WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 19, 2014 8:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

kotkins pisze:Swoją szosą ( jak mawia Kotka Wodna- ostatnio na tym foru padają wszelkie bariery moralne. Można fikcyjnie zabić kociaki , żeby dostać pomoc jeśli forum nie kwapi się z nią byt ochoczo, i spotkać się z pochwałą moderacji ,że tak piękną akcję pomocową się "skleiło

tez jestem pod wrażeniem, i po raz kolejny obserwuję, jak forum hoduje zbieractwo na swym łonie.
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw cze 19, 2014 9:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

dalia pisze:
kotkins pisze:Swoją szosą ( jak mawia Kotka Wodna- ostatnio na tym foru padają wszelkie bariery moralne. Można fikcyjnie zabić kociaki , żeby dostać pomoc jeśli forum nie kwapi się z nią byt ochoczo, i spotkać się z pochwałą moderacji ,że tak piękną akcję pomocową się "skleiło

tez jestem pod wrażeniem, i po raz kolejny obserwuję, jak forum hoduje zbieractwo na swym łonie.

I o to poszło........
Wiesz......kiedy się zauważa niewygodne fakty, najlepiej je zamieść pod dywan. Albo skierowac uwagę gdzieś indziej. Można np. pisać słowo "miaówa" i być pocieszanym zdesperowanym......

A można napisać "Dalia" zamiast "dalia" i mieć zwracaną uwagę.....

Zupełnie prywatnie uwazam, ze niektóre osoby winny do nastepnej akcji pozakładać kubełki na głowy, bo łopatki w dłoniach to już mają od dłuższego czasu.....Będzie niewatpliwie bezpieczniej......

Kurde i moze faktycznie warto pomysleć o zmianie nicków np Neigh123_ognia......Albo Neigh102. Te hasła, nicki, szturmy, ataki, obserwacje......ech życie partyzanckie. Szuuuuuuuuumi dokoła las:-)

Zosik nastepnym razem jak będziesz tu szła z bazarku, przejdz przez kilka wątków, może uda Ci się zgubić ogon.

O DZIZAS...........Idę chyba na urlop - ale niechaj się moderacja nie cieszy - wrócę:-). Oni zawsze wracaja.........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw cze 19, 2014 9:52 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

kotkins pisze:da bóg nieźle się zabawicie kiedy tu powklejamy różne pw:)

uehehehehehe.
A jaki był dąs, jak wkleiłam pewuszki niewinne a czułe, jakie mi [...] niejaka słała....
A te pewuszki skończyły się na policji, tak swoją szosą.
I nie, że się w tym momencie czepiam sprawy, o jakiej wyżej pisze Kotkins i na którą się zżyma Olat.
Po prostu forum, mam wrażenie, rozpędza się w niektórych kwestiach tak, że to się może w którymś momencie skończyć policyjnie, jak komuś żyłka się z wnerwu przepnie.
I wcale mnie to nie zdziwi, albowiem ludzka bezczelność jest niczym miłosierdzie boże.

(jeszcze raz podkreślam, że nihil ad personam w tym wątku i w tym temacie konkretnym, żeby nie było)
Ostatnio edytowano Sob cze 21, 2014 8:49 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam obraźliwe określenie

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Czw cze 19, 2014 10:02 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Wracając do meritum: Koteczekanusi - adopcje opierają się na zaufaniu.
Czy wyadoptowanie przez Ciebie kota, którego miałaś od nas w DT upoważnia nas do nagabywania DS?
Jak byś się czuła jako DS, gdyby ktoś (nawet nie będący DT!) stale pisał , rozliczał ,domagał się?
Czy wymuszanie kontaktu, informowanie moderacji ,że "DS nie odezwał się od miesiąca" (i reakcje tej moderacji w postaci wpisów - to DS ma OBOWIĄZEK regulaminowy pisania na Miau???? 8O ) jest zachowaniem grzecznym?
Kilka razy odpisywałyśmy pisząc o stanie kota , Fairey (DT) zamieszczała zdjęcia, które na MOJĄ prośbę Monika 86 robiła.
Pewnie ,że miło jest, kiedy DS jest w kontakcie a najlepiej na Miau.
Ale musimy się pogodzić z tym ,że nie wszystkie koty da się TAK wyadoptować.

Co do wklejania wyników i stosowania diety zalecanej przez tabo10- ja bym jednak trzymała się zaleceń weterynarza oraz (ewentualnie!) tego, co jest napisane na wątkach nerkowych.
tabo10 nie jest wetrynarzem o ile mi wiadomo, a nawet jeśli jest- Monika 86 wybrała innego lekarza.
Ja też mam doświadczenia z kotami z pnn (Norman, Laluś) , ale nie odważyłabym się namawiać Moniki ani nikogo innego do sposobu leczenia mnie odpowiadającego.

Jeszcze jedno - o ile mi wiadomo w umowie miedzy Fairey a Moniką 86 nie ma ani słowa na temat konieczności pisania o stanie kota na Miau. Nie ma też zdaję się nic o tym ,że Monika 86 ma obowiązek informowania o stanie kota tabo10. Jeśli się mylę- proszę mnie wyprostować.

Monika może zwyczajnie nie chcieć mieć kontaktu z tabo10.
Może (domniemuję!) jej np. zwyczajnie nie lubić.
Albo jej się bać. Albo cokolwiek.
Mam ją zmusić do korespondencji z tabo10??????
JAK?

Jeśli komuś, kto oddał kota do DT , z którego to DT kot poszedł do sprawdzonego DS nie wystarcza zaufania do tegoż DT ,że zdecydował trafnie a DS ,że robi wszystko co się da- to nie widzę możliwości porozumienia.
Przypominam ,że prawnie tabo10 nie jest tu stroną, prawda Ania (mogę? Koteczekanusi to straaaaszliwie długi nick :mrgreen: !)

Sposób odnoszenia mojego i Neigh do tabo10 jest wywołany tym , jak ona się odnosi do nas.
Poucza, wymaga.
Cóż- przez jakiś czas byłyśmy miłe i cierpliwie tłumaczyłyśmy.
Teraz przestałyśmy pisać na tym wątku- nie ma tam nas, nie ma szans na zadymę ani na udaną moderację naszych postów:)))

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw cze 19, 2014 10:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

A mój Dupek ma świetne wyniki :dance2: :dance2:
Po 3 miesiącach od kryzysu - kreatynina prawie norma, mocznik - 50 (sic!!), morfologia o,k ....
Karmy nerkowej nie daję (mam kilo jak by ktoś chciał), daję wyłapywacz, suplementuję, od czasu do czasu kroplóweczka...
Tylko Dupka nie pokazuję, bo szkieletor (3600g i stoi), zaraz by mi go odebrali za zaniedbania opiekuńcze i głodzenie...

A propos całej awanturki - ja rozumiem wszystkich, którzy przestają pisać o swoich kotach, wobec pojawiającego się jak spod ziemi całego tabunu doradców, ekspertów, krytyków, wyroczni (parę synonimów by się jeszcze znalazło)...
Kilka lat temu, już chyba jak odeszłam z forum czytałam z wytrzeszczem obu gałek ocznych co wypisywali ci wszystkowiedzący na wątku osoby, której własny kot zszedł był po nieszczęśliwym wypadku (źle skoczył bodajże).
Wyobraź sobie, tracisz kota, którego ratowałaś bezskutecznie, a tu jeszcze się masz tłumaczyć, dlaczego nie uratowałaś - no skandal na całe forum ....

PS: Mam poczucie winy, bo w tym miesiącu nie dam rady wspomóc finansowo (różne zawieruchy życiowe i inne ) - wybaczcie, odkuję się - to podeślę....

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Czw cze 19, 2014 10:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Neigh pisze:Any time Anomonie any time:-)
A jak już nas zbanują.......to zamów za nas jakąś nie wiem mszę okolicznościową na Miau czy cuś.........

Chyba tylko "czy cuś", bo poza tym to z mszami u mnie kiepsko... ale sie postaram, postaram...
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Czw cze 19, 2014 11:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

kotkins, to co uprawisz tutaj to typowy forumowy troling

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

takie postępowania są tutaj niemile widziane i zazwyczaj nagradzanie banem, na początek proponuję 3 dni (tak na opamiętanie się)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw cze 19, 2014 11:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Znaczy sie atakowac wolno, a bronic sie juz nie?
Tak sie chcialam upewnic tylko.
Dziekuje.
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Czw cze 19, 2014 11:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

lrafal pisze:kotkins, to co uprawisz tutaj to typowy forumowy troling

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

[i]Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1][2], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.[/i]
Hmmmmm KTO upublicznił? :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw cze 19, 2014 11:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Moderator upublicznia prywatną wiadomość. Oczekując zakładam dyskusji, reakcji - bo w jakim innym celu? Oburzony faktem upublicznia swoich pw użytkownik protestuje. TEŻ BYM PROTESTOWAŁA. Bo pw jak sama nazwa wskazuje to wiadomośc prywatna i służy kontaktom DWÓCH osób.

Nastepnie użytkownika karze się za trollowanie czyli prowokowanie dyskusji. Sprowokowanych przez moderatora
Jeśli ktokolwiek prowokował do dyskusji to Nitka/Karinka upubliczniając treść prywatnej korespondencji. I istotnie wywołala....

To jest regularna paranoja.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Czw cze 19, 2014 12:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Neigh pisze:Moderator upublicznia prywatną wiadomość. Oczekując zakładam dyskusji, reakcji - bo w jakim innym celu? Oburzony faktem upublicznia swoich pw użytkownik protestuje. TEŻ BYM PROTESTOWAŁA. Bo pw jak sama nazwa wskazuje to wiadomośc prywatna i służy kontaktom DWÓCH osób.

Każdy może upublicznić pw skierowane do niego, KAŻDY. Korespondencja na pw jest własnością zarówno adresata jak i nadawcy, właściciel może z nią zrobić co mu się podoba. Nie wolno publikować cudzych pw bo wówczas jest to naruszenie tajemnicy korespondencji, ale tylko wtedy. Tłumaczył to kiedyś dokładnie Estraven, kto chce niech sobie szuka. Zresztą temat był wałkowany wielokrotnie.

Sama upubliczniałam pw. Raz, bo usiłowała jedna pannica zmanipulować moją wypowiedź, ale publikacja pw zamknęła jej usta. Kiedyś też, w wyniku ataków na pw (że zabijam mojego kota) upubliczniłam pw i ogłosiłam, że każde następne opublikuję również. Metoda okazała się skuteczna. Oceny moralne miałam głęboko w d...e. Bo nie jest tak, że w pw każdy może mi nawrzucać i nie ponieść z tego powodu konsekwencji, choćby w postaci wstydu.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw cze 19, 2014 13:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

kotkins pisze:Tak, Dalio napisałam do Nitki/Karinki o tym jak przekręcany jest jej nick.
Nie spodziewałam się w najśmielszych oczekiwaniach ,że prywatna korespondencja z MODERATOREM (!) może być ujawniona publicznie.
Nie wyrażałam na to zgody i nadal nie wyrażam- patrz pierwsze zdanie tego pw.

Twoja zgoda na publikowanie wysyłanych przez Ciebie pw lub listów do innej osoby nie jest potrzebna.
W świetle polskiego prawa (o tej kwestii traktuje art. 82 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych) jedynym dysponentem treści otrzymanej korespondencji jest jej adresat, a 20 lat po jego śmierci - jego rodzina. Adresata.

Dlatego lepiej nie wysyłać innym inwektyw licząc na bezkarność, bo tzw. tajemnica korespondencji gwarantowana przez art. 23 Kodeksu cywilnego dotyczy czego innego -- korespondencji osób trzecich.

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw cze 19, 2014 13:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

W świetle definicji przesłanej przez Irafala w linku - NITKA/KARINKA zachowała się jak typowy troll. Dlaczego nie dostała bana?
Mam wrażenie, że gdzieś tutaj zatarła się granica pomiędzy wyrażaniem własnego zdania, a trollowaniem.
Wydaje mi się, że władze forum mają w każdym razie problem z odróżnieniem jednego od drugiego.

Ja swój wątek zamykam, bo i tak stuknęła mi setka i nowego już na pewno nie tworzę.
Skupię się na naszej nowej fundacji, na promowaniu sterylizacji i bazarkach na ten cel.
A przyjdzie pewnie taki czas, że i prowadzenia bazarków zaniecham.

Pozdrawiam Cię nieobecny kotkinsu, jak również pozostają (niewielką) resztę inteligentnych i myślących samodzielnie osób, które czasem tu zaglądają.

Miłego długiego weekendu życzę.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw cze 19, 2014 14:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Przypomnę jeszcze, zanim mnie zbanują (powód zawsze się znajdzie), że dzisiaj kończy się bazarek dla naszych puchaczy, kudłaczy i innych takich, więc jest ostatnia szansa, żeby coś wypatrzeć.
Dużo fantów jeszcze nie ma właścicieli.

viewtopic.php?f=20&t=162777
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw cze 19, 2014 16:42 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Powiem Ci coś bardzo prywatnie.
Może to Ci pomoże w jakiś sposób.
Jakieś 2/3 forum mówi o Tobie poza forum "Nitka/Kretynka".
I śmieje się w kułak z Twoich moderacji.
Nawet ci, którzy proszą Cię o te "interwencje" w sprawie przekręcania nicków czy "handlu" alkoholem na forum. Oni też kulają się ze śmiechu.
Ludzie przesyłają sobie Twoje zielone tekściki na maile i się nabijają.

Nie odpisuj, miałam trudny dzień i nie mam ochoty na korespondencję z Tobą.
Magda , bez pozdrowień nijakich
.

I na koniec - bo jak napisalam biorę urlop od forum.Jednakże będąc precyzyjnym to:

Inwektywa - obraza słowna wyrażona mową lub pismem, przez przypisanie danej osobie cech negatywnych. Najczęściej wykorzystuje się wyrazy nacechowane emocjonalnie. Gramatycznie najczęściej rzeczownik lub przymiotnik.

Innymi słowy inwektywa to jest wtedy kiedy się mówi np. "jesteś ...........( tu wstawić dowolne określenia )", uważam cię za.........., itp

W przypadku tego pw nie ma o tym mowy. Kotkins informuje moderatora o fakcie mającym miejsce na forum. ( powszechnie znanym skądinąd )
Nie wyraża nawet swojej opinii. Nigdzie nie ma zdania w pierwszej osobie "ja mówię, ja się śmieję, ja uważam".

Czytanie ze zrozumieniem to największa bolączka wspołczesnego świata.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]