Koty z Chomiczowki problemy z łapaniem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 04, 2014 9:58 Re: WWA BIELANY POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 3 MALUCHÓW!!!!

iwona66 pisze:Mogę od jutra pomóc w odłowieniu malców ,klatkę mam ,po godz 17,30 mogę łapać.
:ok:

wydra w międzyczasie ogarnęła temat transportu na dzisiejsza łapankę ciężarnej kotki i ew. co tam jeszcze się złapie. Dzwoniłam do karmicielki, ma jej nie karmić. Przygotuje na łapankę nawet ulubione mięsko koteczki :piwa:

iwona 66 ciężko będzie na podbierak, ew. czarny może i rudy. Srebrny jest bardzo wycofany.

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Śro cze 04, 2014 10:04 Re: WWA BIELANY POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 3 MALUCHÓW!!!!

Super dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za pomoc i okazane serce. Teraz pozostaje tylko trzymać kciuki za złapanie cieżarnych kocic i maluchów. No i trzeba znaleźć ten mniejszy miot i szukać na cito dla nich dt, najlepiej jakby były tylko 2 to margoth by je wzięła i zawiozłabym je do niej w przyszłym tygodniu do Katowic i jedyne co by nam pozostało to wyciachanie tego towarzystwa wzajemnej adoracji
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro cze 04, 2014 13:00 Re: WWA BIELANY POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 3 MALUCHÓW!!!!

strongbaby pisze:wydra w międzyczasie ogarnęła temat transportu na dzisiejsza łapankę ciężarnej kotki i ew. co tam jeszcze się złapie. Dzwoniłam do karmicielki, ma jej nie karmić. Przygotuje na łapankę nawet ulubione mięsko koteczki :piwa:

dziewczyny jak tam dziś będziecie to jakbyście mogły to poproście karmicielkę żeby pokazała Wam ten mniejszy miot w piwnicy, rozpytuję wszędzie o dt dla nich a nie wiem nawet ile ich jest i w jakim wieku, dziękuję z góry, jak się uda zrobić fotkę to cyknijcie jakąkolwiek, z góry dziękuję
Obrazek

Goyka

Post » Śro cze 04, 2014 19:19 Re: PILNIE DT DLA MALUTKICH KOCIĄTEK-ZWROT KOSZTÓW UTRZYMANI

Bardzo potrzebny jest tymczas dla tych najmniejszych malców :( moze dzis dziewczynom uda sie je zobaczyc bo nawet niewiadomo ile ich jest i w jakim wieku.

Dziewczyny zaraz bedą na miejscu trzymajcie kciuki zeby złapała sie ciężarna i zeby nie okazała sie karmiąca te malce no i zeby udało sie zobaczyc te malutki
Koteczekanusi mam nadzieje ze Twoja propozycja dt dla tej 3ki jest aktualna koszty biorę na siebie a jutro Iwonka by je do Ciebie przywiozła i szukalibysmy tymczasu dla tych mniejszych jeszcze
Obrazek

Goyka

Post » Śro cze 04, 2014 20:11 Re: PILNIE DT DLA MALUTKICH KOCIĄTEK-ZWROT KOSZTÓW UTRZYMANI

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro cze 04, 2014 22:00 Re: PILNIE DT DLA MALUTKICH KOCIĄTEK-ZWROT KOSZTÓW UTRZYMANI

Rozmawiałam z dziewczynami i koteczekanusi 1,5h temu. Na tamta chwile złapane były 2 z 3 malcow. Mam nadzieje ze 3cu tez sie złapał bo jak zostanie tam sam to bedzie przerażony :( po akcji dziewczyny miały zawieźć kociaki do koteczekanusi. Jeżeli sie nie uda złapać 3ego to może Iwonce sie jutro go uda złapać. Denerwuje sie tez strasznie o te maluszki w piwnicy :( co z nimi bedzie :( mam nadzieje ze dziewczyny je dzis widziały i cos wiecej napiszą o nich.
Dziękuje koteczekanusi bardzo za dt dla malcow i przepraszam za expresowa akcje ale sama nie wiedziałam ze uda sie dzis i wogole :1luvu:
Obrazek

Goyka

Post » Śro cze 04, 2014 22:27 Re: PILNIE DT DLA MALUTKICH KOCIĄTEK-ZWROT KOSZTÓW UTRZYMANI

Trzeci kociak (rudy) sie nie zlapal, dojechaly juz chyba do dt. Jeśli dt chce pożyczyć klatke na kociaki to mozna ja jutro odebrac z fundacji bezpieczna przystan, dane kontaktowe można wziąć z ich strony internetowej lub prv.
Ciezarna sie nie pojawila. Jesli jutro sie pojawi to jej karmicielka ma po mnie zadzwonic i jeszcze raz spróbuję ja złapać.
Małe pokazaly sie dwa (bury i czarny), sa juz samodzielne, za 2-3 tygodnie mozna je lapac. Ich matka sie zlapala i zostala wypuszczona.
Żeby skomentowac dzisiejszy wieczór musialabym użyć brzydkich słów wiec sie powstrzymam. Strasznie mi głupio przed dziewczynami bo nie wiedziałam w co je dziś pakuje.

strongbaby

Post » Śro cze 04, 2014 22:38 Re: PILNIE DT DLA MALUTKICH KOCIĄTEK-ZWROT KOSZTÓW UTRZYMANI

Ale o co chodzi? Możesz napisać jaśniej co sie stało ?

Te 2 małe co sie pokazały ile mogą mieć tygodni? Skoro sa samodzielne to nie mozna ich juz łapać? Jakby były tylko 2 to mogłabym je zawieźć do margoth82 do Katowic

Strasznie mi szkoda tej rudej dupki ze został samiutki w tej piwnicy :( do kogo sie przytuli w nocy :( oby Iwonce udało sie go jutro złapać i dowieźć do rodzeństwa :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Czw cze 05, 2014 0:41 Re: 2 maluszki w piwnicy Pilnie DT zwrot KOSZTÓW UTRZYMANIA!

No nie wiem, czy po dzisiejszej awanturze z TŻ o owe dwa życzyć sobie, by ten trzeci się złapał... :roll:

Te nerwy to oprócz karmicielek i kotów pewnie w związku ze mną. Ledwo co wczoraj stwierdziłam, że może rozważę wzięcie, a tu nagle wracam sobie z pracy wieczorkiem, niespiesznie i zrelaksowana, myślę o rzeczach wyższych, a tu nagle telefon, kiedy przyjadę po koty, bo są. Oniemiałam raczej nie z zachwytu.

Z maluchami zapoznałam się wstępnie, ze srebrną nawet bliżej niż bym zamierzała (ślady zębów na kciuku i stylowe zadrpania na przedramieniu. A, i jakieś drobne zadrapania na drugiej. Możliwości wokalne ogromne, jeszcze takich nie słyszałam). Przeżyłam ciekawe chwile, kiedy wbiła mi się w palec tak, że nie mogłam wyjąć palca z rękawiczki ani nic do tego podkład a capella taki, że bałam się, że mi TOZ przyjedzie. Na szczęście skórzane rękawiczki podbijane futerkiem są całkiem niezłe na takie nadpobudliwe maluchy.
Mam nadzieję, że to tylko z uwagi na przerażenie. Wyskoczyła z kontenerka, kiedy chciałam ją wziąć i zrobiła kilka dzikich rundek wokół łazienki w tym przerażeniu nie widząc, że jest tam mnóstwo miejsc, by się ukryć.
Natomiast ciemna była całkiem miła i nawet 1-osobowo udało mi się jej obciąć pazurki. (Zawsze przy obciętych łatwiej się zaprzyjaźnić). Ma jakieś łysinki nad okiem i na łebku. Mam nadzieję, że to urazy mechaniczne, a nie zmiany skórne.
Oczka chyba nie najgorsze, ale też nie do końca czyste i nie wiem, czy wet zaleci jakieś kropelki (mam nadzieję, że nie).
Teraz obie siedzą przestraszone w transporterku. Zaraz je wypuszczę, bo nie będę trzymać w transporterze bez kuwety, mam nadzieję, że jutro uda się złapać i zanieść do weta.
Nie mam 100% pewności, ale obie to chyba dziewczyny. Chyba że kocurki słabo obdarzone przez naturę.
I takoż w kwestii pcheł, ale wydaje się, że mogą ich nie mieć. Ale i tak trzeba psiknąć.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw cze 05, 2014 7:44 Re: 2 maluszki w piwnicy Pilnie DT zwrot KOSZTÓW UTRZYMANIA!

Ania, klatke pożycz.To najlepsze dla takich maleńtasów. I dla ciebie. Ogarnąć łatwiej,przypilnować kuwety i jerdzenia, zakropić jeśli jest taka potrzeba czy po prostu wygłaskać.
To młode korduple i przestraszone całą akcją. Szybko zdanie zmienią. Nasza obecna 5-ka darła ryja a Rodi osznytowała mnie i opyszczyła zażerając się równocześnie convą w strzykawie. Gnoje szybko nawykają.
Szkoda rudzika.
I oby kocik złapał się .
Oby cieżarna sie nie rozsypała.

Dobra akacja :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 05, 2014 8:12 Re: 2 maluszki w piwnicy Pilnie DT zwrot KOSZTÓW UTRZYMANIA!

Dziękuję Aniu że zaopiekowałaś się dziewuszkami. Mam nadzieję, że srebrna się szybko oswoi, bo ciemna ponoć jest miła, więc nie powinna sprawiać kłopotów. Mam tez mimo wszystko nadzieję, że Iwonce się uda dziś rudzika złapać, został samiuteńki :( a on i tak długo miejsca u Ciebie nie zagrzeje, bo pewnie jak tylko mu zrobimy facebooka to będą się o niego zabijać :mrgreen:

Martwi mnie że ciężarna się nie pokazała, bo boję się, że powodem jest to że urodziła gdzieś :( ona przychodziła codziennie kilka razy dziennie do teściowej :|

martwią mnie też malce w piwnicy, strongbaby ile one mogą mieć tygodni? musimy je jak najszybciej wyłapać i zabrać, a matkę ciachnąć. Jeżeli są faktycznie tylko 2 to mogłyby do margoth pojechać, pytanie tylko czy gdzieś nie jest schowane więcej
Obrazek

Goyka

Post » Czw cze 05, 2014 8:43 Re: 2 maluszki w piwnicy Pilnie DT zwrot KOSZTÓW UTRZYMANIA!

Teraz jeszcze dzwoniła Teściowa, mówi że ciężarna dalej się nie pokazała więc napewno urodziła :( ręce opadają. Ona mówi, że sąsiadka która ma klucze do piwnicy wie w którym boksie jest to gniazdo z małymi i dziś może pójść otworzyć. Na dodatek powiedziała, że ma same nieprzyjemności bo sąsiadka która jest karmicielka zarejestrowaną w gminie groziła jej wczoraj i ją wyklinała, że się miesza w nieswoje sprawy i że wszystkie koty są wysterylizowane :( biorą kasę i talony i nic nie robią a jak ktoś chce pomóc to jeszcze jest narażony na wyzwiska :(
dobrze by było znaleźć koteczkę jeśli faktycznie urodziła i przenieść ją z małymi na balkon do tej budki u teściowej, tam chociaż byłyby bezpieczne i szukać im domów jak podrosną a mamę ciachnąć, ale nie wiem czy to realne. Dobrze chociaż ze jest lato a nie zima :(
Obrazek

Goyka

Post » Czw cze 05, 2014 11:18 Re: 2 maluszki w piwnicy Pilnie DT zwrot KOSZTÓW UTRZYMANIA!

Dziewczyny zabieranie kolejnych miotów jest bez sensu, jeśli za tym nie idzie STERYLIZACJA. Zgłosiła się dziś do fundacji jedna z karmicielek, tam jest co najmniej 5-6 miotów kociąt i całe stada niesterylizowanych kotów. Nie muszę wam chyba mówić, że te kotki będą miały jeszcze przynajmniej po jednym miocie w tym roku, wszystkim znajdą się domy tymczasowe? Możemy pomóc wyłapać i obrobić stado ale potrzebujemy realnej pomocy przynajmniej 2 osób, w tym jednej zmotoryzowanej. Tam działa jakaś fundacja - adoptuj mnie, która podobno pozamykała w pomieszczeniach ("przytuliskach" jak to określiła karmicielka) niesterylizowane koty i ktoś w fundacji przychodzi je karmić co kilka(!) dni. Karmicielki, żeby je nakarmić, odginają kawałek blachy i tam miskę wciskają. Sprawdzimy to i jeśli faktycznie to prawda, z pomocą policji lub bez, koty uwolnimy, kastrując i sterylizując przy okazji.

strongbaby

Post » Czw cze 05, 2014 11:32 Re: 2 maluszki w piwnicy Pilnie DT zwrot KOSZTÓW UTRZYMANIA!

Matko Boska w szoku jestem 8O teściowa mówiła mi, że wczoraj ją nawyklinała ta karmicielka ,ale nie wiedziałam, że one wieżą koty i je karmią co kilka dni 8O Teściowa mówiła coś o "boksie" w piwnicy , może to są te "przytuliska" zgadzam się ,że trzeba wysterylizować całe towarzystwo, nie zdawałam sobie jednak sprawy, że tam jest tak dużo kotów :( a po co ta karmicielka przyszła do fundacji? bo chyba nie po pomoc skoro wczoraj była awantura. Zmienię tytuł wątku na apelujący o pomoc w łapaniu i transporcie. Mam nadzieję, że uda się wytropić gdzie przetrzymują koty
Obrazek

Goyka

Post » Czw cze 05, 2014 11:59 Re: WWA KOTY WIĘZIONE W PIWNICY POMOCY W ŁAPANIU I TRANSPORC

Mam złą wiadomość :( właśnie dzwoniła teściowa, koteczka przyszła do niej właśnie chudziutka już czyli niestety zgodnie z przewidywaniami urodziła :( ręce mi opadły na to wszystko , oby chociaż Iwonce udało się rudzika złapać dzisiaj :cry:
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]