Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Gwałtu, rety, kocięta!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 10, 2014 10:10 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

tajdzi pisze:Atka, no sory bardzo. Ale nie odchudzić kota, tylko TY musisz wzmocnić mięśnie ramion.

Z klawiatury mnie to zdjęłaś. :D Atka, na siłownię. :wink:

Nikt nie filmował BIS-a? Nikt nie focił? :cry:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto cze 10, 2014 10:13 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

No, super :)
Gratulacje dla wszystkich kotów, w tym moich ulubionych dwóch dachowców :love:
Nie wiedziałam, że będziecie w Radomiu - post wystawowy dokuczył? ;)

ewkaa pisze:
MariaD pisze:Brawo Gumiś! :1luvu: Nie zeżarła sędziów? 8O
)
Jeśli się dobrze orientuję to na tej wystawie kota cały czas prezentuje właściciel - więc Gumiś miałą pełen komfort na rękach u Atki :mrgreen:
Tak. Nawet w bisach tak jest. Rok temu prezentowałam jednego kociaka z cudzego miotu, bo właściciele mieli za mało rąk :lol:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto cze 10, 2014 10:13 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Diety wymyslili ludzie to niech sa na diecie.

Koty sa niewinne i chude.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto cze 10, 2014 10:15 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Gratki!

Też bym spróbowała, ale te WCFy tak daleko od Poznania wszystkie, ja bym chciała lokalnie ;)

Atka, a co to za domowa wymiataczka była?
I jak to możliwe, ze wygrała z wymiataczem Filipem? 8O

... podoba mi się opcja własnonaręcznego prezentowania kota - mogłabym spokojnie Rudego zabrać bez strachu, ze kogoś zagryzie :mrgreen: I Wściekłego też, bo coś się zbiesił na FIFe ostatnio :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto cze 10, 2014 10:17 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

tajdzi pisze:Atka, no sory bardzo. Ale nie odchudzić kota, tylko TY musisz wzmocnić mięśnie ramion. Ćwicząc najlepiej tak:

http://jestekote.wrzuta.pl/film/9NY3h2M ... c_z_kotami

:)

Filmik mi zawiesił przeglądarkę :P

A Gumisia trzeba odchudzić, bo jak się kiedyś znajdzie sędzia na tyle odważny, żeby ją jednak pomacać po brzuszku, to będzie "too much kartofeln"*

----
*(c) Yan Roca-Folsh ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Wto cze 10, 2014 10:20 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Avian pisze:Gratki!

Też bym spróbowała, ale te WCFy tak daleko od Poznania wszystkie, ja bym chciała lokalnie ;)

Atka, a co to za domowa wymiataczka była?
I jak to możliwe, ze wygrała z wymiataczem Filipem? 8O

... podoba mi się opcja własnonaręcznego prezentowania kota - mogłabym spokojnie Rudego zabrać bez strachu, ze kogoś zagryzie :mrgreen: I Wściekłego też, bo coś się zbiesił na FIFe ostatnio :lol:

Bliżej Poznania to w Toruniu coś robią (tylko, że usłyszałam, że jak nie chcę się zniechęcić do WCF, to mam tam nie jechać...). Ale do Warszawy dojazd też masz dobry, to już nie marudź ;)

Wymiataczka była czarna, 9(?)-cio letnia, pierwszy raz w życiu na wystawie i jak na debiutantkę to bardzo grzeczniutka :D

Atka

Post » Wto cze 10, 2014 10:24 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

MariaD pisze:Nikt nie filmował BIS-a? Nikt nie focił? :cry:

Przekaz on-line video był, więc za kilka dni będzie też off-line, tutaj: http://www.felineworld.eu/

BISy i ringi wszystkie były filmowane.

Fotki też ktoś pewnie robił, ale trzeba poczekać. Śledzę FB i forum brytkowe, jak coś wyśledzę z moimi kotami, to wrzucę linki.

Atka

Post » Wto cze 10, 2014 10:31 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Atka pisze:Śledzę FB i forum brytkowe, jak coś wyśledzę z moimi kotami, to wrzucę linki.
I z "moim"! Oczywiście nie tutaj ;)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto cze 10, 2014 10:36 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

oooo, będe czekać na to off-line :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto cze 10, 2014 10:43 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Atka pisze:
Wymiataczka była czarna, 9(?)-cio letnia, pierwszy raz w życiu na wystawie i jak na debiutantkę to bardzo grzeczniutka :D

Aaaa, to dlatego była grzeczniutka, bo debiutantka ;) Jeszcze nie ogarniała :mrgreen:
Moje też tak zaczynały ...

WCF to dla mnie ciekawostka bardziej, więc dopóki nie będę miała lokalnie, bez noclegu, to pewnie się nie wybiorę. Nawet nie pytam, ile było persów :roll:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto cze 10, 2014 11:42 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Atka pisze:Na stoliku podczas oceny, jak już ją postawiłam i się odburmuszyła (za noszenie w pozycji wystawowej), to nawet dawała się dotknąć. W sobotę sędzia to tak ostrożnie do niej podchodził, ale w niedzielę sędzina zupełnie zrelaksowana była, pogłaskała ją i pomacała trochę, a na koniec Gumiś ją raz tryknęła główką 8O :love:

no bo Gumiś jest kochana i baranki umie robić :1luvu:

Atka pisze:Po brzuchu i ogonie nikt jej nawet nie próbował macać :twisted: :twisted: :twisted:

hmmm ciekawe czemu :twisted:

Atka pisze:W BISach to tylko ją sędziowie podziwiali z daleka, a ja się starałam jej nie upuścić...

Muszę ją odchudzić tak z pół kilo :roll:

no nie nie i jeszcze raz nie żadnego odchudzania Gumisia, ona ma figurę modelki, odchudzanie nie jest jej potrzebne

zosiajuly

Od: Pon sie 16, 2010 10:56

Post » Wto cze 10, 2014 11:51 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Avian pisze:WCF to dla mnie ciekawostka bardziej, więc dopóki nie będę miała lokalnie, bez noclegu, to pewnie się nie wybiorę. Nawet nie pytam, ile było persów :roll:

Do Piaseczna mogłabyś przyjechać na jeden dzień (sugeruję niedzielę, bo w soboty to się te wystawy okropnie późno kończą). Z Poznania dobry dojazd, z A2 pod Warszawą zjeżdżasz na obwodnicę, z obwodnicy na Puławską i zaraz prawie jesteś na hali. Żadnego przepychania się przez miasto.

Persów to za wiele nie było, ale w WCF w "jedynce" (oni to tu nazywają LH) są też brytki długowłose, a tych jest sporo. Konkurencja jest zacna.

No i w WCF, jak jest za mało kotów w kategorii, to kategorie *są* łączone w BISie. W Radomiu były 3 kategorie w bisie, bo "czwórka", w której były 3 koty chyba (albo 5?) została dołączona do "trójki" (czyli po ichniemu SH do SOSH).

Atka

Post » Wto cze 10, 2014 12:15 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Atka pisze: a na koniec Gumiś ją raz tryknęła główką 8O :love:
Bo Gumis pięknie umie trykać :1luvu:

Atka pisze: Po brzuchu i ogonie nikt jej nawet nie próbował macać :twisted: :twisted: :twisted:
Normalka - siostry tez nigdy nikt nie próbuje :mrgreen:

Atka pisze:Muszę ją odchudzić tak z pół kilo :roll:
hehe - mówiłam :lol: proponuje spacerku w okół bloku :wink: - mogę pożyczyć wiewiórkę do gonienia po trawie :ryk:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Wto cze 10, 2014 12:45 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

A ja mogę pożyczyć psy pasterskie do zaganiania kociego stada na spacerku... :mrgreen:

A tak serio, to gratuluję sukcesów :ok: :piwa:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt cze 13, 2014 9:01 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Są już zapisy wideo z wystawy, tu: http://www.felineworld.eu/wcf201406radom.html

W sobotę ok 4 godzin 47 minut zaczyna się Ring Kastratów z Gumisiem. Dalej nie szukałam, potem jeszcze popatrzę, co gdzie jest.

Atka

[poprzednia][następna]