Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 19, 2014 15:11 Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Ta przepiękna młodziutka szylkretka po sterylizacji siedzi w klatce w garażu. Zgarnęlam ja z osiedla, gdzie zaczęła przybiegać na karmienie, bardzo wygłodniała, na początku nieufna, potem już podchodziła do ręki. Mam ogromną nadzieję znaleźć jej dom, bo tak cudnej, łagodnej, miziastej kotuni nie chciałabym wypuszczać z powrotem na wolność. Wychodzi z klatki, kładzie się przy nogach i wystawia brzuszek do głaskania...Mruczy i mruczy... 29.06 wyjeżdżam na 2 tygodnie i jeśli do tego czasu nic nie znajdę, koteczkę muszę wypuścić :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Czw cze 19, 2014 16:33 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Jakie chucherko słodkie :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 19, 2014 16:38 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

piękna, w pierwszej chwili pomyślałam, ze to devon :wink:
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Czw cze 19, 2014 18:10 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Jakie cudo 8O
Rób jej ogłoszenia.
Ile ona ma?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 19, 2014 21:12 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Asia, nie wiem ile ona ma :( Miałam spytać, ale woził kto inny i to hurtowo, 3 kotki razem, to była przysługa dla mnie, potem ta paskudna akcja Kruszysi :(
Wygląda na bardzo młodą. Białe ząbki, wielkie oczy, sierść gładka,,, tylko wychudzona bardzo była, wygłodzona. Nie wiem, czy porzucona i kryła się jak cień, czy przybiegała z pobliskiej wsi może? Bo psy czasem przybiegają zjeść,ale czy koty? Raczej chyba nie...
29. 06 wyjeżdżam z Marysią na 2 tygodnie, wtedy nie będzie komu się zająć nią nawet w garażu :(
Obrazek

merlok

Post » Czw cze 19, 2014 21:16 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Chciałam po prostu wypuścić po sterylce, ale taki miziak... ona po prostu lgnie do człowieka - jak już pozna
Obrazek

merlok

Post » Czw cze 19, 2014 21:20 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

A nie uda się znaleźć kogoś na te 2 tygodnie? Na taki krótki, określony okres powinno być znacznie łatwiej, niż o dt, który przejąłby odpowiedzialność na stałe.
Albo chociaż jakiejś koleżanki z pracy albo sąsiadki dochodzącej?
Ja jestem zachwycona, że udało mi się znaleźć dziewczyne, która sobie dorabia opieką nad kotami i wreszcie mogę sobie od czasu do czasu wyjechać nie martwiąc się o szukanie członka rodziny, który zamieszka ze stadkiem albo wożeniem do mamy. Zwłaszcza że stadko rozrosło się o kolejne tymczasy. Jednego kota to bym chyba ze soba zabierała - przynajmniej na wyjazdy krajowe.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt cze 20, 2014 4:48 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Ania ma rację. Trzeba działać na dwa fronty. Ludzie zakoceni są na maksa i ten co by pomógł to miejsca nie ma. A ten drugi co ma... to nie da bo...
Szukaj kogoś do opieki nad nią jak i daj na cito ogłoszenia w necie. Nigdy nie wiadomo jaki cud się trafi.
Obrazek

ASK@

Post » Pt cze 20, 2014 17:41 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Ale koteczekanusi chyba myśli, ze szukam opieki tylko na 2 tygodnie... Ale ja szukam opiekuna na zawsze ;) lub na tymczas. Dam ogłoszenia, mam nowe zdjęcia tylko nie wiem jak przerzucić z telefonu męza :(
Obrazek

merlok

Post » Pt cze 20, 2014 19:11 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Myślę,że Ance chodziło ,by teraz tylko na czas twego wyjazdu opiekuna do niej znaleźć zanim zaczną działać ogłoszenia . Możesz nie znaleźć DT/DS do tego czasu.A po powrocie czasu będzie więcej i presji będzie mniej.
Obrazek

ASK@

Post » Pt cze 20, 2014 21:26 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

ASK@ pisze:Myślę,że Ance chodziło ,by teraz tylko na czas twego wyjazdu opiekuna do niej znaleźć zanim zaczną działać ogłoszenia . Możesz nie znaleźć DT/DS do tego czasu.A po powrocie czasu będzie więcej i presji będzie mniej.

Pewnie tak... Właśnie od niej wróciłam. Byłam karmić koty najpierw no i... spotkałam PEWNIE jej siostrę :( Siedziała na śmietniku, od razu podeszła do ręki... Spotkałam ją pierwszy raz, pewnie nie ostatni.
Obrazek

merlok

Post » Sob cze 21, 2014 8:49 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

merlok pisze:
ASK@ pisze:Myślę,że Ance chodziło ,by teraz tylko na czas twego wyjazdu opiekuna do niej znaleźć zanim zaczną działać ogłoszenia . Możesz nie znaleźć DT/DS do tego czasu.A po powrocie czasu będzie więcej i presji będzie mniej.

Pewnie tak... Właśnie od niej wróciłam. Byłam karmić koty najpierw no i... spotkałam PEWNIE jej siostrę :( Siedziała na śmietniku, od razu podeszła do ręki... Spotkałam ją pierwszy raz, pewnie nie ostatni.

Cholera. Szkoda. Nie można jej także ciachnąć i...wypuścić? Ma większe szanse na przeżycie i dobry stan będąc po sterylce.
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 21, 2014 20:15 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Asia, z czasem na pewno,,, jeśli będzie sie pojawiać w moim "stadku", to na pewno... Staram się jakoś to ogarnąć tu na osiedlu, ale sporo jest kotów... i ciągle skądś przybywają, nowe, dorosłe :( Zreszta sama wiesz...
W zeszłym roku wysterylizowane 4, z czego 3 mają domki, w tym roku na razie 3, jedna z nich ma dom.

A Szylunia ma ogłoszenia na tablicy i 24 innych stronach

http://olx.pl/oferta/sliczna-mloda-szyl ... 6fQIZ.html
Obrazek

merlok

Post » Sob cze 21, 2014 22:21 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

Tak, o to mi chodziło - nie wyjeżdżasz przecież na zawsze. Po powrocie nadal możesz się nią opiekować i szukać bez presji czasu.
Siostry szkoda...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie cze 22, 2014 5:03 Re: Szylusia - szukam DS/ DT dla pięknej szylkretki

merlok pisze:Asia, z czasem na pewno,,, jeśli będzie sie pojawiać w moim "stadku", to na pewno... Staram się jakoś to ogarnąć tu na osiedlu, ale sporo jest kotów... i ciągle skądś przybywają, nowe, dorosłe :( Zreszta sama wiesz...
W zeszłym roku wysterylizowane 4, z czego 3 mają domki, w tym roku na razie 3, jedna z nich ma dom.

A Szylunia ma ogłoszenia na tablicy i 24 innych stronach

http://olx.pl/oferta/sliczna-mloda-szyl ... 6fQIZ.html

Edytko ja wszystko wiem. Sama ogarniałam stadko kilu dziesięciu kotów na swym osiedlu i zajęło mi to wiele, wiele tygodni. Ciężka robota. Ale mi pomagał TZ i inna karmicielka co choć klatkę przeniosła, koty zawiozła czy przywiozła z zabiegu...
Kocików oswojonych żal.

Potrzymam za domek. :ok: Jak pokazuje przypadek "mojej" Kini nie można tracić nadziei.
Obrazek

ASK@

[następna]