Mela i Arizona w naszym domu :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 16, 2014 16:54 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

oby Twoje słowa szybko się spełniły :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

kacperboss

Od: Śro mar 26, 2014 16:07

Post » Śro kwi 16, 2014 16:54 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

Zgadza się, mój marzy o rzuceniu pracy i zajęciu się kotami. :mrgreen:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Sob cze 14, 2014 17:23 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

No nareszcie znalazłam czas na napisanie co u nas :) oczywiście Mela jest z nami już od miesiąca- zabrałam ją jako ostatnią a jej mama juz była znowu w ciąży ( o zgrozo) i maluchy jadły już stały pokarm... nie było na co czekać !!Mela od razu wyszła z transportera i zaczęła się bawić z synkiem wędką :D , najpierw w pokoiku miała miseczkę z jedzeniem i pieciem tam gdzie transporter ponieważ płoszyło ją wszystko i chętnie wskakiwała do niego gdy sie wystraszyła ;) ale kuweta była już w WC i tam ją zabierałam kilka razy bez skutku ... Hi HI jak sobie przypomnę... się martwiłam czy zrobi tam czy gdzieś indziej ( mąż ją bacznie obserwował więc miałam podwójnego stresa żeby nie miał powodów do gadki z cyklu " a nie mówiłem) wieczór spała z nami na oparciu łóżka a w nocy budziła mnie do zabawy i tak przez chyba tydzień ... Na drugi dzień wylizała męża i spała zawsze na nim jak tylko się pojawiała przy kanapie :) - MĄŻ KUPIONY !
po tygodniu bycia z nami Mela miała kryzys - wtulała się przy popołudniowej drzemce we mnie i w kocyk więc ją tuliliśmy z mężem i mąż przyniósł jej do łóżka ekstra!!!! mleczko kocie i podawał ze spodeczka -wypiła chętnie jak nigdy a potem zasnęła spokojnie wtulona w moją rękę :lol: to było cudne doznanie .
Teraz w nocy czasem budzi mnie jak mnie wylizuje ale potem idzie gdzieś albo śpi gdzieś blisko :P cudnie ....
Mela jest bardzo ciekawską i żywą kotką a przy tym piękną i inteligentną . Oczywiście zaskoczyła mojego męża że na przygotowany drapak z legowiskami wdrapuje się bez problemu ( winko wygrane-dzięki Mela) . balkon zabezpieczony choć okazało się marnie- będą poprawki- Mela znalazła szparę między linkami i była po drugiej stronie siatki na barierce :strach: więc trzeba inaczej ponaciągać siatki hihih- mąż zaskoczony- Mela wciąż go zadziwia a ja tylko mówię - zobaczysz, że da radę... Na balkonie mąż zrobił jej legowisko składane żeby deszcz nie zalewał a obite było( kto tu ma kota na jej punkcie ? ) i w domu będą na przedpokoju kolejne deseczki pod sufit (propozycja wyszła od męża- cudnie!!! ) :ryk:
Oczywiście są rzeczy, których Meli nie wolno np. skakać na nogi, włazić na stół, gryźć firanki - i dajemy radę - konsekwentne nie wolno - pomaga choć zdarza się że kicia "głuchnie" ale wie od razu,że źle robi hihi
Tak więc wszystkie obawy, które mną targały odpłynęły- jesteśmy ZAKOCHANI PO USZY nawet nasz 19 letni syn cieszy się towarzystwem Meli
JAK DOBRZE ŻE MELA JEST Z NAMI :1luvu: życzę wszystkim tak wspaniałego towarzysza kociego . Dorota z rodzinką :201461

kacperboss

Post » Sob cze 14, 2014 19:51 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

No i super! :piwa:
Czekam na fotki kociej ślicznotki :D
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Sob cze 14, 2014 19:58 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

Gdzie są fotki Meli?
Balkon najlepiej zabezpieczyć wzmocnioną siatką.
Moje łażą po niej pod sam sufit.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie cze 15, 2014 21:30 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

a to jest Mela Obrazekhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a355511ce0be50d.html nie wiem czy tak można zdjęcia pokazać ? poprzez jakąś inna stronkę- nie radzę sobie z dodawaniem zdjęć na forum ale myślę, że tak mozna zobaczyć naszą Melę ;)

kacperboss

Post » Pon cze 16, 2014 14:13 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

Spróbuj przez http://wstaw.org/

dzika ruta

Post » Wto cze 17, 2014 12:15 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

http://wstaw.org/m/2014/06/17/022.jpg
próba wrzucenia zdjęcia...

kacperboss

Post » Wto cze 17, 2014 12:16 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

Piękna koteczka :) Musisz przed linkiem wstawiać zawsze [img]tu%20link%20-%20bez%20spacji[/img] < --- to na końcu linku :)

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto cze 17, 2014 12:22 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ha - juz wiem o co chodzi- jak wrzucę linka z miniaturką to tu sie pokazuje fota... oki potrenuję jutro w domu foty z kompa bo są ładniejsze :) wybaczcie mi to cudowanie ;) ale szybko się uczę dam radę ! :ryk: :ryk:

kacperboss

Post » Wto cze 17, 2014 15:15 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

Jest urocza, wyrośnie na śliczną kocią damę :love: <3

dzika ruta

Post » Śro cze 18, 2014 8:32 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

kacperboss pisze:No nareszcie znalazłam czas na napisanie co u nas :) oczywiście Mela jest z nami już od miesiąca- zabrałam ją jako ostatnią a jej mama juz była znowu w ciąży ( o zgrozo) i maluchy jadły już stały pokarm...

A ta mama Meli to kotka bezdomna czy ma właścicieli :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 18, 2014 8:38 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

:1luvu: dziękujemy za komplement
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

no myślę , że tu ją widać pięknie z każdej strony :) Melusia kochana nasza :201461
pozdrawiamy radośnie wszystkich :ok:

kacperboss

Post » Śro cze 18, 2014 8:44 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

mb pisze:
kacperboss pisze:No nareszcie znalazłam czas na napisanie co u nas :) oczywiście Mela jest z nami już od miesiąca- zabrałam ją jako ostatnią a jej mama juz była znowu w ciąży ( o zgrozo) i maluchy jadły już stały pokarm...

A ta mama Meli to kotka bezdomna czy ma właścicieli :?:

no oczywiście , że ma właścicieli :) Kolega ma mamę i tatę stąd Mela jest i troje rodzeństwa było tez ! Niestety kolega średnio zorientowany w dbaniu o koty i mama Meli będzie znów mieć małe .... ( kotka będzie wycieńczona ) no trudno ale kolega powiedział, że zaraz potem da kotce zastrzyk na pół roku czy coś...
ja tam Melę będę sterylizować w październiku- rozumiem co to znaczy kot z hodowli 8) - pozdrawiam

kacperboss

Post » Śro cze 18, 2014 9:02 Re: Mela w naszym domu już za chwilkę

Mela jest kotem z zarejestrowanej hodowli?

Przenieść wątek na Nasze Koty?

I może zmień tytuł, skoro Mela już JEST? :D

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]