Dwie Królowe i dwie Wiewióry: najazd wiewiór od s.90

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 12, 2014 15:05 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Kocham somalijczyki za urode.....uzależniona jestem od mco....od czasu zobaczenia pamietnego mco Łasucha. RYS tylko uzależnienie pogłębil.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw cze 12, 2014 15:44 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Podoba mi sie to przechodzenie ponad jakimis utartymi przekonaniami w stylu "kota nie mozna niczego nauczyc, kot nie chodzi na smyczy, kot jest falszywy, glupszy od psa" itd. Kot przystosowuje sie do wlasciciela, a wlasciciel do kota, docieraja sie. Wszystko jest kwestia czasu i wlozonej w wychowanie kota pracy, kwestia stymulacji. Na pewno sa osobniki bardziej lub mniej podatne na stymulacje, ale na tym polega rola wlasciciela, zeby wsluchac sie w swoje zwierze. No ale to wymaga wysilku...
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Czw cze 12, 2014 20:31 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

i wsłuchac i wpatrzec sie trzeba :mrgreen:
Np.nasza Tigi ostatnio wpatrywała się we mnie długo gdy siedziałam na fotelu, jak juz spojrzałam to mnie zaprowadziła do łazienki. Zaczęłam puszczać wode z kranu, ale Tigi juz nie bylo. Znalazłam ja za chwile na fotelu, ktory przed chwila zajmowałam, jak kończyla toalete i szykowała sie do drzemki. Wywabila mnie menda. :ryk: Z kolei jej siostra robi to samo glosowo, nawoluje mnie do łazienki, ja za nią, a ona myk do kuchni, bo co bedzie pić, jak jeszcze nie jadła.
tyle mogę :201494
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw cze 12, 2014 21:35 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

ewkaa pisze:
Kicorek pisze:Piękne fotki, ale klimat nie dla mnie ;)
A mnie z każdą wizytą podoba się bardziej :1luvu: - a już tam gdzie te fotki były robione, to z chęcią bym się na urlop wybrała :D - może powinnam i to z Tsulą 8)

Bo to wbrew pozorom jest bardzo przyjemny klimat :)
Najbardziej mi przeszkadzało to, że latem prawie nie ma ciemnej nocy - dla mnie to kłopoty ze snem.
I czyste powietrze, woda, którą można pic prosto z kranów, nawet w dużych miastach.
A krajobrazy - marzenie! I mnóstwo przestrzeni wszędzie.

Rozkleiłam się przy tym zdjęciu mamy Tsuli z piesem, jak siedzą na skale tyłem do obiektywu. Cudny kadr, przepiękny po prostu :1luvu:
Przypomniały mi się trasy drogą nr 314 kiedy co kilka kilometrów masz jezioro po lewej i po prawej stronie. Jest tam pięknie o każdej porze roku, no może podczas roztopów najmniej atrakcyjnie.
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt cze 13, 2014 11:20 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

smil pisze:Rozkleiłam się przy tym zdjęciu mamy Tsuli z piesem, jak siedzą na skale tyłem do obiektywu. Cudny kadr, przepiękny po prostu :1luvu:
Moje ulubione z "tej seri" jest to :love:
Obrazek

A u nas be zmian :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pt cze 13, 2014 12:01 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Piekne zdjecie, jak z filmu. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt cze 13, 2014 12:18 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Był jakis film o przyjaźni chlopca i psa albo niedźwiedzia, i właśnie takie boskie kadry były.
A "2 Dzidzie" Tsule pod kloszem trzymają :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt cze 13, 2014 12:38 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Piękne krajobrazy :1luvu:
Ale dla mnie i tak za zimno :P
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt cze 13, 2014 12:45 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Thorkatt pisze:Był jakis film o przyjaźni chlopca i psa albo niedźwiedzia, i właśnie takie boskie kadry były.

Jak pierwszy raz obejrzałam zdjęcia Sii (mama Tsuli) i Rico (pies) to zakochałam się i przepadłam - nie tylko w plenerach, ale własnie w całokszatłcie <3 , Siia dla mnie na tych zdjęciach pokazuje całą esencje charakteru somalijczyka :love:
No i mam co chciałam :lol: bo Tsula choć z wyglądu skóra zdjęta z tatusia :1luvu: , charakter ma po mamusi :wink:
ze wszystkim jego plusami i minusikami :twisted:

Thorkatt pisze:A "2 Dzidzie" Tsule pod kloszem trzymają :ok:
Sama się trzyma :ryk: raz jeden nie włożyłam torby do kosza na śmieci po wyrzuceniu poprzedniej.... no i straciłam kosz - Tsu zaanektowała i oddac nie chce :roll: już kombinuję a co by się z nia wymieć :lol:

ewkaa

Post » Pt cze 13, 2014 15:55 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Proszę o te plusy i minusy
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt cze 13, 2014 18:09 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

anulka111 pisze:Proszę o te plusy i minusy
No plusy można pooglądać na fotkach mamusi :1luvu: - Tsu jest dokładnie taka jak ona, mozna ją zabrać wszędzie i ona nic sobie z tego nie robi - w pierwszym tygodniu pobytu u nas od razu biegała na spacerki na smyczy, odwiedziła moją babcię, pojechała osobiście złożyć swoje papiery w kocim klubie - wszędzie wychodząc z transportera z podniesionym ogonem i zapamiętale oddając się eksploracji :D
A minusik, no minusik jest mój :wink: , bo Tsu na obce koty na wystawach reaguje jak kiedyś Fenris - czyli ze sporą dozą niechęci :roll:
Jej mamusia ( w przeciwieństwie do taty, który jest absolutnie obłędny na wystawach :love: ) tez fanką wystaw nie była :roll: - nie to żeby ją stresowały, o nie :wink: w klatce, jak również na stoiskach z rzeczami dla kotów czuła się jak ryba w wodzie :mrgreen: , ale w ocenach w otoczeniu innych kotów głośno wyrażała swoje niezadowolenie :twisted: więc zawitała na nie tylko próbnie ze 2 razy jako kocię, a potem to już tylko na wystawach psów bywała i tam jej się podobało :ryk:

Z Tsu narazie pracujemy :wink: na pewno już wiem, ze zachowuje się lepiej do mamy, ale do tatusia jej daleko :) Jednocześnie kocha same wyjazdy, do transportera pakuje się sama i robi awanturę pod drzwiami jeśli wychodzimy bez niej :lol: ostatnio jak wróciliśmy z pikniku w Kafce (na pikniku biegała szalała i polowała na gołębie), dostała jeść, pić - myślałam, ze pójdzie spać - a my zaczęliśmy się zbierać do wyjścia po zakupy, a ona myk i już pod drzwiami "miaaaa", że gotowa do wyjścia :love: no przekochana jest <3

Dzidzia odniosła właśnie kolejny sukces 8) - Tsu własnie próbowała ją wyrzucić z mojego łóżka :evil: , gdzie Dzidzia się okopała przed odkurzaczem (Tsu odkurzacz am w nosie oczywiscie :lol: ). Dzidzia się nie dała - twardo odpierała "ataki" dziecia, nawet podnosząc łapę :mrgreen: Dzieć się nei przejął oczywiscie i jeśli nawt na początku to był zamiar wyrzucenia Gaminy z łóżka, to potem uznała to za świetną zabawę :roll: - zeskakiwania z łóżka, przyczajka, wbieg na łóżko, doskok do Gaminy, unik przed łąpą i od nowa :ryk:
Niesamowicie dzielna Dzidzia :1luvu: (pamiętajmy, że wcześniej uciekała przed Tsu z podkulonym ogonem :? ) nie dała się wykurzyć - Tsu się znudziła, a Gamiś wciaż leży na łóżku :D

Czy ktoś mi podpowie czy kotu można dać całe przepiórcze jajko? Pieczołowicie obieram i daję samo żółtko, ale wydaje mi się,z ę gdzieś kiedyś czytała, że przepiórcze można całe - Małe Tsu kocha żółtka :mrgreen: , ale kurze są dla niej ciut za duże na raz, a nikt inny tu tego nie tyka :wink:

ewkaa

Post » Pt cze 13, 2014 19:37 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Przepiórcze można całe.

Brawo Dzidzia! :ok: :1luvu:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt cze 13, 2014 19:45 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Dzidzia gora :1luvu:

Ty nie widzisz postepow? Zobacz jak blisko siebie leza ......one sa coraz blizej :kotek: :1luvu:

Tsu sliczna jest :201465

anulka111

Post » Wto cze 17, 2014 18:43 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

Fotki by ciocia Atka :1luvu:

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewkaa

Post » Wto cze 17, 2014 18:49 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Tsula ma juz 6 miesięcy :D

PIekne. A jak razem sobie radza?

anulka111

[poprzednia][następna]