Po prostu koci świat...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 03, 2014 11:51 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Aniu czy te guzy to rak? :(

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Wto cze 03, 2014 14:10 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Tak, to zmiany nowotworowe.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto cze 03, 2014 15:17 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Aniu jakie fanty Cie interesują? Podaj może maila na pw to wyślę jakieś fotki. :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Wto cze 03, 2014 17:06 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Wysyłam trochę karmy dla kotów mieszkających na dworze, bo myszy im zabraknie nawet :(

Yasmine

Od: Czw lut 28, 2013 21:34

Post » Sob cze 07, 2014 11:07 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Dziewczyny dziękuję, już odpisałam.

W imieniu bezdomnych kotów brwinowskich ( i grodziskich) tu u siebie bardzo proszę o karmę, nieustannie jej brakuje :(

Anna Rylska pisze:Dzień dobry.
To suńka, staruszka, ok 16 -letnia, o której jakiś czas temu pisałam, bardzo wiele przeszła, nadal dzielnie walczy.
Kaja ma IBD i stwierdzono u niej nowotwór kości, wczoraj przyszły wyniki ( ale trzyma się dzielnie i nie poddaje się, ja również). Jeszcze kilka spokojnych lad przed nią, lat w cieple i dostatku mam nadzieję. Kocha wszystkie koty.
To kocie forum ale zapytam ... może ktoś ma oddania dobrej jakości mokrą psią karmę, alergiczną, na biegunki lun wybrane tacki animondy, bardzo ich potrzebuje.

Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Czw cze 12, 2014 23:33 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Przepraszam że się wpycham na czyjś wątek, ale mam dwa krótkie pytania o radę. Chcę adoptować kotkę 10-letnią
-jakiego rodzaju testy robicie nowym kotom na FIV i białaczkę, te paskowe (to są testy Elisa?) czy PCR, cokolwiek to jest? Jeśli w ogóle robicie?
-Czy powinno się w tym wieku robić pierwsze szczepienie, takie podstawowe? Kot wydaje się zdrowy ale nie miał robionych badań, będzie niewychodzący, moje koty są szczepione. Może mu zaszkodzić?

Yasmine

Post » Pon cze 16, 2014 10:18 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Kochani :1luvu:
bezdomniaczki przypominają się, bardzo proszą o pomoc.
Sytuacja z karmieniem od jakiegoś czasu mocno się pogorszyła, naprawdę jest bardzo źle. Brwinowskich kotów jest dużo, nie są na miejscu, trzeba dojeżdzać - tam się nie wcale przelewa i nie jest kolorowo ( to realia, nie wpisy na forum). W grodzisku jest ich mniejsza połowa i obecnie jest tak samo. Mam sporo tymczasów, schorowanych, sunię z IBD, która wymaga opieki i dobrej diety ( kolorowo nie jest...) dlatego moja gorąca i serdeczna prośba, gdyby Ktoś miał do oddania jakieś fanty na bazarki,podłady, witaminy, może karmę, taką dla bezdomnych, dla kociąt, chorych kotów, cokolwiek z wdzięcznością przyjmiemy. Wstyd mi o tym pisać, bo mało odzywam się na forum (jednak dzieje się dużo, ja się nie oszczędzam, a ciągle widzę że to za mało, jestem czasem bezsilna ...)

pozdrawiam serdecznie :1luvu:

Anna Rylska

Post » Pon cze 16, 2014 20:44 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

cześć Aniu :D :D
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Śro cze 18, 2014 12:24 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Yasmine pisze:Przepraszam że się wpycham na czyjś wątek, ale mam dwa krótkie pytania o radę. Chcę adoptować kotkę 10-letnią
-jakiego rodzaju testy robicie nowym kotom na FIV i białaczkę, te paskowe (to są testy Elisa?) czy PCR, cokolwiek to jest? Jeśli w ogóle robicie?
-Czy powinno się w tym wieku robić pierwsze szczepienie, takie podstawowe? Kot wydaje się zdrowy ale nie miał robionych badań, będzie niewychodzący, moje koty są szczepione. Może mu zaszkodzić?

przepraszam, że tak na innym wątku :) zebrałam kilka opinii na ten temat i:
- "Ja robię paskowe - ale raczej dla własnego "spokoju" - na paskach jest większe prawdopodobieństwo, że wyjdzie błędny wynik, metodą PCR też nie ma 100% pewności - jak mówią różne źródła. Żeby mieć pewność coś bliżej 100% to więcej niż jeden test paskowy."
- "Ze szczepieniami to zależy czy się pojawiają inne koty przechodnio czy nie. Jak ilość kotów stała ma być i do tego nie wychodzące - to odpuścić."
- "ze szczepieniami to i tak lepiej żeby zdecydował weterynarz po jej zbadaniu - bo trudno chyba doradzać jak się nie wie nic o jej zdrowiu"
- "ale wystarczy ze człowiek jest wychodzący i lepiej zaszczepić"
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro cze 18, 2014 16:54 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Dzięki za odpowiedź, już mam trochę więcej jasności...

Yasmine

Post » Śro cze 18, 2014 18:42 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Zaznaczę wątek.. :catmilk:
kicikicimiauhau

Post » Pt cze 20, 2014 19:20 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Anna Rylska pisze:Kochani :1luvu:
Sytuacja z karmieniem od jakiegoś czasu mocno się pogorszyła, naprawdę jest bardzo źle. Brwinowskich kotów jest dużo, nie są na miejscu, trzeba dojeżdzać - tam się nie wcale przelewa i nie jest kolorowo ( to realia, nie wpisy na forum). W grodzisku jest ich mniejsza połowa i obecnie jest tak samo. Mam sporo tymczasów, schorowanych, sunię z IBD, która wymaga opieki i dobrej diety ( kolorowo nie jest...) dlatego moja gorąca i serdeczna prośba, gdyby Ktoś miał do oddania jakieś fanty na bazarki,podkłady, witaminy, może karmę, taką dla bezdomnych, dla kociąt, chorych kotów, cokolwiek z wdzięcznością przyjmiemy. Wstyd mi o tym pisać, bo mało odzywam się na forum (jednak dzieje się dużo, ja się nie oszczędzam, a ciągle widzę że to za mało, jestem czasem bezsilna ...)

przypomnę :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon cze 23, 2014 11:50 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw cze 26, 2014 11:59 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Fredzio chory, od rana strasznie wymiotuje (kocie problemy wyglądają naprawdę dobrze przy tym jak to się dzieje, wygląda u fretki). Był już u specjalisty. Dostał już leki na obniżenie kwasów żołądkowych, kroplówkę, po południu mamy się pokazać i wtedy wet zdecyduje czy dodać jeszcze jeden lek. Odstawiliśmy mięso, teraz tylko convalescent w proszku z siemieniem i probiotykiem. Wymęczony strasznie, słabiutki. Jak zwykle u niego, wszystko nagle i bardzo ostro.

Anna Rylska pisze:Kochani :1luvu:
Sytuacja z karmieniem od jakiegoś czasu mocno się pogorszyła, naprawdę jest bardzo źle. Brwinowskich kotów jest dużo, nie są na miejscu, trzeba dojeżdzać - tam się nie wcale przelewa i nie jest kolorowo ( to realia, nie wpisy na forum). W grodzisku jest ich mniejsza połowa i obecnie jest tak samo. Mam sporo tymczasów, schorowanych, sunię z IBD, która wymaga opieki i dobrej diety ( kolorowo nie jest...) dlatego moja gorąca i serdeczna prośba, gdyby Ktoś miał do oddania jakieś fanty na bazarki,podłady, witaminy, może karmę, taką dla bezdomnych, dla kociąt, chorych kotów, cokolwiek z wdzięcznością przyjmiemy. Wstyd mi o tym pisać, bo mało odzywam się na forum (jednak dzieje się dużo, ja się nie oszczędzam, a ciągle widzę że to za mało, jestem czasem bezsilna ...)

Anna Rylska

Post » Czw cze 26, 2014 16:39 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc,potrzebna karmę

Biedny Fredzio, trzymaj się mały :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]