WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 04, 2014 11:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

floxanna pisze:
Neigh pisze:Alien ma jednak problem. Otóż MUSI zeżreć ich ptaka. MUSI - postanowił i koniec..........jest nieprzejednany, Nie miałam jeszcze w domu tak zajadłej w tym aspekcie istoty:-)

Yyy… Chciałam poinformować, że mój mąż obejrzał, przeczytał i… Jesteśmy chętni uratować Maksia Kurę.

To znaczy pod trzema warunkami: 1. że będziecie chcieć, żeby właśnie do mnie rude trafiło; 2. że ktoś inny się w najbliższym czasie nie pokaże tu, bardzo chcąc Aliena (powiedzmy, że jestem na wypadek braku chciejstwa kogoś innego w najbliższym czasie); 3. że nie wpłynie to zbyt stresująco na moją Ciotyldę (jeśli nie dojdą do porozumienia dość szybko, jak z Newą, to przy moim „apartamencie” nie da się długo pracować nad oswajaniem się kotów; wtedy zrobię tylko za tymczas — a akurat Ciotkę na tyle znam, że od razu będę wiedzieć, czy to idzie w stronę ugody, czy trza dalej szukać domu rudemu).

Jejku, sama siebie tymi warunkami oszukuję, serce się rwie, ale rozsądek i inne takie mnie zmusiły do napisania powyższego :mrgreen:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro cze 04, 2014 15:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

floxanna pisze:
Neigh pisze:Alien ma jednak problem. Otóż MUSI zeżreć ich ptaka. MUSI - postanowił i koniec..........jest nieprzejednany, Nie miałam jeszcze w domu tak zajadłej w tym aspekcie istoty:-)

Yyy… Chciałam poinformować, że mój mąż obejrzał, przeczytał i… Jesteśmy chętni uratować Maksia Kurę.

To znaczy pod trzema warunkami: 1. że będziecie chcieć, żeby właśnie do mnie rude trafiło; 2. że ktoś inny się w najbliższym czasie nie pokaże tu, bardzo chcąc Aliena (powiedzmy, że jestem na wypadek braku chciejstwa kogoś innego w najbliższym czasie); 3. że nie wpłynie to zbyt stresująco na moją Ciotyldę (jeśli nie dojdą do porozumienia dość szybko, jak z Newą, to przy moim „apartamencie” nie da się długo pracować nad oswajaniem się kotów; wtedy zrobię tylko za tymczas — a akurat Ciotkę na tyle znam, że od razu będę wiedzieć, czy to idzie w stronę ugody, czy trza dalej szukać domu rudemu).

No proszę jaki piękny pretekst się znalazł :lol:
i dobrze popieram, będziesz miała cudnego kotka (widziałam więc wiem), nie dość że urodziwy to jeszcze ekspresyjny :ok:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro cze 04, 2014 15:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

floxanna pisze:
floxanna pisze:

Jejku, sama siebie tymi warunkami oszukuję, serce się rwie, ale rozsądek i inne takie mnie zmusiły do napisania powyższego :mrgreen:

o widzisz, przynajmniej oszukiwanie się masz z głowy :ryk: :ok:
Obrazek

dalia

Post » Śro cze 04, 2014 16:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

dalia pisze:o widzisz, przynajmniej oszukiwanie się masz z głowy :ryk: :ok:

I w tym momencie będę zakocona po dach, więc nie będzie mi nigdzie już oko latało i serce pikało, że „a może jednak ten albo tamten” :ryk:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro cze 04, 2014 16:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

A czy do cairo dotarł Demon i no cokolwiek :?: wie ktoś.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Śro cze 04, 2014 18:02 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Omatko Flox...kocham cie :1luvu: Ja od tygodnia spać nie mogę odkąd mi Neigh pokazała to cudo..... Biłam się z myślami bo cudo to jest i całkiem w moim guście słodkie.... Ale Rudi..... Nie zaryzykuje. Ale serce się rwie.... a tak to może będzie w rodzinie :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro cze 04, 2014 18:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

shira3 pisze:Omatko Flox...kocham cie :1luvu: Ja od tygodnia spać nie mogę odkąd mi Neigh pokazała to cudo..... Biłam się z myślami bo cudo to jest i całkiem w moim guście słodkie.... Ale Rudi..... Nie zaryzykuje. Ale serce się rwie.... a tak to może będzie w rodzinie :mrgreen:

TEGO cuda Neigh nie pokazała :mrgreen:
edit
publicznie :mrgreen:
Obrazek

dalia

Post » Śro cze 04, 2014 19:03 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Co do prezentacji części kota w gabinecie - wet moich panienek chciał się pochwalić, jak pięknie wyciął Ofelkowe jajniczki. Był nieco zawiedziony, kiedy wydusiłam z siebie odmowę obejrzenia. Przy sterylce Czarnidełka był sprytny i położył tackę z jajniczkami na stole. Nie dość, że wlazłam tam "blado-sino-koperkowa", to na ten widok omal nie fajtnęłam. Za to ab. była wniebowzięta, mogąc obejrzeć, a nawet zabrać w słoiczku wypełnionym formaliną.
Kiedyś za to miałam okazję obejrzeć wnętrzności wycięte z kotki z ropomaciczem. Która to kotka podejrzewana była o ciążę. Dobrze, że udało się ją złapać i wyciachać nie czekając na "rozwiązanie", bo by było po kocie.

(tak na marginesie, kiedyś rozmawiałam z wetem o rujkach po sterylce i o tym, że weci próbują to zwalać na tzw. syndrom trzeciego jajnika czy jakoś tak. Wet stwierdził, że niektórzy weci tak mówią żeby zatuszować swoje fuszerki :wink: )

Kotkinsie, zalej jajniczka Fio formaliną i prześlij ab. Na pewno jej się spodoba :wink: :ryk:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro cze 04, 2014 19:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Po pierwsze- Koteczekanusi- ja mieszkam w trzech pokojach z psem, trzema kotami oraz MK i Małżem.
Koty mają wstęp do dwóch pokojów: sypialni oraz "salonki". Oczywiście jest łazienka i kuchnia. W kuchni jest kocia stołówka oraz toaleta. Łazienka jest długa, chuda i też jest otwarta- Amelka ma tam dwa stanowiska łowne (kosz na bieliznę oraz stanowisko za kabiną prysznicową, tam odbywała łowy na pająka).
MK nie jest fanem przetrzymywania obcych kotów na swoim terenie. Ma prawo.
Zgodziłby się jednak.
Tym niemniej kot ze schronu może mieć kk, pp albo bóg wie co.
Izolacja tego rodzaju jest kiepska.
Mogę kota wrzucić do piwnicy.
Gdybym przeniosła np. pp na Leosia on nie ma szans.

Po przeprowadzce będę miała pomieszczenie gospodarcze.
A może uda nam się Leusia zaszczepić tym razem?

Koty w nowych domach mają się nieźle.
Demon zestresowany nieco, Celia wyżera wszystko co się da.
Maurycy zainteresowany Celią umiarkowanie.
Celia posykuje na niego.
Monika sobie radzi:)

Floxanna ja tam bym Tobie kota oddała. Byłam, widziałam.
Oddaję i kropka.
Jesteśmy wyjątkowo zgodne z Neigh.

Koteczekanusi ŚLICZNEGO masz tymczasa. Neigh mówi ,że mam ją brać i się nie pytać.
Jakoś za małe wyzwanie jakby... :mrgreen:

A mnie znowu WKUR*** weterynarz. Nie , nie mój (znaczy :Dalii :mrgreen: ), tylko ten od usg. Pojechałam po odbiór opisów tego badania, a tych nie było. No jasne, mój czas jest darmowy, benzyna takoż.
Dałam wyraz temu stanowi mojego ducha: umawiałam się wszak z doktorem.
Kolejna "znana klinika"...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro cze 04, 2014 20:00 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Tak tak oddam Aliena chętnie - Alien jest spod lady........jak zobaczycie zdjęcia oficjalnie to zrozumiecie. Piękny jak marzenie, zdrowy, mlody, o charakterze zastanawiająco nieskomplikowanym i łowny:-)!
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro cze 04, 2014 20:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

A co, złowił już Maksia?
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro cze 04, 2014 21:00 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Taaa...łownego to każdy chce...

kotkins

Post » Śro cze 04, 2014 21:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

kotkins pisze:Taaa...łownego to każdy chce...

No ba ;) sama wzielas Amelke bo krzyzak reklamowal jej lownosc.. Moze nie??
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro cze 04, 2014 22:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Wyłącznie z tego powodu.
Wyłapała mi wszystkie Fiony w domu. Co za ulga... :mrgreen:

kotkins

Post » Śro cze 04, 2014 22:28 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

...bo Fiona wygląda na taką "do schrupania" ;)

Dziewczyny, zakładam, że Jacksona Galaxy znacie, ja uwielbiam faceta!...
a początek tego filmiku, w którym śpiewa mogę oglądać w kółko i wciąż rechoczę, noż kwintesencja dużo :ryk:
https://www.youtube.com/watch?v=sh_PzBx1MVs
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

[poprzednia][następna]