TYSKIE MRUCZKI XIV DŁUG u weta ponad 2 tyś.zł POMOCY :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 17, 2014 1:38 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Justa&Zwierzaki pisze:
phantasmagori pisze:No ale jak to, nie było umowy przed adopcyjnej i nie będzie po adopcyjnej? 8O
Znam wiele fundacji i żadna nie działa w taki sposób :strach:
Chyba nie taka była umowa?
Trzeba prosić kogoś z Krakowa na wizytę po adopcyjną. Tylko musisz mieć dane z umowy.
Ciebie nie musi interesować zaufanie fundacji do kogoś. Ty masz być pewna że kot trafił do dobrego domu. Tym bardziej że poprzedni kot był wychodzący i został znaleziony martwy.

Jak wiem z dt omen nomen forumowy , ale nie chce sie ujawniać i ja to szanuje , pisał mi na pw że Fredy poszedł do DS bez wizyty przed i nikt tam nie będzie chodzić po, jedynie co to beda dzwonić aby kota wysterylizował i zaszczepił , za nie wysterylizowanie jest kara 1000 zł .
Napisałam pw do pani z dt z prośba o kopie umowy Frediego , bo Pani uważa że mam chora wyobraźnie , być może mam , być może jestem człowiekiem małej wiary , być może jestem jak niewierny Tomasz , muszę dotknąć aby uwierzyć , a dokładniej zapytac jak sie Fredi ma , czy mieszka w domu czy w i tu można sobie napisać co kto chce , a w pierwszym pw było że pan zarozumiały i to by mi juz zapaliło lampkę , no ale ja to jestem ja , przewrażliwiona na punkcie dobra zwierząt, one maj,a mieć jak najlepiej , ale pewnie ja tylko panikuje , bo jak porozmawiam z domkiem i dostane foty to bede bardzo bardzo szczęśliwa :):):)

Nie, nie jesteś przewrażliwiona!
Najzwyczajniej w świecie to Ty uratowałaś im życie, wychuchałaś, wyleczyłaś i masz prawo martwić się, masz prawo wiedzieć. Przecież nie chodzi o to, aby pozbyć się kota, byle jak, byle gdzie.
To nie tylko czas i pieniądze, to jest najmniej ważne. Dałaś im przede wszystkim serce i miłość. Dlatego masz prawo być pewna, że trafiły najlepiej, jak tylko można.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto cze 17, 2014 1:43 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Justa&Zwierzaki pisze:
phantasmagori pisze:A jak Matyldzia po lekach? Nie puszczam :ok: :ok: :ok:
Szkoda że Gracja dodatnia :(
Niech znajdzie się domek :ok: :ok: :ok:

Mati jakby troszkę lepiej wygląda , juz nie jest taka przykurczona i oczka jakby bardziej '' żywe '' teraz sobie śpi w budce ...

A Gracja , boje sie czy sie znajdzie dla niej dom :( Jeszcze czekam az Sonia zacznie byc ogłaszana , Gracja czeka w kolejce na ogłoszenia ...

Może to tylko kryzys. Może kontrast da poślizg i to coś w jelitkach wyjdzie.
Pamiętasz jak było z moim Leonkiem?

A Gracja w końcu znajdzie domek. FIF, + czy - , ona i tak musi być jedynaczką.
FiF nie oznacza odrazu choroby. Może być tylko nosicielem.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto cze 17, 2014 6:59 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Generalnie dla kotów FIV+ lub FeLV+ najsensowniej jest szukać domu przez FB - tam jest największa szansa na znalezienie ludzi, którzy nie będą się ani bali, ani lekceważyli choroby. :ok: :ok: za dom dla Gracji :ok: :ok: i za zdrowie Malwinki :ok: :ok: i za chłopaków :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 17, 2014 8:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Problem w tym, że nie wolno przekazywać danych osobowych osobom trzecim, więc nikłe raczej szanse, żeby fundacja się zgodziła.
Swoją drogą co to za fundacja? Dostać zwierzę na piękne oczy? To trochę za mało, jak dla mnie :?

Za wszystko :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto cze 17, 2014 10:01 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Kochani ma do Was ogromna prosbe. :oops: chodzi o mokra karme dla Noemci.
w Krakvecienie nie mielii puszeczek ktore zamowilam z pieniazkow od Grosziwo, wiec je zwrocili.
Wiec mamy 20 zlotych od Grosziwo :1luvu: + 15 złotyc z nadwyzki od Pako :1luvu: + 10 złotych nadwyżki od miko_bs(nidawno zobaczylm)+ 10 zlotych ja daje bo sprzedalam antyrame podarowana od Pani Oli na bazare dla Justy, a wiec my 55 złotych.

Super byloby uzbierac na ten zestaw 24 sztuk : http://zooart.com.pl/product-pol-7575-H ... uszka.html on kosztuje 126 złotych.

ale jesli sie nie uzbiera. to chociaz 100 złotych zeby mozna bylo zamowic osobno kazda puszeczke :http://zooart.com.pl/product-pol-4244-HILLS-PD-Prescription-Diet-Feline-i-d-156g-puszka.html w tym przypadku kazda kosztuje 5,60

Kazda zlotowka bedzie na wage zlota! Noemcia uwielbia te puszeczki! dajmy Jej troszke "słodkosci" :ok: :1luvu:

Kto chcialby Nas wspomoc i dolozyc swoj grosik dla Noemci? :ok:
Bedziemy bardzo wdzieczni :ok: :1luvu: :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Wto cze 17, 2014 10:49 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

phantasmagori pisze:
Ciebie nie musi interesować zaufanie fundacji do kogoś. Ty masz być pewna że kot trafił do dobrego domu. Tym bardziej że poprzedni kot był wychodzący i został znaleziony martwy.

Dokładnie! Prawdę mówiąc dla mnie to dom dyskwalifikuje i nie chodzi o przewrażliwienie, nie po to ratuje się malucha by za kilka miesięcy się zmarnował. Nie zostawiłabym tego tak.

Dla Noemci dołożę 30 zł.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto cze 17, 2014 10:54 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Agulas74 pisze:
phantasmagori pisze:

Dla Noemci dołożę 30 zł.

dziekuje pieknie! :1luvu:

A wiec mamy juz 85 złotych :)
brakuje jeszcze 40 złotych :ok:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Wto cze 17, 2014 12:19 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

AgaS1987 pisze:Kochani ma do Was ogromna prosbe. :oops: chodzi o mokra karme dla Noemci.
w Krakvecienie nie mielii puszeczek ktore zamowilam z pieniazkow od Grosziwo, wiec je zwrocili.
Wiec mamy 20 zlotych od Grosziwo :1luvu: + 15 złotyc z nadwyzki od Pako :1luvu: + 10 złotych nadwyżki od miko_bs(nidawno zobaczylm)+ 10 zlotych ja daje bo sprzedalam antyrame podarowana od Pani Oli na bazare dla Justy, a wiec my 55 złotych.

Super byloby uzbierac na ten zestaw 24 sztuk : http://zooart.com.pl/product-pol-7575-H ... uszka.html on kosztuje 126 złotych.

ale jesli sie nie uzbiera. to chociaz 100 złotych zeby mozna bylo zamowic osobno kazda puszeczke :http://zooart.com.pl/product-pol-4244-HILLS-PD-Prescription-Diet-Feline-i-d-156g-puszka.html w tym przypadku kazda kosztuje 5,60

Kazda zlotowka bedzie na wage zlota! Noemcia uwielbia te puszeczki! dajmy Jej troszke "słodkosci" :ok: :1luvu:

Kto chcialby Nas wspomoc i dolozyc swoj grosik dla Noemci? :ok:
Bedziemy bardzo wdzieczni :ok: :1luvu: :1luvu:

Aguś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto cze 17, 2014 12:26 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

W sprawie Frediego: fragment pw od tejże pani " Kopii umowy adopcyjnej nie prześlę, bo jest tam klauzula o braku zgody na udostępnianie danych adopcyjnych osobom trzecim.
Pani, jako przeprowadzająca adopcje to dokładnie wie. "
Czy ja faktycznie jestem osoba trzecią , to kto je uratował , to kto je woził do weta i karmił przez strzykawkę , to kto co kilka godzin zakrapiał im oczy , no kto , osoba trzecia :evil: :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 17, 2014 12:29 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

fotki od osoby trzeciej czyli odemnie :evil:
Justa&Zwierzaki pisze:24 kwietnia trafiły do mnie kociaki od kocicy która dokarmiam ,one przeżyły i szukaja wspólnego domu , ale kolejne mogą nie mieć tyle szczęścia , trzeba sterylizować kocice , ale nie mam na to srodków , ano możliwości ich łapania , bo u mnie jest wiele zwierzat w tym kilka niepełnosprawnych a to zabiera dużo czasu i nakładów fin , i błagam o pomoc w łapankach , w finansowaniu strylek bo sama nie dam rady a kotów bedzie wiecej i wiecej i wiecej ...

Obrazek Obrazek

Pierwsze badanie :

Obrazek Obrazek

Druga wizyta u weta :)

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Po wizycie u weta maluchy wtulone w siebie ;)

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 17, 2014 12:33 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

I jak Pani pisze, Pani czyta to wszystko , wiec tu napisze , prosze Antonia przywieźć do mnie w czwartek , tak jak Pani mi pisze w pw ok , bo juz nie mam sił do
Pani pisać pw, poprostu mam tez inne zajęcia jak siedzenie i pisanie długich e laboratów ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 17, 2014 12:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Uratowałaś je - między pierwszą a drugą wizytą jest ogromna różnica. Nie rozumiem tej sytuacji (wydania kota z DT bez sprawdzenia z osobą powierzającą kota na DT, czy taki DS jest OK). Wydaje mi sie, że najsensowniej byłoby odebrać Antonia, bo nie wiem czy da się coś zrobić w sprawie Freddiego :( . Nigdy bym się nie spodziewała takiej rzeczy po forumowym DT :? .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto cze 17, 2014 12:44 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Agulas74 pisze:
phantasmagori pisze:

Dokładnie! Prawdę mówiąc dla mnie to dom dyskwalifikuje i nie chodzi o przewrażliwienie, nie po to ratuje się malucha by za kilka miesięcy się zmarnował. Nie zostawiłabym tego tak.

Dla Noemci dołożę 30 zł.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wiesz ja chce tylko albo az wiedząc co sie z nim dzieje , mieć kontakt z DS , a nie cieszyć sie z statystyk ze juz w ds , ale czy ma sie dobrze to już nie wiedzieć , a pamiętasz jak ja brałam na dt z fundacji to przecież oni mieli pełne prawo wiedzieć gdzie zwierze jest wydawane i oczywiście były wizyty przed i po adopcyjne , ech tak bardzo sie o niego martwię :( I zawsze jak oddawałam zwierze to mówiłam ze to nie ja jestem ich właścicielem tymczasowym tylko ..... i tu tez myślałam że tak będzie ze Pani z dt o tym pomyśli , bo co innego jakby to Pan zdt je znalazła , wyleczyła , wykarmiła to ja oczywiście bym nie miała nic do gadania ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 17, 2014 12:54 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

A teraz proszę pozwólcie że będzie o Matyldzi :
Rano o 10 już byłam u weta na Młodzieżowej , ale musiałam poczekać godzinę bo była kolejka do RTG , potem do moich kochanych wetów i nie jest dobrze :( kontrast częściowo tylko poszedł a jest wyraźne coś w jelitach :(, to może być ciało obce ( oby ) lub nowotwór :(, i w tej sytuacji musiałam podjąć decyzje co dalej , czy ją zostawiamy w takim stanie jak jest to = się śmierć głodowa , lub podjąć decyzje o operacji , operacji która jest bardzo zagrożona , bo nie tylko wyniszczenie jej organizmu , ale tez astma rak i wiek , inna opcja było by jej uśpienie , ale nie można sie poddać po takiej już walce o jej życie , tak bardzo sie boje , błagam przesyłajcie ciepłe myśli i trzymajcie kciuki ... Ja chyba oszaleje :(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 17, 2014 13:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Matyldzia walczy i zycie dziś operacj

:ok: :ok: :ok: za Matyldzię :ok: :ok: :ok: Jesteśmy przy Was myślami.

Alienor

[poprzednia][następna]