzień steampunkowa :wink: . I prosimy o kciuki w piątek od 16ej, bo będę miała prelekcję o steampunku. I o 17ej bo wtedy Alicja będzie mówiła o mieście, magii i maszynach w filmach Miyazakiego. Młoda będzie też tańczyć - w piątek razem z Memento, a w sobotę sama (bollywood).

Alienor

Post » Nie cze 22, 2014 16:56 Re: Steampunkowa norka Alienorka

Wszystko to brzmi jak w obcym języku, ale że mam trzymać kciuki to zrozumiałam :mrgreen:

Zatem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i Powodzenia! :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]