Maleństwa z gruzu - Jedna mała do adopcji..

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 12, 2014 17:30 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

O Jezu!-co tu się dzieje???? 8O 8O 8O
Dziewczyny powoli, powoli!-bez oskarżeń proszę, bez osądów, skoro nie znamy sytuacji!
Lidka może i zagrala na emocjach, może w ten sposób chce zwrócić uwagę, prosic o pomoc, skoro Jej posty zostają bez echa?
Ona nie prosiła o pomoc??-wszystkie Jej posty to krzyk rozpaczy, wołanie o pomoc-wystarczy chciec to widzieć!
Nie każdy ma wokół siebie grono ludzi chętnych do pomocy, liczne, zaprzyjaxnione DT, fundacje. Nie każdy ma grono przyjaciół, chetnych wspomóc transportem, lekami pomocą przy kotach. Jka się zyje w wielkim mieście, gdzie jest sporo ludzi kochających zwierzęta-wierzcie-naprawdę jest łatwiej!
Staję w obronie Lidki, choć nie jestem jakąś Jej znajomą, nawet nie pisze na Jej watkach, ale tez moge polegac tylko na sobie i wiem jak to cięzko. Dlatego nie rozumiem tych ataków, wyroków oskarżeń-nigdzie Lidka nie napisała,że kocięta nie zyją, nigdzie tego nie znalazłam, a jedynym punktem zaczepienia jest tytuł watku, który nagle ściągnął tylu zainteresowanych. Proszę, ostudźcie głowy i nie atakujcie bezpodstawnie, bo to strasznie krzywdzące dla Lidki, która tyle kotów uratowała.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw cze 12, 2014 17:33 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

Cindy pisze:
lidka02 pisze:
felin pisze:To tyle na temat wspaniałej opieki nad zwierzętami przez notoryczne zbieraczki ze stadem kotów w domu

.
No to tyle myśle że mało komu powinnam się tu tłumaczyć ..
Maleństw nie ma i nie będzie już tu na tym wątku bo każdy te małe tu olał a teraz szał 8O , nie każdemu jest dane żyć bo to prawda ile takich małych odchodzi bo ktoś nie może , bo ma za dużo bo bo :x ....kicikicimiauhau tak ładnie piszesz .....
Felin notoryczna zbieraczka ze stadem kotów trafiłaś w sedno ta zbieraczka z małymi ma teraz 28 kotów w domu :mrgreen: i nie żałuje że je zabrała , żałuje że musi czytać twoje komentarze ale po mnie to spływa jak po kaczce :ok: więc sobie stukaj...
Cindy zgłoś do organizacji zgłoś :ok: a pod lupe popatrz na siebie .
Było miło ale się skończyło zbieraczka zmyka do tego co nazbierała...:kotek:
Miłego dnia .

TO TY TAK MYSLISZ, ZE SIE SKONCZYLO :!: I NAPEWNO NIE BYLO MILO :!:a CO MASZ DO MNIE :?: POSTAW MI CHOCIAZ JEDEN ZARZUT :!:
Nie czuj sie jak zwyciezczyni - wlasnie zauwazylam, ze po tobie splywa jak po kaczce co nie znaczy, ze mozesz bezkarnie morodowac zwierzeta :!:
MUSISZ ODPOWIEDZIEC ZA TO CO ZROBILAS :!:

Ok a jaki zarzut :roll: do każdego mojego zdania dopisz sobie słowa NA TYM WĄTKU i wszystko jasne .Nie moja wina że masz bujną wyobraźnie

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw cze 12, 2014 17:38 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

W tytule wątku zabrakło żegnajcie szkraby...na tym wątku ...bo nie ma sensu go prowadzić....bo i tak nikogo nie obchodzicie :wink:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw cze 12, 2014 17:40 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

alab108 pisze:W tytule wątku zabrakło żegnajcie szkraby...na tym wątku ...bo nie ma sensu go prowadzić....bo i tak nikogo nie obchodzicie :wink:

Dokładnie dzięki mój ADWOKACIE :ok: :201461

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw cze 12, 2014 17:47 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

Generalnie na tym konkretnym wątku Lidka nie napisała w kwestii prośby o pomoc wiele ponad "Gdyby ktos znalazł jakis domek dla malucha czy chciał na dt , czy przysłał jakiś pasztecik dla nich była bym wdzieczna ....". Nie prosiła nawet o podrzucanie wątku (przynajmniej tutaj). To tak jakby koś znajomego do domu zaprosił, niezobowiązująco stwierdził że nie ma lekko, bo pracę stracił, po czym po pół godzinie normalnej rozmowy wywalił kopniakiem za drzwi z tekstem "a spi....laj ch..u je..ny". Może na wątku Lidki było coś napisane dokładniej - ale chyba nie po to zakładała ten wątek, żeby na tamtym ewentualni chętni do pomocy jakiejkolwiek szukali informacji gdzie indziej na forum? Generalnie manewr typu "strzelę sobie w kolano" wyszedł genialnie - szanse maluchów na DT/DS spadły wydatnie - bo jak ktokolwiek zajrzy na ten wątek, to sobie ewentualnie zapamięta, żeby "z tą panią broń boże nie mieć nic do czynienia, bo nie wiadomo co jej odpi...oli" następnym razem. Gratulacje.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 12, 2014 17:52 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

kropkaXL pisze:O Jezu!-co tu się dzieje???? 8O 8O 8O
Dziewczyny powoli, powoli!-bez oskarżeń proszę, bez osądów, skoro nie znamy sytuacji!
Lidka może i zagrala na emocjach, może w ten sposób chce zwrócić uwagę, prosic o pomoc, skoro Jej posty zostają bez echa?
Ona nie prosiła o pomoc??-wszystkie Jej posty to krzyk rozpaczy, wołanie o pomoc-wystarczy chciec to widzieć!
Nie każdy ma wokół siebie grono ludzi chętnych do pomocy, liczne, zaprzyjaxnione DT, fundacje. Nie każdy ma grono przyjaciół, chetnych wspomóc transportem, lekami pomocą przy kotach. Jka się zyje w wielkim mieście, gdzie jest sporo ludzi kochających zwierzęta-wierzcie-naprawdę jest łatwiej!
Staję w obronie Lidki, choć nie jestem jakąś Jej znajomą, nawet nie pisze na Jej watkach, ale tez moge polegac tylko na sobie i wiem jak to cięzko. Dlatego nie rozumiem tych ataków, wyroków oskarżeń-nigdzie Lidka nie napisała,że kocięta nie zyją, nigdzie tego nie znalazłam, a jedynym punktem zaczepienia jest tytuł watku, który nagle ściągnął tylu zainteresowanych. Proszę, ostudźcie głowy i nie atakujcie bezpodstawnie, bo to strasznie krzywdzące dla Lidki, która tyle kotów uratowała.

A czy ja musze znac Lidke? Piszesz "Lidka moze i zagrala na emocjach, moze w ten sposob chce zwrocic uwage, moze, moze, moze...I wlasnie o to "moze" chodzi :roll:
Zszokowala tytulem watku - ale czy to jest fair :?: Czy dlatego, ze uratowala jak piszesz tyle kotow - WOLNO JEJ BYLO TE KOTY POZBAWIC ZYCIA :?:
chyba nie tedy droga Wiem, ze to nie latwo majac wiele kotow - nie popadac w depresje i miec chwile zwatpienia - ALE CHYBA SMIERC TYCH KOTOW NIE UCZYNILA JEJ TERAZ SZCZESLIWSZA, NIE WYOBRAZAM SOBIE JAK MOGLA TO W OGOLE ZROBIC
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw cze 12, 2014 18:07 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

Cindy na miłośc boską, gdzie przeczytałas, że te koty nie żyją!?
Mało kto tu zna się osobiście, ale może zamiast rzucac oskarzenia poczytaj Jej watki.
Skrzywdzic kogos jest łatwo, przeprosić znacznie trudniej, a rzuconych bolesnych słów nie wymaże się z pamięci tak łatwo.....
Naprawdę wierzysz,że ktoś, kto tak sie poswięca ratowaniu kotów, usmierciłby zdrowe kociaki-no nie wierzę!
I to na jakiej podstawie-po tytule watku?????
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw cze 12, 2014 18:42 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

Lidko, jeśli chodzi o Bronię, to (wiem, że to trudne, bo masz dużo roboty) musisz więcej pisać, bo my podbijamy wątek, ale jak jest bez odpowiedzi to ludzie przestają zwracać uwagę.

Poza tym tak jak pisałam, jedni umieją żyć z tym, że nie zrobią nic widząc krzywdę zwierzaka, a inni nie potrafiliby przejść obojętnie. Szkoda, że to nie jest jakoś równomiernie ulokowane w ludziach, byłoby łatwiej :wink:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Czw cze 12, 2014 18:44 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

kropkaXL pisze:Cindy na miłośc boską, gdzie przeczytałas, że te koty nie żyją!?
Mało kto tu zna się osobiście, ale może zamiast rzucac oskarzenia poczytaj Jej watki.
Skrzywdzic kogos jest łatwo, przeprosić znacznie trudniej, a rzuconych bolesnych słów nie wymaże się z pamięci tak łatwo.....
Naprawdę wierzysz,że ktoś, kto tak sie poswięca ratowaniu kotów, usmierciłby zdrowe kociaki-no nie wierzę!
I to na jakiej podstawie-po tytule watku?????

nie, nie po tytule, a po tym wpisie

lidka02 pisze:Dziękuje za liczne przybycie :| jednak jak widać nie wszystkim kotom dane jest żyć...Dlatego że ja jestem taka zawalona nie mogłam sobie pozwlić na te maluchy na dłuzszą metę ....Maleństw już nie ma , przykre to ale nieraz tak bywa....

to tych rzuconych słów nie wymaże się z pamięci tak łatwo.....
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw cze 12, 2014 18:54 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

Dajcie już spokój, może kobieta ma depresję i sama potrzebuje pomocy. Nie kopie się leżącego.

sasza7

Od: Wto lut 02, 2010 19:01

Post » Czw cze 12, 2014 18:56 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

Zuzia, Lidka napisała,że zabila te koty??? 8O 8O 8O
No ja chyba slepa jestem ze starości, bo nie widzę :oops:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw cze 12, 2014 18:56 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

LIDKA02 - dowiemy sie w koncu prawdy?
Skoncz w koncu z tymi gierkami - co zrobilas z kotkami? Jesli zyja - jak twierdza Twoje adwokatki TO CHCEMY ZOBACZYC FOTKI!
Nie czytalam innych Twoich watkow - nie jestem jasnowidzka z zawodu- jesli potrzebujesz wsparcia - to napewno nie ta droga :!:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw cze 12, 2014 19:18 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

Nic nie rozumiem... Zyja te maluchy czy nie?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw cze 12, 2014 19:43 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

Cindy pisze:LIDKA02 - dowiemy sie w koncu prawdy?
Skoncz w koncu z tymi gierkami - co zrobilas z kotkami? Jesli zyja - jak twierdza Twoje adwokatki TO CHCEMY ZOBACZYC FOTKI!
Nie czytalam innych Twoich watkow - nie jestem jasnowidzka z zawodu- jesli potrzebujesz wsparcia - to napewno nie ta droga :!:

kicikicimiauhau pisze:Nie mogłaś sobie pozwolić na maluchy na dłuższą metę - piszesz. Czyli w czasie przeszłym,gdzie są dzieci?Nie rób z nas idiotek,że umarł wątek,UMARŁY MAŁE,NIEWINNE KOCIE DUSZYCZKI.
Twój wczorajszy wpis Cię pogrążył,powiedz prawdę,a nie cwaniakuj,prawda i tak zwycięży..DOWODY ,ŻE MAŁE ŻYJĄ..

Jak się to mówi - czytaj uchem, a nie brzuchem :roll:

Czy wy się tak nakręcacie, że już nie czytacie tego co napisała Lidka02?
Skoro Lidka02 miała 23 koty, a teraz ma 28, a z kolei kociąt było 5, to? No i owszem, jestem debilem matematycznym, ale nawet dla mnie nieuka i bez pomocy kalkulatora skomplikowane zadanie matematyczne 23 + 5 daje 28.

Może i strzeliła focha, może spodziewała się odzewu, pomocy, może ujęła to niezręcznie, łącznie z tytułem wątku, ale przecież okazało się, że kocięta żyją. Więc skąd śmiałe teorie o uszczęśliwieniu samej siebie przez uśpienie kociąt 8O Sprawa się wyjaśniła, a skoro takie ogromne jest zainteresowanie i oburzenie święte, to może najzręczniej byłoby, w ramach przeprosin za paskudne oskarżenia, wspomóc kocięta nie tylko dobrym słowem, ale karmą?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw cze 12, 2014 19:49 Re: Maleństwa z gruzu.........żegnajcie szkraby..

Podpisuję się pod postem Casicy rękami i nogami :ok:

Tak to już jest niestety. Jak trzeba pomóc to cisza. Jak tylko można dokopać to od razu odzew.

Ciekawa jestem czy będzie jakieś przepraszam :smokin:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]