MOJE KOCIE BIEDY cz.1 Bardzo Wam dziękuję...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 16, 2014 13:00 Re: Moja niezwykła codzienność - Szpieg i reszta kocich bied

który to zwierz na ostatnich zdjęciach?

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pon cze 16, 2014 16:35 Re: Moja niezwykła codzienność - Szpieg i reszta kocich bied

inga.mm pisze:który to zwierz na ostatnich zdjęciach?

Na tych:
kicikicimiauhau pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
:201454

Szpiegulek :mrgreen:
kicikicimiauhau

Post » Pon cze 16, 2014 16:37 Re: Moja niezwykła codzienność - Szpieg i reszta kocich bied

kochany słodziak <3
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pon cze 16, 2014 16:41 Re: Moja niezwykła codzienność - Szpieg i reszta kocich bied

vanesia1 pisze:kochany słodziak <3

O tak :1luvu:
kicikicimiauhau

Post » Pon cze 16, 2014 19:09 Re: [Rybnik] POTRZEBNA KARMA MOKRA LUB SUCHA DLA KOCICH BIED

Kochani!
I znów życie zmusza mnie, aby prosić Was o pomoc.Mam ciężką sytuację, brak pracy i stado kotów na utrzymaniu, codziennie muszę ich nakarmić, one nie rozumieją tylko czekają :( a ja nie mogę ich zawieść...obecnie mam pod opieką 8 domowych rezydentów, psiak i 27 bied podwórkowych. W tym ślepaczek Puszek - kot specjalnej troski, niepełnosprawny, po ciężkiej operacji wyszycia cewki moczowej, on kosztuje najwięcej, jest na diecie wet.royal canin urinary s/o Lp 34
Jemu trzeba poświęcić najwięcej uwagi i miłości,trzeba przytulić,ponosić i pocałować, trzeba włożyć do kuwetki i wysiusiać, trzeba nawodnić strzykawką, musi mieć dobry piasek i osobistą kuwetę, zawsze czystą. To kociak po przejściach ,który już naprawdę dużo w życiu wycierpiał...za dużo.. Gdyby znalazła się dobra duszyczka chętna adoptować ślepaczka wirtualnie, byłoby cudownie, przysyłając mu paczuszkę ulubionej karmy. Pieniędzy absolutnie nie chce, tylko wsparcie karmą lub żwirkiem - będzie najuczciwiej. Każda pomoc się liczy, każdy gram karmy jest na wagę złota.. Bardzo proszę o pomoc...
kicikicimiauhau

Post » Pon cze 16, 2014 19:35 Re: [Rybnik] POTRZEBNA KARMA MOKRA LUB SUCHA DLA KOCICH BIED

Żeby tak się jakiś cud stał..

A masz jakieś perspektywy pracy? Może szukać przez forumowe mieszkanki Śląska :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon cze 16, 2014 20:13 Re: [Rybnik] POTRZEBNA KARMA MOKRA LUB SUCHA DLA KOCICH BIED

Zaznacze.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon cze 16, 2014 20:44 Re: [Rybnik] POTRZEBNA KARMA MOKRA LUB SUCHA DLA KOCICH BIED

Morelowa, szukam pracy raczej na terenie Rybnika, bo nie mam auta, a bez tego , ani rusz :cry: i żeby to było coś stałego...żal mi kociaków , bo za parę miesięcy będzie zimno ,trzeba więcej jedzonka no i te katarki u biednych bezdomniaków :cry: będzie "cieniutko"
kicikicimiauhau

Post » Wto cze 17, 2014 13:46 Re: [Rybnik] POTRZEBNA KARMA MOKRA LUB SUCHA DLA KOCICH BIED

Zdjęcia z obiadku Czarnuszków :1luvu:
Tutaj widac wychodzacą srebrną kotkę Melę, jest jeszcze Zuzia, ale ona nie lubi pieskow i siedzi w domu; Harry i Cezar to oddani asystenci :mrgreen: Moje.czarnuchy mają w tym domu otwarte okienko piwniczne.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
kicikicimiauhau

Post » Wto cze 17, 2014 16:42 Re: POTRZEBNA KARMA MOKRA I SUCHA DLA KOCICH BIED :( s29 zdj

Fotorelacja z wieczornego karmienia: :201432 :)
Te leniuchy się nie stawiły na czas, ale wracając, połowa talerza była już pusta
Obrazek Obrazek
Tutaj kotomstwo ładnie czekało

Krówkom wyrzucino miski, więc musialy jesc na worku
Obrazek Obrazek
Tu już witali z daleka
Ostatnio edytowano Wto cze 17, 2014 17:15 przez kicikicimiauhau, łącznie edytowano 1 raz
kicikicimiauhau

Post » Wto cze 17, 2014 17:07 Re: POTRZEBNA KARMA MOKRA I SUCHA DLA KOCICH BIED :( s29 zdj

Ale liczną masz rodzinkę, podziwiam że wszystko tak ogarniasz :( <3
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto cze 17, 2014 17:57 Re: POTRZEBNA KARMA MOKRA I SUCHA DLA KOCICH BIED :( s29 zdj

Bezdomniaczki, tak jak nasze domowe kociaki, tez są spragnione miłości i troski - to sama radość im pomagać :1luvu: Czy deszcz, czy mróz, one czekają - i nie moźna ich zawieść, nawet jak jestem przeziębiona to idę, nigdzie też nie wyjeżdzam, bo kto da jeść...jakbym mogła to wszystkie bym zabrała do domku, do ciepełka, szczególnie zimą...już nie wspomnę o Wigilii jak do nich idę, to serce pęka mi z żalu... :(
A ile razy się nasluchalam, ze to tylko bezdomne koty i nie widać, co jedzą... Kazdy kot jest dla mnie taki sam, czy bezdomny, czy bez oczka, czy rasowy... Ech :?
kicikicimiauhau

Post » Śro cze 18, 2014 16:51 Re: POTRZEBNA KARMA MOKRA I SUCHA DLA KOCICH BIED :( s29 zdj

BARDZO DZIĘKUJĘ KOCHANYM DARCZYNCOM - FORUMOWICZCE, KTÓRA PROSIŁA O ANONIMOWOŚĆ ZA PACZKĘ DLA KOCIASTYCH <3 ORAZ JOANNIE (janina111) PODCZYTUJĄCEJ WĄTEK ZA 100ZŁ DLA PUSZECZKA NA KARMĘ, ODPOWIEDNY ŻWIREK I WODĘ JAN <3

Zdj. 1 - Biało-Szara, bojąca się dzwięku aparatu stąd fotka z daleka (pozniej miseczki zostały przeniesione między smietniki, bo dwa gołębie już się czaiły: roll: )
Szczupły zeskoczył z garaży
U drukarzy (ul. Krassewskiego) jest nowy dziki przybysz - z twarzy wygląda na kocurka. Dostał imię Trikolorek od umaszczenia, piękny, ale bardzo nieufny, leżał w ogródku, przy próbie zrobienia zdjęcia uciekł w choinki. Jak się trochę otworzy, zdjęcia chlopcu zrobię. Jest wychudzony, więc się ladnie odżywić.
U krówek zniwu wyrzucono miseczki :( Zielen miejska robi porzadki, ale miski mogliby gdzies na bok dac. Ech :( Musza jesc na chusteczce na razie...
Ostatnio edytowano Śro cze 18, 2014 20:43 przez kicikicimiauhau, łącznie edytowano 1 raz
kicikicimiauhau

Post » Śro cze 18, 2014 17:30 Re: POTRZEBNA KARMA MOKRA I SUCHA DLA KOCICH BIED :( s29 zdj

O, rany...!!!
Odnośnie pierwszej strony .

A z zielenią to się nie da pogadać? Oni akurat powinni wiedzieć 'z urzędu', że nie wolno przeszkadzać w opiece nad bezdomnymi zwierzętami.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro cze 18, 2014 17:45 Re: POTRZEBNA KARMA MOKRA I SUCHA DLA KOCICH BIED :( s29 zdj

morelowa pisze:O, rany...!!!
Odnośnie pierwszej strony .

A z zielenią to się nie da pogauodać? Oni akurat powinni wiedzieć 'z urzędu', że nie wolno przeszkadzać w opiece nad bezdomnymi zwierzętami.

Taki problrm, ze nie wirm, o której godzinie oni tam są :( Jakies krzaczki sadzą, pewnie jeszcze kilka dni to potrwa.. potem juz bedzie spokoj, bo nikt inny sie nie czepia.

Dzisiaj rozmawialam z p. Danusią, która karmi bezdomniaczki spod bylej przychodni.. z calego stasdazostały dwa, ale ta druga od dwóch tygodni nie przychodzi, miala cos z lapką :( Oby wrocila, pani chcialaby jaj pomoc..
W trakcie rozmowy przyszedł pan z zakladow.komunalnych, przyjaznie nastawiony do futer.
Powiedzial, ze kilka ulic dalej zbieral przejechanego bialego kota [*] :cry: i pytal, czy to nie z tego stadka.. na szczescie nie,
:( v:(
kicikicimiauhau

[poprzednia][następna]