Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 21, 2014 12:16 Re: Powszechna Sterylizacja. Mikłasze, część druga. :)

Zosik pisze:Nie urodzą, ale napłodzą. ;)
No i będą się bardziej szlajać, ginąc pod kołami samochodów.
Nasz nadworny wet "sterylkowy" jest jak najbardziej za kastracją wolnożyjących kocurów.
I co by o nim nie powiedzieć, to jednak chwała mu za tę filozofię. ;)

Wiem, wiem, ale wystarczy jeden kocur na wsi i wszystkie panny obleci.
A, ze się szlajają i są mniej bezpieczne to prawda, ale to juz inna kwestia.
Dla mnie zawsze priorytetem były dziewczyny, choć nie twierdzę ze kocurków tez nie warto kastrować ;)
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Sob cze 21, 2014 12:20 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

17.06.2014 został ciachnięty jeden kocur ze wsi Augustowo, a dziś został przywieziony drugi kocur na kastrację i okazało się, że jest to kotka 8O 8O i to w dodatku w ciąży (miała 4 kociaki), do tej pory ta kotka nie dała sobie zajrzeć pod ogon i myśleliśmy, że to kocur, całe szczęście, że dała się złapać i zawieźć na sterylkę

oooo, to dla tej kotki zdecydowanie warto było ciachać te kocurki :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob cze 21, 2014 12:32 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Agłaja^..^ pisze:17.06.2014 został ciachnięty jeden kocur ze wsi Augustowo, a dziś został przywieziony drugi kocur na kastrację i okazało się, że jest to kotka 8O 8O i to w dodatku w ciąży (miała 4 kociaki), do tej pory ta kotka nie dała sobie zajrzeć pod ogon i myśleliśmy, że to kocur, całe szczęście, że dała się złapać i zawieźć na sterylkę

oooo, to dla tej kotki zdecydowanie warto było ciachać te kocurki :ok:

O żesz! Ale fart!

Dlatego proszę - weźcie sobie wszyscy do serca ten apel:

sylwia1982 pisze:jak widać kotów do zabiegów sterylizacji/kastracji nie brakuje, więc kto może niech wesprze grosikiem Powszechną Sterylizację :201461 :201446 :201471
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob cze 21, 2014 12:50 Re: Powszechna Sterylizacja. Niespodzianka z Augustowa. :)

Zna ktoś fundację, która pomoże we Wrocławiu ze sterylką ? Takiego maila dostałam dzisiaj:

"Witam potrzebuje pomocy przy sterylizacji kotki rudo -białej .Kotkę przygarneliśmy jak była juz w ciązy miała 8 kociąt dałam ogłoszenie i kotki trafiły w dobre ręce,,Ruda to kotka przygarnieta jest kotkiem podwórkowym trzymanym w przy domowym garażu ze stały wyjściem na podwórze .mieszkamy w samym środku wrocławia nie chciała bym aby nasza przygarnięta pociech rozmnażała się .....Bardzo prosze o pomoc w sterylizacji jej mamy niewiele czasu gdyz ruda albo już albo niebawem będzie w ciązy..."

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob cze 21, 2014 13:01 Re: Powszechna Sterylizacja. Niespodzianka z Augustowa. :)

Chiara pisze:Zna ktoś fundację, która pomoże we Wrocławiu ze sterylką ? Takiego maila dostałam dzisiaj:

"Witam potrzebuje pomocy przy sterylizacji kotki rudo -białej .Kotkę przygarneliśmy jak była juz w ciązy miała 8 kociąt dałam ogłoszenie i kotki trafiły w dobre ręce,,Ruda to kotka przygarnieta jest kotkiem podwórkowym trzymanym w przy domowym garażu ze stały wyjściem na podwórze .mieszkamy w samym środku wrocławia nie chciała bym aby nasza przygarnięta pociech rozmnażała się .....Bardzo prosze o pomoc w sterylizacji jej mamy niewiele czasu gdyz ruda albo już albo niebawem będzie w ciązy..."

Mam nadzieję, że znam odpowiednią fundację, albo przynajmniej tańszą sterylizację. Daj, proszę, kontakt do osoby. Dlaczego nie może jej trzymać pod dachem, co to znaczy, że już jest, albo niebawem będzie w ciąży, a jest "przygarnięta"?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 21, 2014 13:10 Re: Powszechna Sterylizacja. Niespodzianka z Augustowa. :)

MalgWroclaw pisze:
Chiara pisze:Zna ktoś fundację, która pomoże we Wrocławiu ze sterylką ? Takiego maila dostałam dzisiaj:

Mam nadzieję, że znam odpowiednią fundację, albo przynajmniej tańszą sterylizację. Daj, proszę, kontakt do osoby. Dlaczego nie może jej trzymać pod dachem, co to znaczy, że już jest, albo niebawem będzie w ciąży, a jest "przygarnięta"?

Już piszę pw.

Przypuszczam, że dokarmiają bezdomną kotkę i pozwalają jej mieszkać w garażu. Jak jeszcze pomogą w jej sterylizacji to naprawdę coś jak na polskie warunki...

Dzięki! :1luvu:

Chiara

Post » Sob cze 21, 2014 15:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Isabell36 już szuka weta, który ciachnąłby tanio koty pani Kasi z Gostyńca. Wiem, że podrzucono jej kolejną, zaniedbaną koteczkę szylkret. :( Czekam na zdjęcia, mają być niebawem. Mam nadzieję, że znajdzie się wet i zadziałamy tam już wkrótce. :ok: :ok: :ok:

Nad Gostyńcem przeszła burza i nie ma zdjęć. Szylkretka dostała imię Madzia. :lol: Jest potwornie zarobaczona. I "kotka jest taka brzydka, że aż śliczna - to relacja Pani Kasi". :201461

Już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę te koty na zdjęciach!

Za nami długie negocjacje z wetami, wczoraj wysłałam pismo, w którym oficjalnie zwracam się o pomoc w postaci tańszych zabiegów, ale mam już wstępną zgodę na sterylizację kotki za 100 zł i kastrację kocurka za 50 zł. Pani Kasia miała pod opieką 11 kotów, Isabell36 udało się załatwić dle niej trzy talony. W piśmie zwracam się o pomoc w sterylizacji trzech kotek i kastrację pięciu kocurków.

NIestety wczoraj dotarła do mnie wiadomość, że Madzia nie żyje. Sparaliżowało jej tylne łapki, przestała jeść i pić. NIe doczekała lepszych czasów :(

Obrazek

Mam ogromną nadzieję, że uda nam się pomóc reszcie kotów pani Kasi z Gostyńca i opłacić zabiegi dla nich.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Sob cze 21, 2014 20:23 Re: Powszechna Sterylizacja. Koty z Gostyńca.

ale piękności :kotek:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob cze 21, 2014 20:44 Re: Powszechna Sterylizacja. Koty z Gostyńca.

Byłam wczoraj u weterynarza z kocurem bo wyłamał pazura i pytałam się jeszcze raz o cene sterylizacji i powiedziano mi że 140zl postanowiłam że dam 20zł a 120zł. na fv jest mi przykro że tak wyszło. Właścicielka Fiolki z Tarnowa
Posiadanie psa jest jak tęcza. Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim - Carolyn Aleksander.

fiołeczka

Od: Śro cze 18, 2014 18:12

Post » Sob cze 21, 2014 20:56 Re: Powszechna Sterylizacja. Koty z Gostyńca.

fiołeczka pisze:Byłam wczoraj u weterynarza z kocurem bo wyłamał pazura i pytałam się jeszcze raz o cene sterylizacji i powiedziano mi że 140zl postanowiłam że dam 20zł a 120zł. na fv jest mi przykro że tak wyszło. Właścicielka Fiolki z Tarnowa

Jeśli dopłacisz 20 zł to żaden problem. 8)

Chiara

Post » Sob cze 21, 2014 21:03 Re: Powszechna Sterylizacja. Koty z Gostyńca.

wystawiłam bazarek na PS. zapraszam :kotek: viewtopic.php?f=20&t=162947&p=10637351#p10637351
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob cze 21, 2014 21:11 Re: Powszechna Sterylizacja. Koty z Gostyńca.

Agłaja^..^ pisze:wystawiłam bazarek na PS. zapraszam :kotek: viewtopic.php?f=20&t=162947&p=10637351#p10637351

Właśnie na niego wpadłam i jest przepiękny! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Post » Sob cze 21, 2014 22:16 Re: Powszechna Sterylizacja. Koty z Gostyńca.

Agłaja^..^ pisze:wystawiłam bazarek na PS. zapraszam :kotek: viewtopic.php?f=20&t=162947&p=10637351#p10637351

Przepiękne bursztyny! :D
Pędźcie kochani na bazarek i pomóżcie nam sterylizować!
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie cze 22, 2014 11:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Niespodzianka z Augustowa. :)

Chiara pisze:
MalgWroclaw pisze:

Już piszę pw.

Przypuszczam, że dokarmiają bezdomną kotkę i pozwalają jej mieszkać w garażu. Jak jeszcze pomogą w jej sterylizacji to naprawdę coś jak na polskie warunki...

Dzięki! :1luvu:

Niestety nie udało się znaleźć pomocy dla kotki. Wyślę panią na poszukiwanie taniego weta...

Dziękuję bardzo, że próbowałaś.

Chiara

Post » Nie cze 22, 2014 11:41 Re: Powszechna Sterylizacja. Koty z Gostyńca.

Tu nie jest drogo
ul. Obornicka 92
Mogę mieć też prośbę? Jeśli możesz, Chiara, napisz, tej pani coś o innych niebezpieczeństwach.
I może poprosić o talon ze schroniska przy ul. Ślazowej
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]